23. 8. 2024 | Lucie Horčičková, Tomáš Nejedlo

Vrchlabí v Benátkách dominovalo výhrou 4:1

přát., pátek 23. 8. 2024
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
Přestože benátecký tým ve třetím přípravném utkání po trefě Jiřího Hozáka brzy vedl, inkasovaný gól hned v první minutě utkání soupeře spíše nabudil. Poté už víceméně převzalo otěže zápasu Vrchlabí a na ledě bylo lepším týmem. Horalé to také vyjádřili čtyřmi trefami a u Jizery zaslouženě zvítězilo. Další příprava čeká na Benátky v úterý 27. srpna, kdy dorazí Kralupy nad Vltavou.
Benátky n.J.: Brázdil - Němeček, Klodner, L. Chalupa, Fišer, Havelka, Novák - Řepík, Mrňa, Hozák - Vacín, Šafránek, Jankovský - Dvořák, Havlas, Zumr - Vágner, Hruška, Hamršmíd.
Vrchlabí: Červinka - Hladík, Kynčl, Srnský, Bendík, Guryevskiy, Kerekanič, Barták - Turek, Chrtek, Krsek - M. Mach, Kastner, Bláha - Moník, Šlaicher, D. Chalupa - R. Mach, Tatar, Jakubec.
Branky a nahrávky: 1. Hozák (Řepík) - 7. M. Mach (Kastner, Guryevskiy), 32. Moník (D. Chalupa, Chrtek), 35. Moník (Barták), 37. Guryevskiy (Krsek, Chrtek). Rozhodčí: Bernat - Brož, Kettner. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 19:27.

Komentář

Do zápasu lépe vstoupilo domácí mužstvo, když hned na začátku první třetiny využil přečíslení dva na jednoho Jiří HOZÁK. Vrchlabí dokázalo odpovědět v sedmé minutě, když Lukáš Kastner poslal puk mezi kruhy, kde stál Marek MACH, a ten se trefil přesně do horního rohu branky. Poté byly šance na obou stranách, ale 1. třetina skončila 1:1.

Druhá třetina patřila týmu Vrchlabí. Ponechanou výhodu využil ve 32. minutě Filip KRSEK, ke kterému se odrazil puk a on ho dorazil do prázdné branky. Poté měl velkou šanci Mrňa, ale nedokázal dostat puk za Červinku. Puk se odrazil k Bartákovi, a ten poslal do úniku Filipa MONÍKA, který přesnou střelou pod břevno nedal Brázdilovi šanci. Vzápětí přišel další gól Vrchlabí. V čase 36:06 od modré čáry střílel Nikita GURYEVSKIY, a puk propadl až za záda Brázdila. Druhá třetina skončila za stavu 1:4.

Třetí třetina se spíše jen dohrávala. Největší šanci měl po střele Kerekaniče tečující Krsek, když v čase 52:41 trefil tyč. Branková konstrukce cinkla i na druhé straně, když do tyče střílel benátecký obránce Jan Klodner. Vrchlabí si výsledek pohlídalo a na ledě Benátek zvítězilo 4:1.

Fotogalerie přípravného utkání, HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Vrchlabí

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky): Měli jsme skvělý začátek a hned v prvním střídání jsme dali gól. Možná nás to ale trošku ukolébalo. Neřekl bych, že by Vrchlabí přepnulo na jinou rychlost, my ale zkrátka byli všude o krok později. Byli jsme váhaví do nerozhodných puků a soubojů. V tom nás přehráli. Všechno tohle bere hrozně sil a elán. Třetí třetina byla z naší strany marnost, i když jsme ještě měli nějaké šance. Šáfa (David Šafránek) jel sám na branku, ale ujel mu puk. Snad jsme nastřelili i tyčku. Tím, jak se nedaří vstřelit branku, nálada padá a ani nohy nejdou tak, jak by si člověk představoval.

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí): Do zápasu jsme nestoupili šťastně. Ihned v prvním střídání jsme udělali chybu a soupeř nás potrestal. Nicméně bych řekl, že hra byla vyrovnaná a nám se podařilo srovnat. Řekl bych, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem. Naše hráče musím pochválit za třetí třetinu, protože jsme si něco řekli a oni ji odehráli přesně tak, jak jsme chtěli. Soupeře jsme k ničemu moc nepustili, byli jsme dobří na nohách. Zápas se nám líbil, měl svoji kvalitu. Jsme spokojení.
TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023