16. 9. 2024 | Tomáš Nejedlo

Po odvetné porážce v Lipsku Benátky vzhlíží ke startu soutěže

přát., pondělí 16. 9. 2024
Leipzig - Benátky n.J. LEI - BEN
Ani ve čtvrtém přípravném duelu s německým soupeřem benátečtí hokejisté nezvítězili. Po páteční porážce 2:5 s účastníkem Oberligy-Nord (třetí nejvyšší soutěž) Lipskem družina trenérů Kadlece a Škalouda podlehla i na soupeřově ledě. Na zajímavém stadionu pojmenovaném Eiszirkus a před zraky dvou tisícovek diváků Benátky prohospodařily první třetinu, kdy dvakrát inkasovaly. Po zlepšení pohybu ve druhé části přišlo vyrovnání, leč šťastnější domácí ve třetí třetině rozhodli. Přípravné výsledky však nejsou až tak důležité. Podstatnější bude start soutěže, v němž už ve středu 18. září přijede do Benátek tým Kralup nad Vltavou!
Leipzig: Kessler - Alasaari, Virch, Thalmeier, Egger, Geiseler, Hertel, Hübner, Klaus - Eriksson, Aronsson, Visner - Volkmann, Schietzold, Schumacher - Pauker, Reimer, Bongers - Bondarenko, Eichelkraut, Burns.
Benátky n.J.: Brázdil - Pejchal, Klodner, Antoš, Chalupa, Hrouda, Havelka, Němeček - Mrňa, Šafránek, Jankovský - Řepík, Zumr, Hozák - Dvořák, Havlas, Hruška - Pětník, Hamršmíd, Vacín - Vágner
Branky a nahrávky: 4. Volkmann (Schietzold, Schumacher), 9. Schumacher (Schietzold, Volkmann), 43. Schietzold (Volkmann), 58. Volkmann (Schumacher, Alasaari) - 23. Vacín (Havlas, Havelka), 25. Mrňa (Jankovský). Rozhodčí: Moosberger, Naust - Mark. Berg, Mart. Berg. Vyloučení: 5:2, navíc Hrouda (BEN) 5 min. a do konce zápasu. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1999. Střely na branku: 31:22.

Komentář

První třetina patřila domácímu Lipsku. Ledoví bojovníci k radosti zaplněných tribun v této dvacetiminutovce dominovali a zaslouženě se ujali dvoubrankového. Německý tým byl všude o krok dříve a dvakrát také skóroval. Poprvé se Němci prosadili po tlaku v útočném pásmu, Luke Volkmann svou střelu otřel o břevno a otevřel skóre - 1:0. Druhý gól Lipska zařídili všichni tři hráči, kteří se postarali také o první gól Lipska, jen si role vyměnili. Jan-Luca Schumacher byl na konci kombinační akce na brankovišti neobsazen a zametl po ledě puk do branky - 2:0. Hosté mohli snížit po přečíslení, když zakončoval Pavel Mrňa, ale Kesslera neprostřelil.

Druhá třetina byla opakem té první. Benátky viditelně přidaly na pohybu a soupeři to evidentně začalo dělat problémy. Snížení přišlo ve 23. minutě, když to Lukáš Vacín udělal dobře, nebojácně se prodral do zakončení podél mantinelu a z vrcholu brankoviště prostřelil Kesslera - 2:1. Vyrovnání přišlo záhy. Přihrávka Jankovského našla Pavla Mrňu, který u tyčky zakončil mimo Kesslerův dosah - 2:2.

Benátečtí se ve třetí části museli obejít bez obránce Hroudy, který inkasoval za zákrok u mantinelu trest na pět minut a do konce utkání. Přesilovku Lipsko využilo k vedení. V přečíslení se opět prosadila stejná řada, jako při předchozích gólech. André Schietzold zakončil přesně pod břevno - 3:2. Hra byla vyrovnaná a místo, aby Benátečtí v přečíslení a obrovské šanci vyrovnali, z následného brejku je domácí Lipsko potrestalo. Hosté se snažili svou akci až příliš vyšperkovat, domácí byli v zakončení přímočaří a nekompromisní. Střela k tyči v podání Luke Volkmanna rozhodla zápas - 4:2.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Zápas se těžce hodnotí. První třetinu jsme vyloženě zaspali. Nevím, jestli to bylo vlivem dlouhé cesty, ale zkrátka domácí byli v úvodní periodě u všeho rychleji, získali každý odražený puk, vyhrávali souboje. Pokud jsme získali puk, soupeř ho měl do dvou vteřin zpátky. Byla to skoro až strašidelná třetina. V té druhé jsme měli skvělý nástup. Rychle jsme vyprodukovali pět střel na bránu a vstřelili dvě branky. Skvěle se nám podařilo vyrovnat, a pak to opět malinko ustrnulo. Na konci druhé třetiny došlo k našemu pětiminutovému trestu a soupeřova přesilovka nás vyloženě zabrzdila. Přestože jsme chvíli hráli čtyři proti čtyřem po vyloučení hráče Lipska, tak jsme na konci početní nevýhody inkasovali. Poté už jsme se nedokázali vrátit k výkonu ze druhé třetiny. V závěru jsme měli nějaký tlak a šance, tak po neproměněných tutovkách nám soupeř ujel a proměnil brejk. Gólmana jsem dnes ani neodvolával, zkusili jsme hrát v pěti. Bohužel to nevyšlo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023