25. 10. 2023 | Ondřej Nejedlo

Benátečtí si zastříleli proti poslednímu Hronovu, srazili ho sedmi brankami

10., středa 25. 10. 2023
HC Benátky nad Jizerou - HC Wikov Hronov BEN - HRO
Benátečtí hokejisté zapsali na své konto již čtvrtou po sobě jdoucí výhru. Na jejich hokejkách skončil i poslední Hronov. O vítězi zápasu bylo rozhodnuto již po čtyřiceti minutách hry. V tu chvíli vedly Benátky již o šest branek, závěrečná dvacetiminutovka se tak spíše jen dohrávala.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Klodner, Kliment, Antoš, Lytvynov, Knesl, Tondr – Zumr, Šafránek, Jankovský – Řepík, Kučera, Hozák – Martínek, Havlas, Dvořák – Hejňák, Plíšek
HC Wikov Hronov: Tichý (35. Malychin) – Kopecký, Babrusev, Vermeulen, Ondruš, Hrbek, Voňka – Voděracký, Hájek, Popitich – Štrombach, Vaňkovský, Bačkovský – Przybyla, Řezáč, Lederer - Kocián
Branky a nahrávky: 4. Jankovský (Klodner, Brázdil), 11. Jankovský (Kučera), 16. Řepík (Kučera, Antoš), 28. Šafránek (Kučera, Jankovský), 33. Hozák (Kučera, Lytvynov), 35. Šafránek (Jankovský), 56. Tondr (Hozák, Knesl) - 41. Vaňkovský (Voňka). Rozhodčí: Šmika - P. Beneš, Kubíček. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 29:20.

Komentář

To, že favorit tohoto zápasu neponechá nic náhodě, dokumentovala již úvodní třetina. I když v ní byli benátečtí hráči třikrát vyloučeni, po celých dvacet minut diktovali tempo hry a za záda brankáře Tichého dostali tři puky. Po necelých čtyřech minutách hry projel obránce Klodner téměř celým kluzištěm a nabídl puk před odkrytou branku Jankovskému, který se střelou pod břevno nemýlil. Druhou branku svého celku přidal opět Jankovský vteřinu po návratu vyloučeného spoluhráče Tondra na ledovou plochu se dostal za záda hronovských obránců a po rychlé kličce překonal Tichého.

Domácí i nadále udávali tempo hry a brzy také vsítili třetí branku. Při přečíslení dvou hráčů proti jedinému bránícímu vzal na sebe zodpovědnost Řepík a střelou o tyč skóroval. Tentýž hráč mohl v závěru první periody znovu zvednout ruce nad hlavu, to když jej našel přihrávkou na kruh Hozák, avšak tentokrát se činil brankář Tichý.

V podobném duchu pokračovala i druhá třetina. Hattrick odmítl Jankovský, který zpoza betonu brankáře Tichého minul hronovskou klec. Mrzet to benátecké hráče ale nemuselo. V přesilové hře našel Kučera na kruhu Šafránka a ten prakticky zlomil odpor východočeského týmu. Další gól měl vzápětí na hokejce Martínek, jenž při dalším přečíslení pálil jen do hronovského brankáře.

Chvíli po polovině zápase Kučera svoji čtvrtou asistencí v zápase oslovil Hozáka, který nabídku neodmítl a poslal puk přesně k pravé tyči. Šestá branka v podání Šafránka po rychlé akci vyhnala na střídačku brankáře Tichého, jehož nahradil Malychin. Ten musel do konce druhé periody řešit několik ošemetných situací, nicméně puk za svá záda nepustil.

Chvíle nekoncentrovanosti v úvodu třetí třetiny stála domácí čisté konto. Vaňkovského střela totiž cinkla o tyčku a zapadla za záda brankáře Brázdila. Třetí třetina se poté spíše jen dohrávala. O vítězi zápasu bylo v tu chvíli již rozhodnuto. Přesto ani Malychin neudržel čistý štít. Od modré čáry vstřelil premiérovou branku v této sezóně obránce Tondr, který tak stanovil konečný účet tohoto zápasu.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Nastoupili jsme proti velmi mladému týmu, který bojoval po celých šedesát minut. Věděli jsme, že to nebude snadné utkání. Naštěstí se nám podařilo dát brzké tři branky a soupeř pak už nebyl tak aktivní. Poté se ale hosté zase zvedli. Byl to těžký zápas. Musím pochválit Hronov za to, že ani za nepříznivého stavu utkání nevzdal a bojoval dál.

Martin Táborský (HC Wikov Hronov): Benátky mají svoji sílu. Nacházíme se ve složité situaci, nemáme takovou kvalitu, jako měl soupeřův tým. Přesto jsme bojovali, avšak neproměňovali jsme šance, zejména v první třetině, v níž jsme měli tři přesilové hry. Následně jsme inkasovali a to dalo ráz celému zápasu. Soupeři blahopřeji ke třem bodům.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!