4. 2. 2024 | Ondřej Nejedlo

Benátkám se venku daří, potřetí letos porazily Písek

N5, neděle 4. 2. 2024
IHC Králové Písek - HC Benátky nad Jizerou PIS - BEN
Jestliže vloni patřil jihočeský tým k nejméně oblíbeným soupeřům benáteckého celku, letos se karta obrátila. Ve čtyřech zápasech předcházející sezóny dokázaly uhrát Benátky nad Pískem ze čtyř zápasů pouhý bod, nyní jich mají po třech utkáních už devět! V posledním klání zvítězili benátečtí hokejisté v Písku 3:0, čímž se posunuli před pražskou Kobru na první příčku tabulky nadstavbové skupiny B.
IHC Králové Písek: Korytar (21. Svoboda) – Čunát, Radoš, Turek, Pavlát, Vajner, Tolar, Šipla – Marcilis, Volf, Matiášek – Petrásek, Pouzar, Hracholski – Pechlát, Koupal, Hollar – Brož, Dubský
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil – Lytvynov, Antoš, Klodner, Kliment, Němeček, Knesl – Řepík, Havlas, Hozák – Zumr, Šafránek, Jankovský – Martínek, Vágner, Kučera
Branky a nahrávky: 20. Jankovský (Kliment, Klodner), 46. Řepík (Hozák, Kučera), 48. Antoš (Vágner, Kučera). Rozhodčí: Šperl - Gabriel, Žídek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: 29:35.

Komentář

V úvodu utkání rozhodně nebyli hosté lepším týmem. Svůj první střelecký pokus totiž vyslali na Korytarovu branku až v 9. minutě, v tu chvíli měl jeho protějšek Brázdil na svém kontě již šest zásahů. Optický tlak píseckého mužstva umocnila i přesilová hra po Šafránkově faulu. Benátečtí se ubránili a také oni měli výhodu dvou početních výhod a postupem času začali více zlobit. Skóre se poprvé měnilo až devět sekund před koncem první třetiny. Ve středu kluziště se chopil puku Jankovský, proháčkoval se nedůslednou píseckou obranou a poté si vychutnal i brankáře Korytara.

Právě maskovaný muž v píseckém dresu zůstal pro druhou třetinu na lavičce pro obnovené zranění v tříselné krajině, na jeho místo nastoupil náhradník Svoboda. Ten z druhého pólu hřiště sledoval Matiáškovo zakončení, které ale minulo odkrytou část branky. Následně Písečtí nevyužili devětapadesátisekundovou dvojnásobnou přesilovou hru.

V druhé desetiminutovce druhé třetiny už vládli hosté, které ale naráželi na pozorného novice Svobodu, jenž si připsal několik úspěšných zásahů. Dvě minuty před druhou sirénou Hracholski nedovoleně zastavil Zumra a před kapitánem Šafránkem se naskýtala výhoda trestného střílení. Při něm ale zkušený útočník nechal vyniknout bezchybného Svobodu.

Komplikace pro hosty nastala na začátku třetí třetiny. Zraněného Martínka totiž následoval i Lytvynov, pro nějž toto utkání také předčasně skončilo. Benátecký trenérský triumvirát tak v závěrečné dvacetiminutovce mohl využít pouze pět obránců a osm útočníků.

Od začátku závěrečné části hry však paradoxně oslabený středočeský tým diktoval tempo hry a zaslouženě se dostal do dvoubrankového vedení. Pavlátova faulu využil Řepík, který z levého kruhu využil tuto početní výhodu. O dvě minuty později našlápl na pravém křídle obránce Antoš a nechytatelnou střelou pověsil puk přesně pod břevno Svobodovy svatyně. Potvrdit vítězství hostů mohl Jankovský, který při vlastním oslabení po chybě domácího brankáře minul zcela prázdnou píseckou klec. V závěru utkání se nabízela otázka, zda benátecký gólman Brázdil udrží třetí čisté konto této sezóny. Ten, společně se svými obránci, všechny ošemetné situace vyřešil a Benátečtí tak mohli z jihu Čech odcestovat s plným bodovým ziskem, díky kterému se jim o krapet přiblížila vyřazovací část.


Ohlasy trenérů

Milan Mazanec (IHC Králové Písek): Z mé strany má mužstvo absolutorium. Odehráli jsme to nad hranicí našich možností, obětavostí, přístupem i nasazením. Také nás to stálo dva nebo tři zraněné hráče. Bohužel nemáme více dovednosti v zakončení. Tohle je náš problém, který se s námi táhne už třetí nebo čtvrtý zápas. Vytvoříme si šance, ale nejsme schopni dostat puk do branky.

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Do utkání jsme nevstoupili dobře. Písek byl prvních patnáct minut určitě lepším týmem, avšak nedokázal vstřelit gól, což se oproti tomu nám brankou do šatny podařilo. Právě vstřeleným gólem jsme se zklidnili. Od druhé třetiny jsme začínali mít převahu. Ve třetí třetině náš tlak vygradoval, i když jsme od poloviny zápasu hráli po dvou zraněních s pouhými třinácti hráči. Kluci ukázali morál a na konci utkání jsme také měli více sil, což si myslím, že rozhodlo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!