1. 2. 2023 | Tomáš Nejedlo

Veledůležité utkání v Děčíně Benátky zvládly a berou výhru

N6, středa 1. 2. 2023
Děčín - Benátky n.J. DEC - BEN
Pořádně důležitou výhru v boji o předkolo play-off odvezli benátečtí hokejisté v rámci šestého pokračování nadstavby z Děčína. V okleštěné sestavě bez několika marodů bojovným a trpělivým výkonem dospěli k výhře 5:3, která se nesmírně počítá. Vždyť tím Benátky odskočily svému pronásledovali z Děčína na šest bodů, na Cheb pak mají Středočeši náskok sedmi bodů. Výhra se ale nerodila jednoduše. Dvoubrankový náskok hostí dokázali Medvědi smazat, rozhodly dva slepené góly Šafránka a Klodnera zkraje třetí části a také jistý výkon Dana Hofmana v benátecké brance! Teď je třeba výhru potvrdit doma, když v sobotu přijedou Řisuty.
Děčín: Skokan (Lavinger) – Brož, Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Černý, Cikhart, Volráb, Trávníček, J. Tůma, T. Nezbeda, Macek, Nowák
Benátky n.J.: Hofman (Sejpal) – Antoš, Mrkvička, Klodner, Němeček, Mašek, Čížek, – Hejňák, Hašlar, Jankovský, Havlas, Král, L. Tondr, M. Tondr, Kusý, Šíma, Šafránek
Branky a nahrávky: 26. Macek (J. Tůma, L. Nezbeda), 29. Černý (T. Nezbeda, Brož), 50. L. Nezbeda (J. Tůma) – 20. Havlas (Mrkvička, Hejňák), 22. Král (L. Tondr, Jankovský), 43. Šafránek (Jankovský, M. Tondr), 44. Klodner (Havlas, Mrkvička), 55. Hejňák (Antoš, Šíma). Rozhodčí: Červenka - Horažďovský, Toman. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 381. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.

Komentář

Benáteckým v Děčíně nakonec přálo i tolik potřebné štěstíčko, které se od nich třeba v minulém kole v Písku odklonilo. Třeba v první třetině hosté přežili hned čtyři oslabení, z toho hned v úvodu první části se několik desítek vteřin museli bránit ve třech! S několika závary a šancemi si Benátečtí s vypětím všech sil poradili, sami mohli také udeřit. Jenže Hašlar před prázdnou brankou netrefil kotouč a Šafránek z dobré parkety minul. Nakonec přece jen v první části padl gól, když po nahození po mantinelu a šťastném odrazu do ideální střelecké pozice mířil přesně Vojtěch Havlas - 0:1.

Po minutě hry ve druhé třetině dostaly Benátky možnost přesilovky a tu využily po třinácti vteřin. Čerstvý otec Petr Král sice kotouč úplně ideálně netrefil, ten přesto skončil za zády Skokana - 0:2. Jenže domácí nesložili zbraně a ještě do poloviny utkání srovnali. Nejprve hosté propadli na své útočné modré a brejk dva na jednoho využil po přesném pasu Jana Tůmy do odkryté branky nechytatelnou střelou Aleš Macek - 1:2. Vyrovnání znamenala 29. minuta. Po vyhraném vhazování, střele od modré čáry a přesné přihrávce zpoza branky střílel přesně k tyči David Černý a začínalo se od začátku - 2:2. Za tohoto stavu také oba týmy šly po čtyřiceti minutách do kabin.

Benáteckým se podobně jako ve druhé třetině vydařil úvod té třetí, což nakonec zápas rozhodlo. Na konci 43. minuty Jankovský našel zpoza branky svého parťáka Davida Šafránka a střelu z jeho hole si Skokan za rámeček určitě nedal - 2:3. Lukáš Tondr poslal do jízdy Jana Klodnera, který nabral rychlost a doslova propálil Skokana - 2:4. Přesto ještě Medvědi zdramatizovali vývoj. Po ztrátě puku za brankou obkroužil klec Lukáš Nezbeda a zametl kotouč po ledě za čáru - 3:4. V 55. minutě ale přišlo pro Děčín definitivní K.O. - po Antošově střele od modré čáry se puk od zadního mantinelu odrazil k Pavlu Hejňákovi, jehož střelu z první i přes posunutí branky registroval Skokan až v síti - 3:5. Domácí to ještě v závěru zkusili v přesilovce v šesti proti čtyřem, jenže po celé utkání velmi spolehlivě chytající Daniel Hofman, vyhlášen nejlepším mužem benátecké sestavy, spolu s blokujícími spoluhráči vše zvládl a společně se radovali z nesmírně důležitého vítězství!

Ohlasy trenérů

Michal Oliverius (HC Děčín): Myslím si, že utkání bylo vyrovnané. Obě mužstva věděla, o co se hraje. Zápas podle toho také tak vypadal. První třetina vyzněla pro Benátky, ta druhá pro nás. Po dvou třetinách to tedy bylo 2:2 a ve třetí třetině se hrálo o to, na jakou stranu padne branka. Bohužel ji vstřelily Benátky. Od toho se poté odvíjela tato třetina. Na kluky to trošku dolehla tíha okamžiku. Chvilku tak bylo hluché místo. Zkoušeli jsme se nějakým způsobem tlačit do benátecké obrany, ale padl čtvrtý gól. Poté už to bylo hodně složité. Ještě jsme vykřesali naději. Benátky mají zkušené hráče, kteří s vytvořenou šancí dobře naloží. Dnes vyhrály, byly šťastnější.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Zápas to byl trošku jako na houpačce. Byl vyrovnaný, první třetina vyzněla pro nás. Druhá naopak pro soupeře. Jsem rád, že jsme ve třetí třetině ustáli soupeřovu power play, kdy domácí hráli v šesti proti čtyřem našim hráčům. Třetí třetinu jsme vyhráli a díky tomu tak celkově zvítězili.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!