28. 8. 2024 | Tomáš Nejedlo

První výhra v přípravě, výsledek 1:0 trefil Šafránek

přát., středa 28. 8. 2024
Benátky n.J. - Kralupy nad Vltavou BEN - KRA
Ve čtvrtém přípravném zápase si benátečtí hokejisté zapsali první výhru. Proti houževnatému soupeři z Kralup nad Vltavou zápas skončil fotbalovým výsledkem 1:0, když o jediný gól se postaral kanonýr David Šafránek. Třikrát Benátky trefily tyčky, ale neinkasovaly, o což se postaral spolehlivě chytající brankář Brázdil. Další přípravu mají svěřenci koučů Kadlece a Škalouda v plánu ve čtvrtek 29. srpna, když opět doma od 18:30 hodin změří síly s Chebem.
Benátky n.J.: Brázdil - Antoš, Klodner, Fišer, Chalupa, Havelka, Hrouda - Mrňa, Šafránek, Jankovský - Řepík, Zumr, Hozák - Hamršmíd, Havlas, Vágner - Vacín, Pětník
Kralupy nad Vltavou: Kalista - Zedek, Zajíc, Němeček, David, Kučera, Kapoun, Hušek - Soukup, Šilhavý, Zídek - Uhlík, Arnošt, Sklenář - Broš, Hrala, Hampl - Jobánek, Pejchal
Branky a nahrávky: 9. Šafránek (Mrňa, Klodner). Rozhodčí: Horažďovský - Kettner, Rudolph. Vyloučení: 3:7, navíc Mrňa (BEN) 5 min. a do konce zápasu - Šilhavý (KRA) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 21:29.

Komentář

Čtvrté přípravné utkání benáteckého týmu nakonec nabídlo pohříchu jen jediný gól. Padnout však mohl hned v první minutě utkání. V předchozím domácím utkání s Vrchlabím se hned v úvodní minutě zápasu prosadil Jiří Hozák, tentokrát se to domácímu týmu nepovedlo. Od poloviny hrací plochy jel sám na brankáře Kalistu kanonýr David Šafránek, ale tento minisouboj vyhrál hostující brankář. Vše si domácí střelec vynahradil v přesilové hře v 9. minutě utkání, když ho v přesilové hře našla přihrávka Pavla Mrni a David Šafránek možná i trochu se štěstím mezi betony prostřelil mladého brankáře ze Sparty Praha Michala Kalistu - 1:0.

Do střelecké listiny se mohl Šafránek zapsat i ve druhé třetině, jenže z kruhu trefil tyč. Pak doslova čaroval benátecký brankář Brázdil, když sebral gólovou radost hokejkou Arnoštovi. Ve 33. minutě pokryl dorážku před brankou, poté se dostal puk k napřaženému Zajícovi na kruhu, jehož střelu do horní poloviny branky chytil ležící Brázdil do rukavice! Oprávněně si vysloužil nebývalý aplaus hrstky diváků a domácí střídačky.

Po pohledné kombinaci Šafránka s Jankovským zakončoval sám před brankou Mrňa, jenže neuspěl. Následně brankovou konstrukci nastřelil i sám Václav Jankovský. Ve 48. minutě potřetí cinkla tyč za Kalistou, tentokrát ji orazítkoval obránce Milan Antoš. Své šance měly i Kralupy, jenže Brázdil v úterý svou branku doslova zamknul. V závěru zkusili hosté power-play, avšak bezúspěšně, a tak zápas skončil fotbalovým výsledkem 1:0.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Výhra je pro nás dobrá. Soupeř byl urputný a měli jsme s ním problémy. Trošku více se mi líbil náš výkon proti Vrchlabí, i když jsme prohráli. Minulý zápas byl z naší strany takový hokejovější. Cení se, že jsme nedostali gól. V power play jsme dvacet vteřin před koncem měli puk na holi, avšak během pěti sekund jsme nabídli soupeři tři vyložené příležitosti. Tohle byla velká chyba a s výsledkem jsme hazardovali.

David Švagrovský (HK Kralupy nad Vltavou): První třetinu jsme zaspali. Od druhé třetiny jsme se trošku zvedli, avšak domácí brankář zachytal výborně. Přesto si myslím, že jednu nebo dvě šance jsme měli proměnit. Na druhou stranu i domácí měli nějaké příležitosti. Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly maličkosti, proto skončil fotbalovým výsledkem 1:0.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023