18. 10. 2023 | Ondřej Nejedlo

Benátky přistřihly křídla letňanským Letcům, tři body je posunuly na desáté místo

8., středa 18. 10. 2023
HC Letci Letňany - HC Benátky nad Jizerou LET - BEN
Výhra z minulého utkání na píseckém ledě jim dodala sebevědomí. Benátečtí hokejisté si připsali další cenný skalp, porazili jednoho z druholigových favoritů – letňanské Letce. V Ice aréně museli svěřenci trenéra Nováka dotahovat nepříznivý stav. Ještě v úvodní periodě manko smazal Jankovský, tři body přisoudil na benáteckou stranu další člen první útočné formace kapitán Šafránek.
HC Letci Letňany: J. Němeček – Chalupa, D. Němeček, Kolářík, Fiala, Drtina, Guryevsky, Háva, Ducháč – Theimer, Sklenář, Korčák – Poppel, Arnošt, Mrňa – Pšenička, Labuzík, Straka – Jobánek, Mácha, Uhlík
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Klodner, Čížek, Antoš, Lytvynov, Knesl, M. Němeček – Zumr, Šafránek, Jankovský – Řepík, Kučera, Hozák – Plíšek, Havlas, Dvořák - Hejňák
Branky a nahrávky: 17. Arnošt (Drtina, Mrňa) - 18. Jankovský (Zumr, Klodner), 45. Šafránek (Zumr, Klodner). Rozhodčí: Kosnar - Uhlík, Žídek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 49:29.

Komentář

V tomto utkání poprvé přetáhl benátecký dres přes hlavu obránce Aleš Knesl, letní posila z druholigové Kobry Praha. Urostlý bek nahradil nemocného Klimenta. Od úvodu zápasu byli domácí střelecky aktivnějším týmem. Podobně jako v minulých zápasech, tak i tentokrát, držel benátecký tým spolehlivý brankář Brázdil, který ještě v loňské sezóně hájil branku právě Letňan.

Během celého zápasu si připsal osmačtyřicet úspěšných zásahů. V první třetině se zaskvěl zejména při šanci domácího Korčáka. Tři a půl minuty před úvodní sirénou už byl ale i on krátký na přesilovkovou dorážku Arnošta. O dalších dvaačtyřicet vteřin později bylo vyrovnáno. Na pravém křídle našlápl Jankovský, který zpoza kruhu vymetl chirurgicky přesně pravý horní růžek Němečkovy branky.

Podobný herní obrázek nabídla i druhá třetina. Brázdil byl určitě zaměstnanějším mužem, avšak také Benátky si vytvořily několik zajímavých šancí. Zřejmě největší příležitost druhé dvacetiminutovky si přichystal Uhlík, jehož teč zneškodnil Brázdil rychlým přesunem. Na hostujícího brankáře nevyzrál ani obránce Ducháč se svojí nebezpečnou střelou z mezikruží.

Pět minut po začátku závěrečné části hry objel letňanskou branku hostující kapitán Šafránek a přesnou střelou rozjásal hostující lavičku. Domácí se hnali za vyrovnáním, k němuž jim nepomohlo ani několik benáteckých faulů. Dvě minuty před koncem základní hrací doby sáhl letňanský trenér Nedvěd k power play, jenž byla navíc umocněna Čížkovým faulem a Pražané měli výhodu osmaosmdesáti vteřin dvou hráčů v poli. Místy drtivý tlak ale středočeský tým ustál a z hlavního města si odvezl velice cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Ondřej Poul (HC Letci Letňany): Hrál se hokej na jednu branku. Trošku mi to připomínalo náš poslední zápas proti Benátkám, který jsme tu hráli a také jsme ho shodou okolností prohráli. Hosté hráli zkušeně. První branka byla taková náhodná, ale jak se říká, není ranky, není branky. Při jejich druhém gólu jsme propadli. Nedokázali jsme využít dorážek po střelách, které padaly z Brázdila. Bohužel, takový je hokej. Jedeme dál, sezóna je ještě dlouhá.

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Bylo to krásné druholigové utkání dvou vyrovnaných týmů. Bojovali jsme o každý centimetr ledu a za vítězstvím jsme si šli. Dnes jsem našemu týmu neskutečně věřil, byl nabitý. Nesrazila nás smolně inkasovaná branka. Trošku mě mrzí poměr vyloučených hráčů, když jsme byli sedmkrát vyloučeni, domácí šli na trestnou lavici pouze třikrát. Pan rozhodčí nechal absolutní volnost domácímu týmu, který si střídal, jak chtěl a nedodržoval žádné výzvy. Dle mého názoru za to měly být Letňany alespoň dvakrát potrestány. Nestalo se tak, naštěstí jsme všechna oslabení uhráli, včetně závěrečné dvouminutové power play. Za obrovskou bojovnost jsme si dnes zasloužili vyhrát. Klukům děkuji za výkon.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!