15. 10. 2023 | Ondřej Nejedlo

Výhra v Písku dostala Benátky ze dna tabulky

7., neděle 15. 10. 2023
IHC Králové Písek - HC Benátky nad Jizerou PIS - BEN
Na pocit vítězství čekali šest zápasů. Benátečtí hokejisté na půdě nepříliš oblíbeného Písku zabrali, dvakrát otočili nepříznivý stav a nakonec si odvezli nesmírně cenné tři body za výhru 5:3. Tento zisk také odpoutal středočeské hokejisty od spodku druholigové tabulky, když svěřenci trenéra Nováka přeskočili Cheb, Kobru Praha i Hronov.
IHC Králové Písek: Kříž – Hanus, Kurfürst, Radoš, Vajner, Šilhán, Turek, Pavlát – Rousek, Volf, Matiášek – Hracholski, Koupal, Pouzar – Hollar, Brož, Ženíšek – Novotný
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Lytvynov, Antoš, Kliment, Klodner, Němeček, Čížek – Zumr, Šafránek, Jankovský – Hozák, Kučera, Řepík – Dvořák, Havlas, Martínek
Branky a nahrávky: 4. Koupal (Radoš), 28. Hollar (Turek, Novotný), 34. Pouzar (Radoš) - 28. Dvořák (Klodner), 30. Martínek (Havlas, Dvořák), 31. Hozák (Řepík), 41. Jankovský (Zumr, Antoš), 59. Šafránek (Řepík, Klodner). Rozhodčí: M. Jílek - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Střely na branku: 39:30.

Komentář

V první třetině hýřili domácí hráči velmi dobrým pohybem a několikrát zle zatápěli benátecké defenzívě včetně brankáře Brázdila, který si v úvodní dvacetiminutovce musel připsat hned sedmnáct úspěšných zásahů! Do vedení se ale mohli dostat hosté, tvrdou střelu kapitána Šafránka z mezikruží ale lapil brankář Kříž. Na druhé straně udeřilo. Radošovu dělovku od modré čáry patrně jemně tečoval Koupal a puk zamířil přesně k pravé tyči hostující branky. Na domácí poté čekala početní výhoda po faulu Šafránka. V ní byl nejblíže gólu opět Koupal, který tentokrát na Brázdila vyzrát nedokázal.

Nejblíže k druhé trefě byli Jihočeši dvě minuty před koncem po souhře celého prvního útoku. Rousek pobídl Matiáška, jehož střelu vytěsnil Brázdil betonem, dorážku Volfa dokázal benátecký brankář dalším famózním zákrokem zneškodnit.

Jestliže v první třetině působili hosté mírně zakřiknutějším dojmem, ve té druhé to bylo naopak. To, že se Benátky ženou za góly, naznačovala už úvodní střídání. Po Šafránkově průniku si ještě vychutnával ovace tamního publika brankář Kříž. Ve 28. minutě pláchl po pravé straně Dvořák a střelou mezi betony vyrovnal.

Nerozhodné skóre vydrželo na časomíře pouhých čtyřiatřicet vteřin. Turkovo nahození totiž ze vzduchu tečoval Hollar a hosté museli opět dotahovat. Chvíli poté se píseckým zimním stadionem ozval zvuk tyčky, kterou nastřelil domácí Rousek. Přesně po třiceti minutách hry propukla radost na benátecké střídačce. Kříž neměl kotouč pod svými betony, čehož využil Martínek a dorazil ho za brankovou čáru.

Za dalších osmapadesát sekund se hosté dostali do přečíslení dva na jednoho. Hozák si vyměnil kotouč s Řepíkem a prvně jmenovaný poté zakončil tuto pohlednou akci. I vedení benáteckého týmu nemělo dlouhého trvání. Ve 34. minutě se ve středním pásmu chopil kotouče Pouzar, vnikl do útočné třetiny a svižnou střelou pod vyrážečku smazal nepříznivý stav svého týmu. Touto brankou jistě udělal radost svému otci Jaroslavu Pouzarovi staršímu, někdejšímu československému reprezentantovi a trojnásobnému majitele prstenu Lorda Stanleyho, jenž byl na utkání osobně přítomen. Tato branka také udělala tečku za divokou třetinou, po které se benáteckým hráčům dýchalo daleko lépe.

Nerozhodný stav platil pouhých pětačtyřicet sekund třetí třetiny. Po Jankovského střele z mezikruží se hostující hráči podruhé v zápase dostali do vedení. Čas píseckých hokejistů nemilosrdně ubíhal, hosté naopak zkušeně hlídali získaný náskok. Jihočeši se dostali do souvislejšího tlaku až při závěrečné power play, v níž několikrát předvedl své kvality brankář Brázdil. On i všichni jeho spoluhráči si jistě oddechli dvě minuty před koncem, kdy se střelou přes celé kluziště do prázdné branky prosadil kapitán Šafránek.

Ohlasy trenérů

Jan Trummer (IHC Králové Písek): Vstoupili jsme dobře do zápasu. Vypracovávali jsme si šanci, vedli jsme 1:0. Náš výkon měl ale klesající tendenci. Pokud si uvědomíme, že máme velmi mladý tým, v němž je deset hráčů mladších ročníku 2000, nemůžeme si v podobných zápasech dovolit udělat tři hrubé chyby, které soupeř potrestá. Na vstřelené góly se strašně moc nadřeme, naopak inkasujeme velmi lacino.

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Bylo to těžké utkání proti kvalitnímu soupeři. Řekl bych, že ve třetí třetině Písku docházely síly, čehož jsme využili a vstřelili rozhodující branku. Konečně jsme dali více než dva nebo tři góly. S tímto je spokojenost. Kluci si výhru za přístup v tréninkách a za výkony z posledních zápasů zasloužili. Tímto jim gratuluji a doufám, že takto budeme pokračovat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!