31. 1. 2024 | Tomáš Kalas

Famózní obrat ve třetí třetině! Drama v divadelním městě rozstřelil Martínek

N4, středa 31. 1. 2024
HC Wikov Hronov - HC Benátky nad Jizerou HRO - BEN
Když na začátku 52. minuty využil Hronov třetí přesilovku a šel do vedení 6:4, málokdo by věřil, že by Benátečtí z utkání vytěžili alespoň bod. I přes výborný vstup, kdy po 42 sekundách šli do vedení, byli od poloviny první třetiny tím týmem, který musel dotahovat. Na svou stranu Středočeši zvrátili duel až v samotném závěru. Během pěti minut nasázeli domácím čtyři góly a v dramatickém závěru vedení o branku udrželi!
HC Wikov Hronov: Pittr – Babrusev, Táborský, Kopecký, Ondruš, M. Veselý, Voňka – Murtazin, Trandin, Beneš – Straka, T. Veselý, Hájek – Popitič, Vaňkovský, Plíšek
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Němeček, Klodner, Lytvynov, Kliment, Antoš, Knesl – Jankovský, Martínek, Řepík, Vágner, Hozák, Zumr, Šafránek, Kučera, Havlas
Branky a nahrávky: 9. Trandin (Babrusev, Táborský), 13. Straka (Vaňkovský, Voňka), 21. Murtazin (Trandin, Babrusev), 31. Hájek (Plíšek), 40. Plíšek (Vaňkovský, Beneš), 52. Plíšek (Hájek, Vaňkovský), 59. M. Veselý (Plíšek, Beneš) – 1. Řepík (Lytvynov, Hozák), 27. Šafránek (Kliment, Jankovský), 31. Řepík (Kučera, Hozák), 49. Šafránek (Kliment, Zumr), 53. Martínek (Kučera), 56. Klodner (Šafránek, Zumr), 57. Antoš (Havlas, Hozák), 58. Martínek (Klodner, Šafránek). Rozhodčí: Valda – Hájková, Teršíp. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 208. Střely na branku: 31:44. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:8, 7:8.

Komentář

Pro Benátky začal duel na hronovském ledě přímo výborně. Už po 42 sekundách se totiž měnilo skóre, kdy Dominik Řepík využil zmatku před Pittrem a po Lytvynově střele propálil Pittra na otevřeném prostoru bližší tyče. Hosté byli v úvodních minutách lepším týmem, Řepík pak mohl na konci třetí minuty potrestat chybu soupeřovy obrany a z hranice brankoviště navýšit vedení, gólman Východočechů však předvedl skvělý zákrok. Hronov hrozil především skrze brejkové situace, Brázdil však působil velmi jistě a veškeré střely – především z prostoru kruhů – bez potíží lapil.

Na konci deváté minuty ale poprvé inkasoval. Táborský si podržel puk a prudce vystřelil od modré, načež jeho pokus tečoval mezi kruhy Alexej Trandin a poslal jej do protipohybu benáteckého gólmana. Vedení mohl hostům vrátit v často přerušované první třetině Kučera, když přešel přes dva hráče a rázem šel sám na branku, dlouhou kličkou si však na Pittra nepřišel. A tak se skóre v čase 12:36 měnilo na hronovské straně. David Straka předvedl skvělou individuální akci, Brázdila zaskočil bekhendovým zakončením na bližší tyč a domácí vedli.

Do druhé třetiny si navíc přenášeli přesilovou hru po trestu pro Knesla, jenž vnesl na zimní stadion mnoho emocí. Početní výhodu využili už 34 sekund od úvodního buly, kdy znovu byla ve hře teč, respektive Trandinův pokus z levého křídla tečoval Marat Murtazin, čímž tak bylo skóre už 3:1 pro Hronov. Od té doby to ale bylo místy na jednu branku. Benátky tvořily hru, měly tlak a odměnou jim byla snižující trefa na konci 27. minuty, kdy si David Šafránek počkal na ideální šanci zakončit a z vrcholku levého kruhu nedal Pittrovi zakončením do vinglu šanci.

