18. 9. 2024 | Ondřej Nejedlo

Na úvod nadělily Benátky Kralupům kanára

1., středa 18. 9. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HK Kralupy nad Vltavou BEN - KRA
Lepší vstup do druholigové soutěže si snad ani nemohli představit. Benátečtí hokejisté ve středočeském derby nadělili kralupskému soupeři šest branek, přičemž ani jednou neinkasovali. Premiéra hlavního trenéra Jiřího Kadlece tak byla nadmíru úspěšná. Benátečtí nemilosrdně trestali individuální chyby hostů a šest branek rovnoměrně rozdělili do všech tří třetin.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Hrouda, Klodner, Antoš, Chalupa, Pejchal, Havelka, M. Němeček, Kliment - Zumr, Šafránek, Jankovský - Řepík, Mrňa, Hozák - Dvořák, Havlas, Hruška - Pětník, Hamršmíd, Vacín
HK Kralupy nad Vltavou: Sochůrek - Zedek, Zajíc, David, D. Němeček, Kapoun, Lokajíček, Kučera - Soukup, Šilhavý, Jobánek - Uhlík, Arnošt, Sklenář - Hampl, Bradáček, Hrala - Marek, Zídek, Broš
Branky a nahrávky: 8. Hozák (Řepík, Antoš), 20. Hozák (Řepík), 22. Havelka (Pejchal, Dvořák), 30. Šafránek (Jankovský, Zumr), 41. Jankovský, 59. Zumr (Šafránek). Rozhodčí: Matoušek - Kettner, Tuháček. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 34:18.

Komentář

Na branku čekalo sto padesát diváků na benáteckém zimním stadionu téměř osm minut. Antošovu střelu od modré čáry srazil brankář Sochůrek jen nad sebe, puk vydoloval Řepík, který oslovil před brankovištěm stojícího Hozáka, jenž bekhendem přehodil ležícího gólmana. Benátečtí mohli brzy přidat druhou branku po ukázkové souhře Šafránka s Jankovským. Druhý jmenovaný ale trefil jen špičku betonu kralupského brankáře.

Mrzet to domácí tým příliš nemuselo. Sedm vteřin před koncem první třetiny proběhlo buly před benáteckým brankářem Brázdilem, kralupskému obránci Zajícovi utekl puk do středního pásma, jehož se chopil Řepík a předložil kotouč před odkrytou branku Hozákovi, který šest desetin vteřin před vypršením první dvacetiminutovky rozjásal domácí fanoušky.

Také vstup do prostřední periody se domácím hráčům podařil na jedničku. Pejchal udržel kotouč u levého mantinelu a milimetrovou přihrávkou našel najíždějícího Havelku, který poslal puk přesně pod víko. Domácí drželi otěže zápasu pevně ve svých rukou, zatímco hosté na své střelecké hody v přípravné části nenavázali. V polovině hrací doby se před Sochůrkem zjevil osamocený Jankovský, který vyšperkoval akci přihrávkou na volného kapitána Šafránka a ten přidal čtvrtý zásah.

Pakliže hosté chtěli do závěrečné třetiny vstoupit s touhou s výsledkem ještě něco udělat, jejich plány vzaly za své po pouhých třiceti sekundách. Jejich loňský nejlepší střelec Zídek totiž hrubě chyboval a nabídl sólo Jankovskému a ten s díky jeho chybu potrestal. V pohodě hrající domácí byli při chuti. V další šanci ale Šafránek nevyzrál na Sochůrka. Poté se dostali ke slovu také kralupští hráči, Šilhavý ale Brázdila o nulu nepřipravil, neboť orazítkoval jen tyčku.

Poslední slovo tak patřilo opět benáteckým hráčům. Šafránek vyslal do sóla Zumra, který před Sochůrkem zamíchal pukem a vystavil definitivní tečku za tímto zápasem.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Dnešní zápas se hodnotí dobře, protože jsme vyhráli 6:0. Čekali jsme těžký zápas. Povedla se nám už první třetina, v níž jsme soupeře k ničemu nepustili a dali vedoucí gól. Navíc jsme šest desetin vteřiny před přestávkou vstřelili druhou branku, což bylo skvělé. Po vhazování v našem pásmu jsme se dostali do brejku, za šest vteřin jsme přejeli hřiště a soupeři odskočili. Hráče jsme nabádali, abychom neustoupili od naší hry, a myslím si, že jsme toho Kralupům moc nedovolili. Pro Jardu Brázdila je to parádní nula, i když tam pár těžkých zákroků měl, zejména po střelách od modré čáry, na které nebylo příliš vidět. Co více si přát při vstupu do soutěže. Bude záležet na tom, jak se nám na to podaří v sobotu v Hronově navázat.

David Švagrovský (HK Kralupy nad Vltavou): Výsledek je pro nás nepříjemný, ale domácí samozřejmě zaslouženě vyhráli. Paradoxně si myslím, že jsme měli začátek trošku lepší, neproměnili jsme nějaké šance, a pak už to Benátky překlopily na svoji stranu. Prostě své šance využily a nás už k ničemu moc nepustily. Udělali jsme strašně moc individuálních chyb, které soupeř zaslouženě potrestal. Víme, že takto hrát nemůžeme a také víme, na čem musíme pracovat. Domácím gratulujeme, protože nás přehráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023