23. 10. 2024 | Ondřej Nejedlo

Kobra uštkla benátecké hokejisty, ti teprve podruhé doma prohráli

10., středa 23. 10. 2024
HC Benátky nad Jizerou - HC Kobra Praha BEN - KOB
Rozjetá pražské Kobra potvrdila svoji fazónu také na benáteckém ledě. Domácí sice brzy vedli, Pražané ale otočili brankový stav a až do konce utkání si udržovali náskok. Výhrou si branický tým upevnil třetí příčku, benátecký tým naopak klesl na deváté místo.
HC Benátky nad Jizerou: Brázdil - Antoš, Moravec, Hrouda, Klodner, Knesl, Havelka - Mrňa, Havlas, Hozák - Pejchal, Šafránek, Jankovský - Pětník, Hamršmíd, Vacín - Dvořák, Švec
HC Kobra Praha: Hosnedl - Kučera, Dominik Šteiner, Sýkora, Straka, Grauer, Dudáček - Vlček, Šťastný, Bříška - David Šteiner, Tichý, Krupička - Theimer, Urban, Davídek - Míšek, Petrák, Nagy
Branky a nahrávky: 6. Mrňa (Havelka, Brázdil), 29. Jankovský (Hrouda, Pejchal), 34. Jankovský (Šafránek), 42. Hrouda (Jankovský, Šafránek) - 7. Vlček (Šťastný, Dudáček), 13. Davídek (Petrák, Míšek), 24. Vlček (Šťastný, David Šteiner), 33. Bříška (Sýkora, Šťastný), 41. Šťastný (Vlček), 60. Bříška (Kučera, Šťastný). Rozhodčí: Valda - Boček, Kettner. Vyloučení: 5:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 140. Střely na branku: 20:34.

Komentář

Hostující tým od úvodu utkání plně dokazoval své umístění mezi třemi nejlepšími druholigovými týmy. Po čtyřech minutách byl ale vyloučen hostující Straka a Benátečtí ihned trestali. V přesilové hře proskočil mezi dvojicí bránících hráčů Mrňa a nasměroval kotouč přesně k levé tyči. Tým z hlavního města ale odpověděl během sedmdesáti sekund. Vlček přiťukl kotouč do mezikruží Šťastnému, který střelou do horní poloviny branky smazal benátecký náskok.

Nabuzení hosté mohli jít brzy do vedení. Krupičkův bekhend z ostrého úhlu ale zazvonil na tyčku. Hosté čekali na benátecké chyby, které přicházely. Hrouda ztratil puk a na Brázdila pospíchal Vlček.Z tohoto minisouboje ale vzešel vítězně benátecký brankář. Hosté však podnikali smrtící protiútoku. Při jednom z nich si našel střeleckou parketu Davídek a rozjásal modrožlutý tým podruhé. I nadále byli hostující hráči střelecky aktivnějším týmem, do konce první periody se už však neprosadili.

V podobném duchu pokračovala i druhá třetina. Po Antošově vyloučení sice domácí oslabení ubránili, po jeho návratu na led ale inkasovali. Šťastného střelu ještě dokázal Brázdil vyrazit, na dorážku Vlčka už ale nestačil. Poté byl ale vyloučen hostující Kučera a i když se přesilová hra domácím příliš nedařila, v jejím závěru udeřili. Jankovský využil zakrytého výhledu brankáře Hosnedla a přesnou střelou z mezikruží rozvlnil síť.

Zkušeně hrající hráči Kobry trestali ale téměř každou benáteckou chybu. Po chybném střídání zůstal na útočné modré čáře zapomenutý Bříška, který sám proti Brázdilovi rozhýbal benáteckého gólmana a pohodlně poslal kotouč do branky. Následně byl vyloučen benátecký Antoš, jeho tým ale dokázal udeřit při vlastním oslabení. Za vyhozeným kotoučem vystartoval Jankovský, který byl u něho první a překvapivou střelou zmrazil brankáře Hosnedla. Právě Jankovský mohl smazat těsný náskok Kobry. V dalším sólu ale na Hosnedla nevyzrál.

