15. 2. 2023 | Tomáš Kalas

Deset gólů Hronovu! Benátky zlomily odpor soupeře ve druhé třetině

N10, středa 15. 2. 2023
Hronov - Benátky n.J. HRO - BEN
Další z odvetných duelů spodní nadstavby odehrály Benátky na ledě Hronova a 25 minut to vypadalo, že to nebudou mít Středočeši snadné. Poté však přišly velké chvíle Davida Šafránka, který během necelých tří minut dokonal hattrick a nakonec zaznamenal sedm kanadských bodů (4+3)! Vedení 5:2 si po dvou třetinách hosté už uzmout nenechali, ba naopak. První dva góly v aktuálním ročníku zapsal i Jakub Hruška, přičemž asistenci si v obou případech zapsal i Václav Jankovský, který měl bilanci 2+4. Svěřenci trenéra Nečase nakonec dovedli duel k vysoké výhře 10:2 a drží první místo nadstavby.
Hronov: Tichý (57. Lequin) – Exner, Zachariáš, Křivohlávek, Pavelka, Veselý – Boň, Achmeťjanov, Poppel – Minařík, Štrombach, Kocián – Kubeček, Hovsepjan, Subbotin.
Benátky n.J.: Sejpal – Mrkvička, Klodner, Němeček, Mašek, Antoš, Rajgl - Král, Dvořák, Havlas - Hruška, Šafránek, Jankovský - Šíma, Kusý, Hejňák.
Branky a nahrávky: 6. Achmeťjanov, 25. Achmeťjanov (Pavelka, Poppel) – 16. Šafránek (Mrkvička), 24. Hejňák (Mašek, Šíma), 33. Šafránek (Jankovský, Mrkvička), 36. Šafránek (Král), 39. Jankovský (Šafránek, Klodner), 41. Hruška (Jankovský, Šafránek), 52. Šafránek (Jankovský, Hruška), 56. Kusý (Klodner), 57. Hruška (Jankovský, Šafránek), 59. Jankovský (Dvořák, Mrkvička). Rozhodčí: Červenka – Horažďovský, Teršíp. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 231. Střely na branku: 33:47 (8:17, 15:15, 10:15). Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:10.

Komentář

Přestože vstoupily Benátky do utkání s velkou chutí a Tichý si během první minuty připsal rovnou tři zákroky, do vedení šel Hronov, a to na začátku šesté minuty. Dopomohla mu k tomu chyba v rozehrávce hostů, po níž si vzal puk na pravém kruhu Arslan Achmeťjanov a Sejpala pokořil mezi betony. Hosté prakticky hned po buly kontrovali situací 2 na 1, ve které byli Šafránek s Jankovským, vše ale skončilo na skvělém zákroku Tichého.

Hronov vyrukoval na Benátky s bruslivým hokejem, který dělal Středočechům problémy. Tým od Jizery se dostával do utkání pozvolna, k dispozici měl během prvních dvaceti minut dvě přesilové hry, ani z jedné ale neudeřil. Srovnat se mu povedlo až na konci 16. minuty. David Šafránek měl již sice v nohách těžké střídání, přesto si ale po přihrávce Mrkvičky dokázal dlouhou kličkou odstranit z cesty rovnou dva obránce a střelou nad Tichého beton srovnat.

Domácí měli možnost srovnat v samotném závěru, kdy měli po faulech Šímy a Mrkvičky 70 sekund 5 na 3, což se přeneslo i do druhé třetiny. Svěřenci trenéra Nečase ale těžké momenty bez potíží odbránili a na konci 24. minuty šli do vedení. Před Pavlem Hejňákem se na levém křídle otevřel prostor a 20letý útočník si poradil náramně, Tichý na jeho svižný pokus reagoval pozdě. Tento stav ale vydržel jenom 31 sekund přesně. Domácí sehráli v útočném pásmu svižnou kombinaci a Pavelka posunul na Arslana Achmeťjanova, který z mezikruží prostřelil Sejpala.

