21. 10. 2023 | Ondřej Nejedlo

První domácí body, Benátky nadělily Řisutům šestku

9., sobota 21. 10. 2023
HC Benátky nad Jizerou - TJ HC Řisuty BEN - RIS
Do čtvrtého domácího zápasu čekali na bodový přírůstek. Pražská Kobra, Most i Děčín byly nad jejich síly. V souboji proti řisutským Buldokům už se ale benáteckým hokejistům podařilo rozšířit bodové konto. Šesti zásahy zdecimovali domácí hokejisté tým z Kladenska a v tabulce mu uskočili na čtyřbodový rozdíl.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Klodner, Čížek, Antoš, Lytvynov, Knesl, Tondr – Zumr, Šafránek, Jankovský – Hejňák, Kučera, Hozák – Martínek, Havlas, Dvořák – Plíšek.
TJ HC Řisuty: Zeithaml – Volráb, Zich, Janda, Řepka, Malovický, Strnad, Jakubec – Bílek, Patyk, Janeček – Hajný, Čech, Pejchal – Výrut, Mulač, Okegawa – Procházka.
Branky a nahrávky: 24. Šafránek (Lytvynov, Hozák), 28. Klodner (Jankovský, Šafránek), 29. Dvořák (Hejňák, Havlas), 51. Zumr (Hozák, Brázdil), 55. Šafránek (Kučera, Jankovský), 59. Hozák (Antoš, Martínek). Rozhodčí: Šperl - Figer, Stacho. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 29:27.

Komentář

Už od úvodu utkání byli domácí hráči lepším týmem. Brzy také mohli jít do vedení, podobně jako v minulých zápasech je ale trápila koncovka. Nahození Havlase na začátku utkání se odrazilo od tyčky. Ve dvou velkých šancích pak kapitán Šafránek ztroskotal na brankáři Zeithamlovi. Tlak domácího týmu otupily tři přesilové hry Řisut. Pozorná benátecká obrana ale soupeře s buldokem na prsou do vážnější šance nepustila.

Paradoxně největší šanci si hosté přichystali na vlastní oslabení. Po Bílkově přihrávce ale Janeček přestřelil. V závěrečné minutě nejprve Jankovský nechal vyniknout Zeithamla, Klodnerova střela od modré skončila na brankové konstrukci.

Tlak benáteckých hokejistů byl ve druhé třetině ještě markantnější. Gól visel ve vzduchu po souhře Jankovského, Šafránka a střílejícího Havlase, Zeithaml ale znovu čaroval. K úvodní brance pomohla týmu trenéra Nováka dvojnásobná přesilová hra, v níž našel Lytvynov na kruhu stojícího Šafránka, jehož pumelice napnula síť.

Chvíli poté mohl benátecký kapitán přidat další branku. Místním zimním stadionem se ale potřetí ozval zvuk nastřelené tyčky. Uklidňující branku poté nepřidal po Dvořákově akci Havlas, kterého vychytala Zeithamlova lapačka. Až ve 28. minutě posunul Jankovský kotouč do jízdy obránci Klodnerovi, který se dostal až před řisutského brankáře, jemuž zasunul puk mezi betony.

Chvilku poté se před Zeithamla prodral Hejňák, ležícího puku si všiml Dvořák, který ho potřetí dostal za brankovou čáru. Benátečtí i nadále diktovali tempo hry. Šafránka, stejně jako Klodnera vychytal výborný Zeithaml, který držel akcie svého týmu nad vodou.

Až v závěru druhé periody zahrozili hosté. Sám na Brázdila mohl mířit zkušený Bílek, který ale neměl rychlost, a tak s jeho zakončením neměl domácí brankář větší problémy.

Třetí třetina začala platonickým tlakem hostujícího celku a i Brázdil se musel několikrát činit. Benátky ale nechtěly připustit žádné drama a také jejich šance přicházely. Havlasovi nebylo přáno, kotouč před brankou usměrnil mimo. Šafránkovo sólo poté vychytal Zeithaml. Devět minut před koncem se do podobného úniku dostal Zumr, který si už věděl s řisutským brankářem rady. Notoricky známou melodii písničky Pátá si mohly poslechnout benátecké ochozy v přesilové hře, v níž se bekhendovým zakončením pod břevno prezentoval Šafránek.

Domácí tým neměl dost a v závěru si přichystal ještě jeden zásah. Antoš si všiml u levé tyčky stojícího Hozáka, kterému dal dárek v podobě přesné přihrávky a benátecký útočník poté zvedl puk nad beton roztaženého Zeithamla. Tím také stanovil konečný účet tohoto souboje dvou středočeských celků.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Potvrzuje se, že ve druhé lize není slabých soupeřů. Dnes to byl zejména souboj našich střelců s vynikajícím brankářem Zeithamlem. První třetina se mi vůbec nelíbila, byla úplně tragická. Ve druhé a ve třetí třetině jsme se zvedli a konečně také vstřelili nějaké branky. Klukům děkuji za výkon.

Pavel Křepelka (HC Řisuty): Podali jsme podprůměrný výkon. Nevím, v čem byl problém. Bruslili jsme akorát deset minut ve třetí třetině, zbytek utkání jsme odehráli špatně. Benátkám gratuluji k výhře.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!