4. 1. 2024 | Ondřej Nejedlo

Benátky nevstoupily do nového roku tou správnou nohou

27., čtvrtek 4. 1. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HK Kralupy nad Vltavou BEN - KRA
Po osmnáctidenní pauze vyjeli opět k mistrovskému zápasu. Ten jim ale vůbec nevyšel podle představ. Benátečtí hokejisté po celé středočeské derby utkání proti nováčkovi z Kralup nad Vltavou tahali výsledkově za kratší konec provazu. Ztrátu z první třetiny se jim smazat nepodařilo a vlastní fanoušky vůbec nepotěšili. Po prohře 3:6 si tak zkomplikovali cestu k vytouženému osmému místu. Na něm přesto zatím drží čtyřbodový náskok nad pražskou Kobrou.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil (41. Hofman) - Lytvynov, Antoš, Klodner, Kliment, Němeček, Mašek - Hruška, Havlas, Hozák - Zumr, Šafránek, Jankovský - Martínek, Vágner, Dvořák - L. Kučera, Štrombach
HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek - Zajíc, Chládek, Kehar, J. Kučera, Straka, Binko - Pejchal, Husarik, Kellerstein - Zídek, Šilhavý, Soukup - Uhlík, Hrala, Hampl - Marek, Broš, Bradáček
Branky a nahrávky: 24. Šafránek (Jankovský, Kliment), 33. Martínek (Jankovský), 43. Jankovský (Šafránek, Klodner) - 15. Zídek (Šilhavý), 19. Husarik (Kellerstein, Chládek), 23. Zajíc (Kellerstein, Pejchal), 24. Soukup (Šilhavý, Kehar), 34. Zídek (Soukup, Zajíc), 60. Pejchal (Kellerstein). Rozhodčí: Barek - Brtník, Rubáš. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 190. Střely na branku: 27:31.

Komentář

Přitom samotný úvod utkání nenasvědčoval žádným brankovým hodům. Oba týmy si brzy vyzkoušely přesilovou hru, gólově se v ní ale neprosadily. Na první zásah se tak čekalo až do 15. minuty, kdy v ponechané výhodě ve zmatku před domácí brankou se nejlépe zorientoval Zídek a doklepl puk za brankovou čáru. Vzápětí mohl vyrovnat po Havlasově přihrávce Hruška, ten ale nadvakrát na Sochůrka nevyzrál. Autor první trefy Zídek o chvilku později orazítkoval tyčku. Mrzet to hosty příliš nemuselo. Necelé dvě minuty před první sirénou totiž našel Kellerstein přesnou přihrávkou Husarika, který namířil neomylně k pravé tyčce Brázdilovy brány.

V poslední minutě putoval na trestnou lavici domácí Dvořák a Benátky se tak musely bránit. Se dvěma ošemetnými situacemi si ale Brázdil dokázal poradit.

Chvilku po návratu Dvořáka na led jej na lavici hanby vystřídal Jankovský. Hosté stupňovali svůj tlak. V obrovském závaru před Brázdilem se prosadit nedokázali, následně se ale dostal kotouč do mezikruží k Zajícovi, který ho poslal chirurgicky přesně do levého horního růžku. Odpověď domácích byla blesková. Pokus kapitána Šafránka z mezikruží totiž propadl mezi Sochůrkovými betony a zastavil se až za brankovou čárou.

O dalších dvaadvacet vteřin později ale zmrazil Novákovi svěřence Soukup, který si počkal na příhru svého spoluhráče Šilhavého a v předbrankovém prostoru prokázal svůj um. Domácí neskládali zbraně, brzdila je ale vlastní nepřesnost, nebo i kousek štěstí, jako při akci třetího útoku, kdy se před brankou marně natahoval po puku Vágner.

Na druhé straně volala po gólu akce Zídka, který o chloupek minul vzdálenější tyčku. Ve 33. minutě také domácí využili přesilovou hru. Husarikův faul potrestal Martínek, který si vyměnil kotouč s Jankovským a před odkrytou částí branky nezaváhal. Hosté přispěchali s dalším direktem po osmaosmdesáti sekundách. Benátečtí lacině ztratili kotouč ve středním pásmu, Soukup našel volného Zídka, který popáté překonal Brázdila.

Zaskočení domácí se na výraznější odpověď do konce druhé třetiny nezmohli. Nepomohla jim ani další přesilovka, tentokrát po faulu Pejchala, v níž se ale na dostřel Sochůrka prakticky nedostali.

Do třetí třetiny provedli domácí trenéři změnu v brankovišti. Brázdila nahradil Hofman, který z prostoru mezi tyčemi sledoval Zajícův faul, který po parádní souhře potrestal Jankovský a vrátil svůj tým zpět do zápasu.

I když byli benátečtí hráči ve třetí třetině opticky lepším týmem, hosté vyráželi do nebezpečných kontrů. Uhlík trefil břevno, Jakuba Kučeru vychytal Hofman. Na dostřel mohl svůj tým dostat kapitán Šafránek, který ale před prázdnou částí branky nezametl puk tam, kde by ho Benátečtí tuze rádi viděli.

V závěru odvolala domácí střídačka brankáře Hofmana. Na zdramatizování výsledku už ale nezbýval čas ani síly. Naopak sebevědomí hosté napsali definitivní tečku po akci Kellersteina, který předložil kotouč před prázdnou branku Pejchalovi.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás to byl nešťastný vstup do nového roku po jediné pauze v sezóně. Úvod zápasu byl z naší strany dobrý, vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel jsme ale rozchytali soupeřova brankáře. Poté nás soupeř z jedné pološance, kdy jsme měli přerušit hru místo rozehrávání, potrestal. Při druhé inkasované brance jsme nedostali puk z našeho pásma ven. Tohle dalo celému utkání ráz. Makali jsme, jeli jsme na krev, byl to hodně bruslivý zápas. Bohužel pokaždé, když jsme skórovali, ihned jsme hloupě inkasovali. Snažili jsme se, vypracovali jsme si šance. Rozdíl byl v tom, že hosté všechny své šance proměnili, naopak naše příležitosti zůstaly nevyužity. Pokud nebudeme střílet branky, nemůžeme vyhrávat.

Martin Příhoda (HK Kralupy nad Vltavou): : S kluky jsme si zrovna říkali, že od té doby, co jsem v Kralupech, jsme ještě po novém roce nevyhráli zápas. Po čtyřech nebo pěti letech je to tak pro mě premiéra, o to je to cennější. Dnes jsme do zápasu nastoupili s tím, že tu vyhrajeme, ať se děje cokoliv. Měli jsme obrovské zaujetí pro hru, strašně dobrý pohyb. Viděl jsem mužstvo, které sem přijelo, že chce vyhrát. S Šimonem musíme kluky pochválit, protože zápas odbojovali od první do poslední minuty, ať to byla první pětka nebo i ta čtvrtá. Podali jsme úžasný výkon, který byl podpořený výborným gólmanem. Pro nás je to velká paráda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!