24. 1. 2024 | Ondřej Nejedlo

Benátky zkrotily pražskou Kobru, nasázely jí osm branek

N2, středa 24. 1. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HC Kobra Praha BEN - KOB
Benátečtí hokejisté jsou v letošní sezóně před vlastními fanoušky v počtu výher poněkud skoupí. Tříbodové vítězství si na vlastním stadionu vychutnali po měsíci a půl. Pražskou Kobru ale srazili osmi zásahy a navíc ji i přeskočili v tabulce. Zajímavostí utkání je, že domácí hráči vstřelili dvě branky při vlastním oslabení, v němž navíc vybojovali i trestné střílení, které proměnil kapitán Šafránek.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Lytvynov, Klodner, Kliment, Čížek, Mašek - Řepík, Havlas, Hozák - Zumr, Šafránek, Jankovský - Martínek, Vágner, Kučera - P. Douša
HC Kobra Praha: Málek (28. Ondrík) - Duda, Pelant, Wolf, Holý, Dudáček, Shaklein - Houška, Šťastný, Bříška - Petrák, Urban, Vlček - Kvasnička, Tichý, Matuška - Nagy
Branky a nahrávky: 7. Jankovský (Zumr), 10. Martínek (Kučera, Mašek), 15. Šafránek (TS), 24. Havlas (Hozák), 28. Jankovský (Šafránek, Zumr), 38. Kučera (Martínek), 40. Klodner (Jankovský, Kliment), 51. Martínek (Kučera) - 3. Houška (Tichý, Šťastný), 46. Vlček (Urban). Rozhodčí: Němec - Jurak, Sýkora. Vyloučení: 7:1, navíc Martínek (BEN) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 160. Střely na branku: 32:26.

Komentář

Přitom úvod zápasu se nevyvíjel pro svěřence trenéra Nováka vůbec dobře. Po dvou minutách hry byl na trestnou lavici poslán Čížek a hosté brzy trestali. Tichý se ještě z předbrankového prostoru neprosadil, dorážející Houška už ale slavil úspěch. Vyrovnání přišlo paradoxně v početní nevýhodě. Na lavici hanby pykal Šafránek, který odtud sledoval Zumrovu přihrávku, jež našla rozjetého Jankovského, ten rozhýbal Málka a zasunul mu puk mezi betony.

Na druhé straně byl v nadějné příležitosti Matuška, branku domácího týmu ale minul. V 10. minutě se před brankovištěm nejlépe zorientoval Martínek, který dostal puk mezi Málkovými betony za brankovou čáru. I když se vehementně radoval, hlavní rozhodčí Němec zůstal klidný. Branka byla uznána po poradě s čárovým rozhodčím Sýkorou až při následném přerušení hry, domácí slavili a čas se o minutu vracel zpět. Rozporuplné pocity měl střelec Martínek, který za své vehementní urgence obdržel dvouminutový trest.

Benátečtí ale oslabení zvládli s bravurou, navíc brzy byl vyloučen také hostující Tichý, a tak se síly na ledě vyrovnaly. Chvíli po příchodu vyloučeného Martínka na ledovou plochu byl tentýž hráč opět vyloučen. Do sóla se při vlastním oslabení vydal obránce Mašek, na němž se nedovoleně provinil Vlček a hlavní rozhodčí Němec nařídil trestné střílení. K němu se postavil kapitán Šafránek a po rychlé kličce mířil mezi betony.

Hosté mohli korigovat Kvasničkou, který ale pouze rozezvučel tyčku za Brázdilovými zády. Zvýšit mohla druhá úderná formace domácího týmu. Jankovský našel před prázdnou brankou Šafránka, jenž ale minul.

V podobném duchu pokračovala i druhá třetina. Domácí s dvoubrankovým vedení v zádech hráli s nebývalou lehkostí. To dokumentovala i akce Hozáka, který objel branku, našel Havlase, který dostal puk přesně k pravé tyčce. Brzy poté si Jankovský vyměnil kotouč se Šafránkem a první jmenovaný vyhnal Málka na střídačku.

Hosté marně hledali odpověď, jejich poněkud zakřiknutý výkon dával domácím další možnosti. Po souhře se Zumrem ale nezvedl Šafránek kotouč nad roztaženého náhradního brankáře Ondríka, jemuž vydrželo čisté konto necelých deset minut.

Necelé tři minuty před koncem druhé periody našlápl Martínek, jehož přesnou přihrávku usměrnil za Ondríkova záda Kučera. Hladoví domácí hráči neměli dost. Půl minuty před druhou sirénou projel Jankovský téměř celým kluzištěm. Z jeho práce těžil dojíždějící Klodner, který přidal již sedmý zásah.

Třetí třetina se hrála spíše jen z povinnosti. Domácím nepřidělalo vrásky na čele ani Vlčkovo snížení, který tečoval Urbanovu přihrávku. Benátečtí i nadále vládli hře, leč své šance nevyužívali. Zumr těsně minul, poté se Antoš prohnal kolem bránícího Holého, na Ondríka si ale nepřišel. Poslední ránu z milosti zasadil svému sokovi Martínek, jehož při vlastním oslabení vyslal do sóla Kučera.

V závěrečné desetiminutovce mnoho nechybělo, aby Martínek přidal svoji třetí branku. Na druhé straně vychytal Petráka Brázdil, jemuž v závěrečné minutě pomohla tyčka. Skóre na časomíře se nezměnilo ani po Hozákově šanci, který byl devatenáct vteřin před koncem sám před Ondríkem, jehož ale bekhendem nepřekonal.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Kobra přijela oslabená, což ale nesnížilo její kvalitu v útoku. Jména jako Vlček, Bříška nebo Urban mluví sama za sebe. Jsem strašně rád, že jsme dokázali ubránit osm přesilových her a naopak jsme vstřelili tři branky při oslabení, což je docela rarita. Potvrdili jsme body z Kralup a byl bych rád, kdybychom tyto body potvrdili i v pátek proti Chebu.

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Trápíme se, protože máme zraněné čtyři obránce. Doplňujeme to juniory, ze hry bylo vidět, že se kluci snaží, je to pro ně dobrá zkušenost, ale momentálně na to ještě nemají. Chyby, které jsme udělali, včetně těch v našich přesilovkách, soupeř potrestal. Benátky dnes hrály dobře. Pro nás to bylo jeden z nejhorších zápasů v této sezóně. Nedá se nic dělat, musíme se zlepšit.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!