27. 1. 2024 | Ondřej Nejedlo

Komplikace v bojích o play-off, Benátky prohrály s Chebem

N3, sobota 27. 1. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Cheb BEN - CHE
Po dvou přesvědčivých výhrách v Kralupech nad Vltavou a v domácím prostředí proti pražské Kobře, přišel bodový půst. Benátečtí hokejisté nestačili před vlastními fanoušky na jedenáctý Cheb, který se jim tak díky této výhře přiblížil na dvoubodový rozdíl. O dvě postupová místa do vyřazovací části tak bude ještě tuhý boj.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Lytvynov, Antoš, Klodner, Kliment, Němeček, Mašek – Řepík, Havlas, Hozák – Zumr, Šafránek, Jankovský – Martínek, Vágner, Kučera – Husák
HC Stadion Cheb: Kolář – Innanmaa, Kořán, Stejskal, Vogel, Karpov, Vápeník – Prošek, Čejka, Tóth – Švec, Skuhravý, Rozhon – Krutina, Vašíček, Davídek – Klíma, Vlach, Krejsa
Branky a nahrávky: 26. Kučera (Kliment, Brázdil) - 7. Čejka (Prošek, Tóth), 13. Prošek (Innanmaa, Kořán), 24. Klíma (Švec). Rozhodčí: Jílek - Kučera, Stacho. Vyloučení: 11:11, navíc Rozhon (CHE) 5 minut a do konce zápasu. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 120. Střely na branku: 43:18.

Komentář

Oproti minulému zápasu proti Kobře nastoupili Benátečtí jen s jedinou změnou v sestavě. V obraně nahradil Čížka Němeček. Od úvodu utkání domácí hráči diktovali tempo hry, naráželi ale na výborného brankáře Koláře, který měl v Benátkách svůj den. První třetina také byla ve znamení častého vylučování na obou stranách, ani jeden z týmů ale nenakládal s početními výhodami příliš dobře.

Hned po minutě hry mířil na Koláře zcela osamocený Jankovský, hosté jej ale dokázali eliminovat, a tak zakončení benáteckého útočníka nebylo přesné. V 7. minutě se v rohu kluziště dokázal uvolnit Prošek, jenž přesnou přihrávkou vybídl Čejku, který mezi rukou a tělem brankáře Brázdila dostal puk do branky.

Benátečtí i nadále byli střelecky aktivnější, brzdila je ale vlastní nepřesnost v zakončení. Oproti tomu západočeský tým nemilosrdně trestal. Proškovo zakončení k bližší tyčce zprvu nevypadalo nebezpečně, Brázdilovi ale přesto proklouzl kotouč za záda.

Korigovat mohl Zumr, Kolář ale tasil další povedený zákrok pátečního večera. Tentýž domácí hráč následně orazítkoval tyčku chebské svatyně.

Do druhé třetiny nastupovali domácí hráči s vyloučeným Lytvynovem na trestné lavici. Jak už v minulém zápase dokázali, v početních nevýhodách se jim daří. Zumr se protáhl před Koláře, nezvedl ale puk nad jeho beton. Na druhé straně hrající trenér Skuhravý napálil z pravého křídla tyč.

Následně měli také domácí výhodu přesilové hry. S ní ale nenaložili vůbec dobře, ba co víc, po návratu Klímy z trestné lavice nechali tohoto chebského útočníka osamoceného a ten tváří v tvář Brázdilovi nezaváhal.

Benátečtí korigovali při vlastním oslabení. Antoš z trestné lavice sledoval, jak na pravém křídle našlápl Kučera a namířil svoji střelu nad Kolářovu lapačku. Snížit na rozdíl jedné branky mohl Řepík, chebský brankář jej ale vychytal svými betony.

Ve třetí třetině benátecký tým stupňoval svůj tlak, který byl ještě umocněn pětiminutovým vyloučením Rozhona. Na hokejky domácích hráčů se ale začala vkrádat křeč. V největší šanci závěrečné periody ztroskotal Kučera na famózním Kolářovi. Tři minuty před koncem odvolali domácí trenéři brankáře Brázdila na střídačku. Při hře vabank mohl rozhodnout Čejka, který ale trefil Maška stojícího na brankové čáře. Půl minuty před koncem mohl zdramatizovat závěr Antoš, Kolář ale podtrhl svůj precizní výkon.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Strašně těžce se mi hodnotí zápas, v němž jsme střelecky dominovali, ale nebyli jsme schopni vstřelit branku. Když to řeknu, Cheb upletl z hovna bič. Po našich dvou chybách vstřelil dva góly, poté jsme už hráli v křeči. Makali jsme, snažili jsme se, ale bohužel to nedopadlo. Kdo tento zápas viděl, ví, že jsme si zasloužili vyhrát, ale dali jsme pouze jednu branku a ztroskotali na fantastickém brankáři Kolářovi. Sezóna bude dlouhá, hraje se ještě o sedmadvacet bodů. Nyní jedeme vyhrát další zápas do Hronova.

Václav Skuhravý (HC Stadion Cheb): Podali jsme dobrý, týmový výkon. Podržel nás brankář, který chytal skvěle, protože Benátky měly hodně příležitostí. Kolikrát to měly skoro do prázdné brány, avšak Kolář chytal úplně super. Hráli jsme zodpovědně. Minulý zápas v Řisutech se nám nepovedl, dnes jsme to ale napravili, jsem moc rád.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!