3. 10. 2024 | Ondřej Nejedlo

Benátecký kolaps, ke třem bodům nestačil pětibrankový náskok

4., čtvrtek 3. 10. 2024
TJ HC Řisuty - HC Benátky nad Jizerou RIS - BEN
Cestu ke třem bodům měli úžasně vydlážděnou, Benátečtí hokejisté ale ve Slaném, kde hrají své domácí zápasy řisutší buldoci zkolabovali. Ani pětibrankový náskok nestačil k tomu, aby přidali třetí výhru v sezóně, od druhé třetiny totiž existovalo jen jedno mužstvo, a to nadšeně hrající domácí celek, který postupem času smazal náskok a v závěru sahal po tříbodové výhře. Hosté pro sebe druhý bod získali alespoň v samostatných nájezdech, v nichž byli stoprocentní.
TJ HC Řisuty: Pánek – Růžička, Strnad, Kolářík, Volráb, Zich, Vinš, Ibl, Malovický – Bílek, Petráš, Sýkora – Chamrád, Rudolf, Štrombach – Pulda, Řepka, Rambousek - Kalla
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Chalupa, Hrouda, Klodner, Pejchal, Kliment, Němeček - Řepík, Mrňa, Hozák - Zumr, Šafránek, Jankovský - Dvořák, Havlas, Pětník - Vágner, Hamršmíd, Vacín
Branky a nahrávky: 26. Bílek (Petráš), 34. Rudolf (Chamrád, Štrombach), 40. Zich (Rambousek, Pulda), 53. Bílek (Sýkora), 55. Řepka - 11. Hozák (Řepík, Pejchal), 13. Chalupa (Jankovský, Šafránek), 14. Kliment (Pětník, Dvořák), 18. Němeček (Hozák), 20. Šafránek (Jankovský, Klodner), rozhodující samostatný nájezd Havlas. Rozhodčí: Šmika - Goltsch, T. Kučera. Vyloučení: 5:11, navíc Mrňa (BEN) do konce zápasu. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 49:30.

Komentář

První třetina patřila jednoznačně svěřencům hostujícího trenéra Kadlece. Benátečtí hokejisté předvedli ve Slaném parádní nástup. V úvodní šanci utkání ještě Řepík při svém sólu neproměnil. Domácí poté měli k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, v níž ale pozorní hosté nepřipustili žádné komplikace. Při dalším rychlém kontru střílel těsně vedle osamocený Jankovský. Od 11. minuty už ale začal brankostroj hostů. Po parádní kombinaci prvního útoku našel Řepík křížnou přihrávkou volného Hozáka, jenž poslal kotouč za záda marně se natahujícího Pánka. Chvíli poté využil zakrytého výhledu domácího brankáře od modré čáry střílející obránce Chalupa.

O dalších třiadvacet vteřin později se opět na modré čáře chopil puku Kliment a přes několikanásobnou clonu poslal kotouč za Pánkova záda potřetí. Dvě minuty před koncem úvodní periody nejprve využil zmatku před Pánkem Němeček, na nějž navázal čtrnáct vteřin před první sirénou z mezikruží přesně střílející Šafránek. Benátečtí tak odcházeli do kabin s pohodlným pětibrankovým náskokem a málokdo by věřil, že o výhru mohou přijít.

Do druhé třetiny ale nastoupily oba týmy jako vyměněné. Domácí přidali už od úvodního vhazování a zasypávali Brázdilovu branku nebývalým počtem střel. Nejprve využil přesilovou hru po Dvořákově vyloučení veterán Bílek, který z kruhu našel místo nad Brázdilovou lapačkou. V další vyložené šanci vychytal opět Bílka Brázdil. Chvilku poté ale při dvojnásobné přesilové hře našel Rudolf skulinku v postoji hostujícího brankáře a domácí hráči začali chytat dech. Po kombinaci přes celé kluziště sedmapadesát vteřin před koncem druhé třetiny si sjel před branku pro puk obránce Zich a rozdíl byl už jen dvoubrankový.

V podobném duchu pokračovala i třetí třetina. Řisuty svíraly benátecké hráče jako do kleští a s lehkostí si vytvářely brankové šance. V nich si na Brázdilovi vylámali zuby Bílek s Rudolfem.

Sedm a půl minuty před koncem našlápl na levém křídle Bílek a milimetrovou střelou nad Brázdilovo rameno ztenčil náskok už jen na jednu branku. O další dvě minuty později dojel zdánlivě ztracený kotouč Řepka, nahození na hostující svatyni vyrazil Brázdil opět jen k důraznému Řepkovi, který na domácí střídačce rozpoutal vlnu euforie. Povzbuzení domácí následně sahali po tříbodovém zisku, Brázdil ale podržel svůj tým při šancích Bílka i Rudolfa. Poradil si i minutu před koncem, kdy domácí nevyužili přečíslení, a hostující brankář musel krotit zakončení Řepky.

V nervózním prodloužení mohli přisoudit druhý bod na benáteckou stranu Mrňa s Hroudou. Prvně jmenovaného vychytala Pánkova lapačka. Pokus volného benáteckého obránce pak o několik centimetrů minul brankový prostor. Utkání tak dospělo do samostatných nájezdů.

V nich byli hosté stoprocentní, když postupně proměnili Havlas, Zumr i Šafránek. Domácí trojice Bílek i Sýkora úspěšná nebyla. Hosté tak odváží dva body, které mají ale ze Slaného pořádně hořkou příchuť.

Ohlasy trenérů

Roman Varga (HC Řisuty): V první třetině jsme se na zápas úplně vykašlali. Nevím, co s kluky bylo, absolutně netuším. Přitom jsme si řekli, co a jak chceme hrát, nebylo to ale ono. Prohrávali jsme 0:5 a v kabině jsme si museli říci, kdo jsme a proč jsme vůbec tu. Naše hra se změnila, o čemž hovoří výsledek.

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Zápas se mi hodnotí strašně těžce. Měli jsme do něj skvělý vstup. Vedení 5:0 po dvaceti minutách bylo snové. Přestože jsme hráče upozorňovali, aby nepolevovali a stále hráli s nasazením, tak se nám to vůbec nepovedlo a dvě třetiny byly z naší strany hrozné. Za dvě třetiny jsme vystřelili pouze devětkrát, oproti tomu soupeř čtyřiatřicetkrát. Ve všem nám Řisuty utekly a byly lepší. Vyrovnávací branku jsme navíc inkasovali ve vlastní přesilové hře, což je hrozné. Pro hráče to bude ponaučení a facka před sobotním zápasem s Táborem, kde jakýkoliv výpadek nás může stát zápas. Doufám, že to zapůsobilo, hráči si to zapamatují a už se nám to letos nestane.

Související články

2. liga 2024/25 - Západ
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Tábor 10 24
2. HC Příbram 10 24
3. HC Kobra Praha 10 23
4. HC Stadion Vrchlabí 10 19
5. HC Wikov Hronov 10 18
6. IHC Králové Písek 10 17
7. Slovan Ústí n.Labem 10 15
8. HK Kralupy n.Vltavou 10 15
9. HC Benátky n.J. 10 14
10. HC Děčín 10 11
11. MOSTEČTÍ LVI 10 11
12. HC Stadion Cheb 10 8
13. TJ HC Řisuty 10 7
14. SK Kadaň 10 4
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023