22. 2. 2023 | Vanessa Vařeková, Tomáš Nejedlo

Děčínská jedenáctigólová lekce v boji o předkolo play-off

N12, středa 22. 2. 2023
Benátky n.J. - Děčín BEN - DEC
Zhasnout světla a jít domů... Tak by se dal s jistou dávkou nadsázky zhodnotit výsledek a výkon benáteckých hokejistů v souboji s Děčínem. Ve hře byla v případě výhry jistá účast v předkole play-off. Benátečtí se ale bohužel šeredně spletli. Bez nemocného kapitána Bříšky sice Benátečtí vedli 1:0, ale málo vídaným výpadkem v první třetině dovolili soupeři během necelých dvou minut vstřelit čtyři branky a zápas nabral úplně jiný směr. Ještě hůře bylo se Středočechy ve druhé části hry, kdy inkasovali šestkrát a utkání se proměnilo v debakl. Na ten je třeba hodně rychle zapomenout, neboť postup do předkola mají Benátečtí stále ve svých rukách. Je ale třeba zvítězit v obou dalších zápasech - s Řisuty i Chebem.
Benátky n.J.: Sejpal (17. – 41. Hofman) – Rajgl, M. Tondr, Mrkvička, Klodner, Antoš, Mašek – L. Tondr, Havlas, Dvořák – Hruška, Šafránek, Jankovský – Peca, Král, Hejňák – Hašlar.
Děčín: Lavinger – Gottfried, Brož, Charvát, Loukota, Mikulec, Kaltenbock – Macek, L. Nezbeda, Černý, D. Tůma, Faigl, T. Nezbeda, Volráb, J. Tůma, Trávníček.
Branky a nahrávky: 11. L. Tondr (Dvořák, Šafránek), 19. Hruška (Šafránek, Mrkvička) – 15. Brož (Trávníček, D. Tůma), 16. Černý (Macek), 16. L. Nezbeda, 17. T. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 22. D. Tůma (Volráb, L. Nezbeda), 29. Faigl (D. Tůma), 32. J. Tůma (Trávníček, Faigl), 34. Faigl (T. Nezbeda), 38. D. Tůma (T. Nezbeda, Faigl), 40. T. Nezbeda, 52. Faigl (D. Tůma). Rozhodčí: Pastier – Hradil, Kučera. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 230. Střely na branku: 16:29. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:11.

Komentář

Před samotným začátkem utkání mezi Benátkami nad Jizerou a Děčínem byla minutou ticha uctěna památka velkého a obětavého příznivce benáteckého hokeje pana Jaroslava Sedláka.

Už od úvodních minut se hrálo ve vysokém tempu na obou stranách, na první branku si však publikum benáteckého zimního stadionu muselo počkat až do druhé poloviny první dvacetiminutovky. A k radosti místních příznivců to byl gól do brány Děčína. V 11. minutě potrestal krosček Tomáše Nezbedy Lukáš Tondr, který dopravil odražený kotouč za Lavingerova záda – 1:0.

Vedení domácího celku ale nemělo dlouhého trvání. V 15. minutě odstartoval gólovou smršť Děčína Vladimír Brož, jenž střelou od modré propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. O pár vteřin později otočil skóre zápasu David Černý, který to namířil přesně k tyčce domácí klece – 1:2. Benátečtí zůstali stát jako opařeni a po zaváhání v obranných řadách se kotouče chopil Lukáš Nezbeda, jenž ho neomylně uklidil přesně mezi tři tyče – 1:3. Černá minutka benáteckých tímto však neskončila. O dalších pár vteřin později vstřelil čtvrtou děčínskou branku Tomáš Nezbeda, čímž vyhnal domácího brankáře Sejpala z brány. Místo něj se mezi tři tyče postavil Daniel Hofman, který už do zaznění první sirény kotouč za svá záda nepustil. To ovšem neplatí o hostujícím Lavingerovi, jenž po krásné střele Jakuba Hrušky ještě před koncem první dvacetiminutovky lovil puk ze sítě – 2:4.

Hned v úvodu druhého dějství se i hosté dokázali prosadit v přesilové hře, když se k odraženému kotouči dostal David Tůma, který neměl sebemenší problém zakončit do odkryté části benátecké klece – 2:5. A děčínská krasojízda pokračovala i v následujícím průběhu hry. Ve 29. minutě potrestal další nedovolený zákrok Benátek Tomáš Faigl, jenž střílel z prostoru levého kruhu mimo Hofmanův dosah – 2:6. O necelé tři minuty později potvrdil děčínskou dominanci Jan Tůma, který se na levé straně kluziště uvolnil a přesnou ránou pod vyrážečku domácího gólmana skóroval – 2:7.

Benátecká mizérie v dnešním duelu nebrala konce. Ve 34. minutě si s bránícími hráči pohrál Tomáš Faigl a nekompromisně zavěsil pod břevno – 2:8. Domácí hráči si následně zahráli přesilovou hru, ta byla ale natolik křečovitá, že v branku nevyústila. Místo toho tak opět zaúřadovali hosté, kteří dnes Benátkám mohli sepsat příručku, jak jednoduše vstřelit gól. Ve 38. minutě se po velkém tlaku před Hofmanovou svatyní ujal puku David Tůma, jenž ho doslova dotlačil za brankovou čáru – 2:9. Poslední slovo ale nakonec měl Tomáš Nezbeda, který ještě dvě vteřiny před druhou sirénou zamířil přesně pod břevno – 2:10.

Trenérský štáb Benátek sáhl na začátku třetí třetiny k opětovné výměně gólmanů. Do brány tak znovu nastoupil Martin Sejpal. Domácí hokejisté už v závěrečné dvacetiminutovce obrovský debakl zmírnit nedokázali a v 53. minutě ještě naposled inkasovali. Definitivní úder zasadil Benátkám Tomáš Faigl, který dovršil hattrick – 2:11.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): V domácím prostředí jsme předvedli ostudný výkon. Na co jsme sáhli, to jsme pokazili. Soupeř byl ve všem úspěšnější. Mrzí mě přečíslení, po kterých soupeř skóroval. Měli jsme otevřenou obranu. Za stavu 2:5 jsme měli dvě vyložené šance, z nichž jsme mohli nějakým způsobem korigovat stav. Pak z toho vznikla taková fraška.

Michal Oliverius (HC Děčín): Pochopitelně se mi zápas dobře hodnotí. Po minulém kole jsme ve složité situaci. Jeli jsme sem s tím, že musíme třikrát vyhrát a ani to nám nemusí stačit. Víme, že Benátky jsou doma silné. Začali jsme aktivně. Připravovali jsme se na to, že domácí mají dobré přesilové hry. Právě z jedné početní výhody Benátky otevřely skóre. Poté jsme dobře vybrejkovali domácí hráče. Benátečtí nám několikrát umožnili přečíslení, ať už dva na jednoho nebo tři na dva. Našim klukům to tam napadalo. Benátky propadaly, hrály hůře do obrany, což nám hrálo do karet. Naši kluci, co měli, to proměnili. Výsledek narůstal a je jasné, že ten kdo vede, hraje se mu lépe. Naopak, ten kdo prohrává, nedaří se mu a je otrávený. Po druhé třetině jsme nabádali kluky, aby tento zápas odehráli bez šarvátek. Utkání se nám povedlo, jsme rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.