6. 10. 2024 | Ondřej Nejedlo

Oslabené Benátky nepřekvapily táborského obra

5., neděle 6. 10. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HC Tábor BEN - TAB
Až v pátém druholigovém klání vyšli bodově zcela naprázdno. Na benátecké hokejisty ale čekal zatím nejtěžší úkol. Před svými diváky totiž vyzvali největšího favorita druholigové skupiny západ - hokejisty Tábora. Vrásky na čele hlavního trenéra domácího týmu Kadlece určitě přidělala absence celé první útočné formace. K disciplinárně potrestanému Mrňovi se totiž přidali zraněný Řepík a nemocný Hozák. Chvilku před zápasem navíc vypadl i indisponovaný obránce Kliment. Premiéru si tak letos odbyl útočník Peca, který byl povolán z rezervního týmu. Hosté byli po celé utkání střelecky aktivnějším týmem a všechny tři branky rovnoměrně rozdělili do tří třetin, Benátkám se brankáře Šatného překonat nepodařilo, a tak se u Jizery překvapení nekonalo.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Chalupa, Hrouda, Klodner, Havelka, Pejchal - Zumr, Šafránek, Jankovský - Dvořák, Havlas, Jak. Hruška - Pětník, Hamršmíd, Vacín - Peca
HC Tábor: Šatný - Hubata, Plášil, Hajič, Suchánek, Remta, Štich - Šindelář, Jan Hruška, Doležal - Adamec, Matai, Svoboda - Dančišin, Matušík, Prášek - Nevšímal, Zadražil, Krliš
Branky a nahrávky: 12. Hajič (Dančišin, Suchánek), 29. Šindelář (Doležal), 51. Dančišin (Štich, Prášek). Rozhodčí: Trnka - E. Hlinka, Žídek. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 180. Střely na branku: 25:48.

Komentář

Už od úvodního vhazování viděly téměř dvě stovky diváků tak trošku očekávaný herní obrázek. Favorizovaní hosté byli více u kotouče a domácí brankář Brázdil se měl ve své svatyni co otáčet. Tlak táborských hráčů byl navíc umocněn přesilovou hrou po faulu Jakuba Hrušky, který se navíc při svém zákroku zranil, a vyjma kratičké anabáze na začátku druhé třetiny, pro něho utkání předčasně skončilo. Už tak oslabená benátecká sestava tak doznala další trhliny. Výhodu přesilové hry měli také domácí hráči. Nejenže ale Šatného příliš neprověřili, v jejím závěru se po pravé straně prohnal Dančišin a našel najíždějícího obránce Hajiče, který střelou mezi betony poslal svůj tým v oslabení do vedení.

S benáteckým týmem tato branka nezamávala a v závěrečné pětiminutovce první periody předvedli svěřenci trenéra Kadlece nejlepší pasáž tohoto zápasu. V největší šanci byl Jankovský, který po Šafránkově přihrávce nechal vyniknout přesunujícího se brankáře Šatného. Ten musel ještě do konce první periody několikrát předvést své kvality a podržet jihočeský celek.

Také ve druhé třetině sebevědomý Tábor diktoval tempo hry, brankář Brázdil se ale na utkání dobře vyspal a zákroky v jeho statistikách závratným tempem přibývaly. Potlesk si vysloužil kupříkladu za zneškodněnou stoprocentní šanci zkušeného Matušíka. V 29. minutě už byl ale i on krátký na výpad Šindeláře, jehož střela z pravého křídla cinkla o tyčku a zapadla do branky. Pro mladého táborského kohouta byla tato branka první v druhé lize, a tak se slavnostně potištěný puk stal cenným suvenýrem do jeho sbírky.

Zvýšit mohl pět minut před koncem druhé třetiny zcela osamocený Doležal, který si ale na Brázdilovi vylámal zuby. Podobně dopadl také Zadražil, jehož do sóla vyslal Nevšímal. Ani on ale jistého benáteckého brankáře nepřekonal.

V závěrečné třetině byla k vidění marná snaha domácího týmu s výsledkem ještě něco udělat. Táborští drželi utkání pevně ve svých rukou a byli i nebezpečnější. Mataiovo zakončení z předbrankového prostoru famózně vyrazil Brázdil nad břevno. Další Matušíkův únik byl zakončen střelou do břevna. Tentýž zvuk zazvonil benátecký stadionem po Mataiově střele z pravého křídla a chvíli poté zachránila domácí tyčka, kterou nastřelil obránce Štich od modré čáry. Mrzet to ale hosty vůbec nemuselo. V polovině třetí třetiny se totiž na modré čáře chopil kotouče Dančišin a nechytatelně ho poslal do horní poloviny benátecké branky.

Alespoň čestný zásah se nepodařilo vsítit Havelkovi, který se elegantně prodral před Šatného, bekhendem ale cílil nad břevno. V závěru ještě hosté nastřelili dvě tyčky v podání Adamce a Práška a v poklidu si, po domácí porážce s Vrchlabím, dokráčeli pro tříbodový zisk.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Podali jsme o sto procent lepší výkon než ve středu s Řisuty. Věděli jsme, že nás dnes čeká kvalitou zcela jiný tým, takže jsme to více podřídili defenzívě. Kluci v obraně odvedli skvělou práci. Ve třetí třtině nám malinko docházely síly a měli jsme trošku štěstí, že za naším brankářem asi pětkrát zazvonila tyčka. Vytvořili jsme si nějaké šance, i když jich nebylo moc, protože Tábor má kvalitu týmu na vyšší úrovni než my. Na druhou stranu, branky, které jsme dostali, jsou z kategorie těch, které jsme nemuseli inkasovat. Mrzí nás to, ale s ohledem na poměr střel a na herní obrázek, je výsledek asi odpovídající. Škoda, že jsme nevstřelili alespoň jeden gól.

Richard Lobo (HC Tábor): První třetina byla z našeho pohledu taková utahaná. Musím pochválit Benátky, jaký hrály hokej – otevřený, nahoru-dolů. Mohli jsme si zahrát, pro diváky to bylo atraktivní se šancemi na obou stranách. Od druhé třetiny jsme se zlepšili v pohybu a diktovali tempo hry. Klukům za to patří dík, protože to byl nejodmakanější zápas v této sezóně.

2. liga 2024/25 - Západ
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Tábor 9 21
2. HC Příbram 9 21
3. HC Kobra Praha 9 20
4. HC Stadion Vrchlabí 9 16
5. HC Wikov Hronov 9 15
6. HK Kralupy n.Vltavou 9 15
7. HC Benátky n.J. 9 14
8. IHC Králové Písek 9 14
9. Slovan Ústí n.Labem 9 13
10. MOSTEČTÍ LVI 9 11
11. HC Děčín 9 10
12. HC Stadion Cheb 9 8
13. TJ HC Řisuty 9 7
14. SK Kadaň 9 4
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023