8. 11. 2023 | Ondřej Nejedlo

Stále stejná písnička, Benátky vedly, popáté doma ale zápas ztratily

14., středa 8. 11. 2023
HC Benátky nad Jizerou - Ústecký Slovan BEN - UNL
Ve všech sedmi domácích zápasech šli benátečtí hokejisté do vedení, pouze ve dvou z nich ale bodovali. Na tuto bolest dojeli svěřenci trenéra Nováka také v utkání proti Ústí nad Labem. Dvakrát v tomto klání vedli nejtěsnějším rozdílem. Hosté ale dominovali zejména v přesilových hrách, využili totiž hned čtyři. Právě tento faktor jim pomohl k přesvědčivé výhře 6:3.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Klodner, Čížek, Lytvynov, Kliment, Mašek, Tondr - Zumr, Šafránek, Jankovský - Kučera, Havlas, Hozák - Hruška, Husák, Dvořák - Peca
Ústecký Slovan: Stahl - Sýkora, Funk, Trefný, Gottfried, Popela, Hynek, Polata - Simon, Kloz, Berčík - Dubský, Roubík, Bernat - Tůma, Rudovský, Jouza - Špaček, Krédl
Branky a nahrávky: 8. Šafránek (Jankovský, Havlas), 26. Kučera (Hruška, Hozák), 56. Dvořák (Tondr, Husák) - 24. Rudovský (Kloz, Sýkora), 26. Rudovský (Hynek, Popela), 30. Roubík (Dubský, Bernat), 36. Simon (Kloz, Sýkora), 48. Kloz (Rudovský, Trefný), 56. Dubský (Popela, Roubík). Rozhodčí: Pastier - Gabriel, Mottl. Vyloučení: 9:8. Využití: 2:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: 27:37.

Komentář

Po šesti minutách hry putovali ve stejný čas na trestnou lavici hostující Roubík se Sýkorou a na domácí hráče čekala dvouminutová dvojnásobná přesilová hra. I když se svěřencům trenéra Nováka v početní výhodě nedařilo, nakonec brankáře Stahla přece jenom překonali. Na kruhu si našel střeleckou parketu kapitán Šafránek a tvrdou ránu namířil přesně k pravé tyči. V úvodní periodě byli přesto střelecky aktivnější ústečtí hráči. Kloze ale vychytal Brázdil, Berčíkovu střelu zastavilo břevno. I přes znatelný tlak severočeského týmu udržel brankář Brázdil v první třetině čisté konto.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí. Brzy také vybojovali přesilovou hru po faulu Simona. Vidět byla zejména první útočná formace. Šafránka ale při jeho dvou pokusech vychytal Stahl. Naopak hostující tým svoji přesilovku hned po třinácti vteřinách využil.

Kučera sotva dosedl na trestnou lavici, když se přesně mířenou střelou z poměrně ostrého úhlu prosadil Rudovský. Vedení na benáteckou stranu mohl znovu strhnout Šafránek, proti byl ale úspěšný Stahlův zákrok. Do velké šance se následně dostal Hruška, který si obhodil beton ústeckého brankáře, puk ale do svatyně nezasunul.

Přesto se domácí hráči ujali vedení. Úspěch slavil důraz v brankovišti v podání útočníka Kučery. O dalších třináct vteřin později už ale bylo těsné vedení domácích smazáno. Po rychlé akci ústeckého celku se prezentoval přesnou střelou z kruhu nad Brázdilovo rameno opět Rudovský.

Chvíli poté měli benátečtí hráči výhodu přesilové hry. Byli to ale oni, kdo v ní mohl inkasovat. Sýkora ale levý horní růžek minul. Mrzet to ale ústecké hráče příliš nemuselo. Deset vteřin před polovinou zápasu sklepl kotouč mimo dosah Brázdila nejzkušenější hráč na ledové ploše Roubík. Přesilové hry hrály v tomto utkání prim. Zumrovo vyhození puku mimo kluziště trestal Simon, který si počkal na odraz puku od tyčky střely spoluhráče Kloze, a pak měl poměrně jednoduchou úlohu. Zaskočenému domácímu týmu mohl v závěru druhé části hry zasadit další úder Berčík, Brázdil si ale poradil.

V úvodu závěrečné části hry hýřili benátečtí hráči aktivitou. Do kolen je ale srazily dva prohřešky proti pravidlům v rychlém sledu za sebou a navíc přesná Klozova střela z kruhu. Chvíli poté zazvonila na tyčku Popelova střela od modré čáry. Benátečtí byli v křeči, což mohl potrestat Simon, ten ale narazil na Brázdila. Na druhé straně Šafránka vychytal Brázdilův protějšek Stahl.

Pět minut před koncem využil ústecký Slovan již svoji čtvrtou početní výhodu v zápase. Na trestné lavici pykal Husák, který sledoval, jak po rychlé kombinaci přesně mířil z pravého kruhu Dubský. Poslední slovo patřilo benáteckým hráčům. Dvořák pláchl ústeckým obráncům a následně si poradil i s brankářem Stahlem. Zdramatizovat mohli benátečtí hráči zápas v následné přesilové hře. Na obrat ale scházely síly i přesnější muška. V největší šanci přeskočil puk hokejku Jankovskému. To byla také poslední tečka za tímto zápasem, v němž benátečtí hráči určitě nepředvedli očekávaný výkon.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Dnes jsme předvedli hodně špatný výkon bez bojovnosti. Jestli takto chceme pokračovat dál, bude to pro nás hodně těžké. Měli jsme úplně jinou představu. Od zápasu s Táborem máme každé utkání jinou sestavu, máme spoustu zraněných hráčů, což nás ale neomlouvá. Musíme začít bojovat a hrát jako tým, zjednodušit hru a více se tlačit do brány, jinak nemáme šanci na úspěch.

Jiří Merta (Ústecký Slovan): Do dnešního utkání jsme velmi dobře vstoupili. Po celý zápas jsme perfektně bruslili, byl nás plný led. Myslím si, že v tomto jsme byli lepší než Benátky. Z naší strany byl dobrý tlak do brány, navíc se nám dařily přesilové hry. Příkladně jsme pracovali po celých šedesát minut. S naším výkonem tedy panuje spokojenost.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!