Hosté tak byli na pomyslném koni a pomoct upevnit jim situaci upevnit měla čtyřminutová přesilovka po vyloučení Veselého za vysokou hůl. Jenže právě v oslabení Wikow znovu odskočil. Matěj Hájek využil výborné práce Plíška v útočném pásmu a fakticky jenom dorazil puk do prázdné branky. Pokračující přesilovku však i tak Benátečtí využili. Rychlou kombinaci na jeden dotek zatáhl z levé strany Dominik Řepík a svým druhým gólem v zápase utišil bouřící fanoušky Hronova.

Srovnáno mohlo být hned v dalším střídání, Šafránek však po přistrčení od Jankovského v brejku dva na jednoho netrefil ideálně. Už to tak vypadalo, že třetina skončí stejným počtem branek na každé straně, všechno však změnila přesilová hra pro Hronov. Využil jí totiž jenom 17 sekund před sirénou, pokus Vaňkovského ještě hostující obrana zblokovala, proti dorážce Jindřicha Plíška ale už nemohla nic dělat.

Do třetí třetiny si tak 14. tým tabulky přenášel dvoubrankové vedení a v jejím úvodu se nemusel ani výrazně činit v obraně, očekávaný tlak Středočechů v úvodních minutách nepřišel. Na druhou stranu se ale domácí nikam nehnali, v přesilovce na začátku 44. minuty prakticky nijak nehrozili. Na konci 49. minuty však přišlo vystřízlivění, Kliment pustil v přechodu kotouč pro Davida Šafránka, který prostřelil z levé strany Pittra.

Jenže domácí to nerozhodilo a další nabídnutou dvouminutovku v situaci pět na čtyři využili. Jindřich Plíšek přetlačil před brankou Hozáka, klepl si o přihrávku od Hájka a poslal Hronov opět do dvoubrankového vedení. Od té doby se ale začaly dít věci. Snížení Viktora Martínka ještě tolik neznamenalo, situace se však výrazně proměnila v čase 55:29. Zatímco Wikow arénou cloumaly emoce po souboji střetu Lytvynova se Strakou, hra plynule pokračovala, až Jan Klodner zacílil přesně k zadní tyči a bylo srovnáno.

Rozhození domácí najednou museli dotahovat, vypadli z tempa a další ťafku dostali hned o střídání později, kdy Milan Antoš prostřelil hronovského brankáře přes teploměr a poprvé od konce deváté minuty znovu Benátky vedly. Povedenou pasáž završil v čase 57:01 znovu Viktor Martínek, čímž se zdálo býti hotovo. Město známé především díky Aloisu Jiráskovi ještě zůstalo ve hře, když snížil 79 sekund před koncem Milan Veselý, v závěru už ale ani při power-play srovnat nedokázalo. Mohlo přitom mít přesilovku šest na čtyři, Klodnerův faul ale přišel pouhé dvě sekundy před sirénou a následná přihrávka mířila do středního pásma.

Obrat ze stavu 4:6 v posledních osmi minutách tak přisoudil Benátkám důležité tři body, čímž si Středočeši udrželi postupové desáté místo. Hronov naopak zůstává předposlední, na barážovou pozici má však solidní náskok devíti bodů.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Do zápasu jsme dobře vstoupili a rychle dali gól. Měli jsme i další šance, které nás patrně ukolébaly a my si mysleli, že to půjde samo. Domácí ale stav rychle otočili po dvou našich chybách a dvou vlastních brankách. Předvedli jsme velmi špatnou obrannou hru, celkově jsme hráli špatně. Nakonec to skončilo házenkářským výsledkem. Zápasu by asi více slušela remíza, na to se ale historie neptá. Máme tři body, které se počítají.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!