Wikov byl živější a prakticky hned v dalším střídání mohl jít opětovně do vedení, Hovsepjan ale v tutovce trefil jenom Sejpalův beton. Velmi svižná třetina pokračovala a rozhodně se bylo na co dívat. Benátky si vzaly vedení zpět přesně v čase 34:00, kdy jely do situace 3 na 3 a David Šafránek z druhé vlny zakončil sice jenom do Tichého, odražený puk mu ale příhodně skočil na hokejku a stačilo tak jenom trefit prakticky prázdnou branku.

David Šafránek navíc na konci 36. minuty dokonal hattrick. Petr Král měl za domácí brankou čas na přihrávku před branku, kde zůstal nepokrytý druhý nejproduktivnější hráč Středočechů a Tichý reagoval pozdě. Vedení o dvě branky však hostům nestačilo a 63 sekund před druhou sirénou vsítili pátý gól. Po sérii odrazů na hranici brankoviště se dostal k puku Šafránek, poslal křižnou přihrávku na druhou tyč pro Václava Jankovského, který si snadno poradil.

Třetí třetinu zahájili benátečtí hráči náramně. Už po půl minutě byl ve velké šanci Havlas, Tichý mu ale sebral gólovou radost lapačkou. V čase 40:55 však už gólman s královéhradeckou stopou inkasoval, to když jej překonal svým prvním gólem letošní sezony v dospělých Jakub Hruška. Hosté měli zápas pevně ve svých rukách a převahu potvrdili v posledních deseti minutách. David Šafránek se na začátku 52. minuty zapsal do listiny střelců počtvrté, Jankovský mu poslal puk přímo na střelu, která zamířila nad Tichého beton.

Zkoprnělé domácí fanoušky mohl dostat v 53. minutě do lepší nálady Subbotin, který ale po povedené kombinaci během přesilovky nepřekonal v pohodě chytajícího Sejpala. Benátky se hokejem v posledních minutách bavily a v čase 55:52 slavily poosmé. Klodner práskl na levém kruhu do odraženého kotouče, Tichý jej neudržel pod betonem a Jan Kusý pohotově dorazil za brankovou čáru.

Rezignovaní domácí už pak vyklidili pozice, na konci 57. minuty dokonce došlo ke střídání brankářů. Brejk 3 na 2 zakončil Jakub Hruška po povedené kličce fakticky do prázdné a Tichý na poslední tři minuty přepustil místo Andrému Lequinovi. I on však inkasoval, čímž Středočeši dovršili – pro Hronov potupnou – desítku. Rychlou kombinaci zakončil z pravého kruhu skrytou střelou pod Lequinův beton Václav Jankovský a šestým kanadským bodem v utkání dal definitivní podobu výsledku. Benátky zvítězily na ledě Hronova 10:2 a výrazně se tím přiblížily postupu do druholigového play-off.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Polák (HC Wikov Hronov): Soupeř jednoznačně vyhrál zaslouženě. Za stavu 2:4 jsme přestali hrát, zápas jsme odevzdali. Dali jsme hlavy dolů a jak obětní beránci jsme čekali, kolik gólů dostaneme.

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): K soupeři jsme přistoupili s respektem. Věděli jsme, že uhrál dobrý výsledek proti Písku. Přišlo mi, že Hronov měl úplně jiný kádr než v předešlých zápasech. Nastoupil proti nám mladý, bruslivý tým. Nebylo to jednoduché utkání. Do poloviny zápasu s námi soupeř držel krok. Měli jsme šance, avšak nedokázali jsme je proměnit. Od poloviny zápasu jsme začali střílet branky a výsledek se postupně dostával do takové podoby a soupeře jsme tímto způsobem deklasovali. Znovu ale opakuji, určitě to nebylo jednoduché utkání.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!