7. 2. 2024 | Ondřej Nejedlo

Benátky srazily odpor Řisut až při power play

N6, středa 7. 2. 2024
HC Benátky nad Jizerou - TJ HC Řisuty BEN - RIS
Řeklo by se, povinné tři body. Benátečtí hráči se ale proti poslednímu týmu z Řisut pořádně nadřeli. O tříbodovém zisku rozhodli v podstatě až při závěrečné power play. Jejich střelecká převaha totiž znamenala pouze hubené vedení, které svěřenci trenéra Nováka navýšili až při hře hostů bez brankáře. V ní střelili svému sokovi dvě branky, připsali si důležité tři body a poodskočili nejbližším pronásledovatelům – pražské Kobře a Chebu.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Mašek, Klodner, Kliment, Knesl, Němeček - Řepík, Havlas, Kučera - Zumr, Šafránek, Jankovský - Martínek, Vágner, Hruška
TJ HC Řisuty: Zeithaml - Kolářík, Zich, Růžička, Řepka, Volráb, Malovický - Bílek, Patyk, Janeček - Sýkora, Procházka, Petráš - Výrut, Čech, Pulda - Mulač
Branky a nahrávky: 22. Jankovský (Šafránek, Kliment), 26. Kučera (Knesl, Řepík), 44. Zumr (Jankovský, Šafránek), 58. Kučera (Řepík), 59. Řepík (Havlas) - 30. Čech (Sýkora, Petráš), 42. Petráš (Čech). Rozhodčí: Červenka - Herles, Jurak. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 43:23.

Komentář

I když si benátečtí hráči od začátku utkání udržovali střeleckou převahu, v koncovce se jim nedařilo. Také Řisuty si připravily několik zajímavých příležitostí, takže i domácí brankář Brázdil musel prokázat své kvality. Tak jako kupříkladu už v úvodní minutě, kdy z mezikruží nebezpečně střílel Patyk a Brázdil musel vytěsnit kotouč svým betonem. Domácí kontrovali Antošovou příležitostí, který ale ve velké příležitosti minul řisutskou branku.

Zaměstnanějším mužem mezi tyčemi byl rozhodně hostující Zeithaml, který si v první třetině připsal šestnáct úspěšných zásahů. I přes sílící nápor benáteckého týmu, do vedení mohli jít hosté. Čechova střela propadla Brázdilovi mezi rukou a tělem, domácí obránci ale nebezpečí zažehnali. Vedoucí branku nevstřelil ani benátecký Zumr, jehož pokus olízl tyčku Zeithamlovy svatyně. Na konci první třetiny byl vyloučen domácí Mašek, avšak hosté se do vážnější příležitosti nedostali.

Trest se přenášel do úvodu druhé třetiny, Benátečtí si ale v početní nevýhodě poradili a chvíli po jejím konci udeřili. Šafránek narýsoval přihrávku svému kolegovi z útoku Jankovskému, který usměrnil puk za Zeithamlova záda. Mnoho nechybělo, aby hosté brzy vyrovnali. Volného Petráše ale vychytal Brázdil.

Ve 26. minutě podnikli domácí hráči rychlý kontr. Kučera našel najíždějícího Knesla, který na Zeithamla nevyzrál, puk se ale odrazil zpět před Kučeru, který ho zametl do branky. Zvýšit mohl po šikovném průniku Vágner, jenž ale těsně přestřelil, a tak přišel trest.

Po nedůrazu v obranném pásmu oslovila přihrávka Sýkory Čecha, který se trefil přesně k levé tyči a dostal svůj tým opět na dostřel. Chvíli poté směřoval na Brázdila osamocený Janeček. Benátecký brankář ale vyšel z tohoto minisouboje jako vítěz. Na druhé straně v podobné příležitosti neuspěl Zumr.

Třetí branku měl v přesilové hře na holi Kučera, hostující brankář ale chytal velký zápas a držel svůj tým stále nad vodou.

Vstup do závěrečné části hry vyšel hostům na jedničku. Volný Petráš zachoval před Brázdilem chladnou hlavu a doslova zmrazil domácí tým. O minutu později ale putoval na trestnou lavici nejzkušenější hostující hráč Bílek a domácí přesilovou hru využili.

Po parádní kombinaci se Jankovský neunáhlil, posunul puk na Zumra, který zvedl kotouč nad beton roztaženého hostujícího brankáře. Pojistku následně nepřidal Kučera, který si opět vylámal zuby na pozorném Zeithamlovi.

Tentýž hráč pospíchal na hostujícího brankáře také sedm minut před koncem tohoto duelu, znovu ale neproměnil, podobně jako Vágner, který trefil jen Zeithamlovu vyrážečku. Domácí tým nevyužité šance mohly mrzet. Patyk ale netrefil odkrytou část branky.

Hostující střídačka dvě a půl minuty před koncem odvolala brankáře. Řisutští ale po buly ztratili puk, který do prázdné svatyně dovezl Kučera. Následně byl na trestnou lavici poslán Zumr a hlavní trenér Varga podruhé odvolal Zeithamla z branky. Ani tento tah mu příliš nevyšel. Havlas totiž posunul kotouč na Řepíka, který neomylně trefil odkrytou bránu, čímž uzavřel brankový stav tohoto duelu.

Ohlasy trenérů

Martin Novák (HC Benátky nad Jizerou): Byl to těžký zápas, do kterého jsme strašně laxně vstoupili. Hráli jsme strašně uvolněný hokej bez systému. Každý od nás očekával vítězství, které se ale nerodilo vůbec lehce. Řisuty neměly co ztratit a hrály velmi dobře. Naopak my hráli špatně. Nakonec jsme ale výhru, díky naší vůli, ubojovali. Body se počítají, jedeme dál.

Roman Varga (HC Řisuty): Nastavili jsme se na to, že jedeme hrát k dobrému týmu. Řekli jsme si nějaká pravidla a věci, které chceme plnit a myslím si, že vše jsme zvládali. Hokej samozřejmě přináší i chyby. Dokud nebyla power play, prohrávali jsme jen 2:3. V power play se nám moc nedaří, v ní máme na čem pracovat. Jinak si myslím, že to z naší strany nebylo špatné. Řekl bych, že proti takovému týmu odehrát podobný zápas, je docela fajn.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!