30. 8. 2024 | Tomáš Nejedlo

Proti Chebu si Benátky s chutí zastřílely

přát., pátek 30. 8. 2024
Benátky n.J. - Cheb BEN - CHE
K dalšímu přípravnému utkání do Benátek tentokrát dorazil daleký soupeř z Chebu. Už první třetina ukázala, že oproti duelu s Kralupy bude tento zápas o poznání ofenzivnější. První část skončila 3:3, ale pak už do černého mířili jen benátečtí hráči. Nakonec z toho bylo sedm tref v síti obou chebských brankářů, kteří se v polovině utkání prostřídali. Hattrickem se blýskl kanonýr Šafránek, první gól po příchodu do Benátek zaznamenali Mrňa, Chalupa, Vacín a Hamršmíd.
Benátky n.J.: Hofman - Fišer, Klodner, Antoš, Chalupa, Novák, Havelka - Mrňa, Šafránek, Jankovský - Řepík, Zumr, Hozák - Pětník, Havlas, Vágner - Vacín, Hamršmíd
Cheb: K. Kolář (30. Kašpar) - Kořán, Karpov, Jonák, Vogel, Šilhán - Vlach, Švec, Novotný - Skuhravý, Kisliuk, Klíma - F. Kolář, Vašíček, Rozhon - Kvasnička, Tóth
Branky a nahrávky: 3. Šafránek (Klodner), 4. Chalupa (Řepík, Zumr), 13. Vacín (Mrňa), 33. Šafránek (Chalupa, Jankovský), 33. Hamršmíd (Vacín, Havlas), 42. Mrňa (Jankovský, Chalupa), 56. Šafránek (Jankovský, Havlas) - 5. Rozhon (Švec, Novotný), 19. Vlach (Kisliuk, Vogel), 20. Karpov (Kořán, Novotný). Rozhodčí: Procházka - Kusý, Marvan. Vyloučení: 3:2, navíc Mrňa (BEN) 5 minut a do konce zápasu - Jonák (CHE) 5 minut a do konce zápasu. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:32.

Komentář

Skóre načal kanonýr David Šafránek už ve 3. minutě utkání, kdy se trefil za Kolářova záda z poměrně ostrého úhlu - 1:0. Druhý gól Benátek na sebe nenechal dlouho čekat, když zkraje 4. minuty si prostor před brankou udělal obránce Lukáš Chalupa a bekhendem zavěsil mimo dosah roztaženého Koláře - 2:0. Snížení Chebu na sebe nenechalo dlouho čekat, Petr Rozhon dostal přesnou přihrávku a hbitě překonal Hofmana - 2:1. Ve 13. minutě měly Benátky své dvoubrankové vedení zpět. Lukáš Vacín se nejlépe orientoval před brankou a bekhendem možná i trochu se štěstí dostal puk za čáru - 3:1.

Jenže Chebští se nevzdali a ještě do konce první třetiny srovnali gólový účet. Nejprve bekhndem Andrej Vlach našel prostor nad Hofmanovým ramenem - 3:2 a tři vteřiny před první sirénou Petr Karpov pálil přesně a přesunující se Hofman už nestihl zareagovat - 3:3. Víc puků už ale benátecký brankář po zbytek utkání za svá záda nepustil, a tak pak už dominovaly Benátky.

Ve 22. minutě ještě Václav Jankovský neproměnil trestné střílení a do vedení se Benátky dostaly po teči Chalupovy střely v podání Davida Šafránka - 4:3. Hosté sice reklamovali vysokou hůl, sudí Procházka ale gól uznal. Prakticky ihned po buly se domácí radovali znovu, osm vteřin po Šafránkově gólu skóroval také další novic benátecké sestavy Jan Hamršmíd - 5:3.

Krátce po startu třetí části hry padl další gól do Kašparovy klece. Jankovského přihrávka našla Pavla Mrňu, jehož střela zapadla přesně k tyči - 6:3. V 56. minutě skóre uzavřela osvědčená spolupráce Jankovského a zakončujícího Davida Šafránka, proti jehož mrštné střele byl Kašpar bezmocný - 7:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Pro nás je to výborné vítězství. Podle soupisky jsme příliš nevěděli, co od Chebu čekat. Musím říci, že hostující útočníci docela zlobili, protože byli hodně živí. V první třetině jsme relativně snadno vedli, poté jsme ale asi podlehli nějakému uspokojení a na 3:3 jsme si nechali vyrovnat tři vteřiny před koncem třetiny. V kabině jsme si řekli, že takto to dál nejde a že hru v obranném pásmu musíme hodně zlepšit. I přes nějaká vyloučení jsme zápas dohráli bez obdržené branky. S tím jsme spokojení. Trošku se nám rozstříleli hráči, což je také pozitivní. Uvidíme, jak to bude pokračovat.

Jan Brychta (HC Stadion Cheb): První třetina byla určitě napínavá, skončila 3:3. Hrál se hokej nahoru-dolů. Rozhodly dvě slepené branky. Ta první z nich byla, podle nás, po vysoké holi. Nám podobný gól nebyl uznán. Takto to ale v hokeji chodí. Poté už se zápas zlomil na benáteckou stranu.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023