Tři sekundy před druhou sirénou byl vyloučen hostující Tichý a domácí hráči si tak přesilovou hru přenášeli do závěrečné periody. Hned na jejím začátku ale Hozákovi vypíchl kotouč Vlček, jenž uvolnil Šťastného, který druhou brankou v zápase poslal Kobru opět do trháku. Dvoubrankový náskok o chvilku později znovu ztenčil přesilovkovou trefou obránce Hrouda. Zajímavý zápas pokračoval i nadále. Tichého ve vyložené šanci vychytal Brázdil, na druhé straně také Hosnedl držel těsný náskok svého týmu. V závěru se domácí trenéři odhodlali ke hře bez brankáře. Po chybě v útočném pásmu ale podél levého mantinelu pláchl Bříška, který se taktéž trefil podruhé a pečetil tak konečný stav.

Ohlasy trenérů

Jiří Kadlec (HC Benátky nad Jizerou): Zápas se nehodnotí dobře, výsledek mě mrzí. V první třetině byla Kobra jasně lepší, v ní nás přehrávala a přebruslovala. Neměli jsme moc šancí. Měli jsme snad jednu nebo dvě střely, to bylo asi všechno. Od druhé třetiny jsme trošku s nimi vyrovnali pohyb. Věřili jsme tomu, že bychom mohli ve třetí třetině zvrátit stav. Vstupovali jsme do ní dvouminutovou přesilovou hrou. V ní jsme si ale při rozvážení nechali vzít puk a rázem jsme prohrávali o dvě branky. Naše plány se tak změnily. Dělali jsme, co jsme mohli, ale Kobra byla dnes produktivnější, důraznější a více si šla za vítězstvím. Chybí nám nějací raubíři, kteří by někde narazili soupeře, dohráli ho a získali nějaké puky. Na tom musíme pracovat.

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Máme dobrou sérii. Dnes jsme potřebovali potvrdit předchozí výsledky. Do utkání jsme dobře vstoupili, i když hra byla vyrovnaná. Myslím si, že jsme měli více ze hry. Bohužel při naší přesilové hře jsme inkasovali branku. Přesto se nám podařilo zvednout nasazení, i když Benátky dnes hrály dobře. Rozhodlo to, že jsme dali více branek.

2. liga 2024/25 - Západ
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Tábor 10 24
2. HC Příbram 10 24
3. HC Kobra Praha 10 23
4. HC Stadion Vrchlabí 10 19
5. HC Wikov Hronov 10 18
6. IHC Králové Písek 10 17
7. Slovan Ústí n.Labem 10 15
8. HK Kralupy n.Vltavou 10 15
9. HC Benátky n.J. 10 14
10. HC Děčín 10 11
11. MOSTEČTÍ LVI 10 11
12. HC Stadion Cheb 10 8
13. TJ HC Řisuty 10 7
14. SK Kadaň 10 4
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
05.07.2024

90 let hokeje v Benátkách

V sobotu 7. září od 14:00 se na benáteckém zimním stadionu bude slavit výročí 90 let hokeje v Benátkách nad Jizerou. Vrcholem programu bude utkání výběr legend domácího klubu proti veteránské reprezentaci ČR. Vstupné je zdarma, tak si tuto akci nenechte ujít!


24.06.2024

Zemřel Petr Hendrych

Jsou zprávy, které se nepíší opravdu lehce...Ve věku 61 let zemřel po dlouhé těžké nemoci dlouholetý benátecký srdcař - kustod Petr "Prkýnko" Hendrych. Tuto funkci obětavě vykonával neuvěřitelných 24 let v prvoligové i druholigové éře a nedílnou součástí benátecké střídačky byl i v uplynulé sezóně. Do poslední chvíle věřil, že se v novém ročníku opět postaví na své místo u vrátek mantinelu, odkud si ho všichni tak dobře pamatujeme. Několik generací hokejistů, kterým tento povoláním truhlář za ty roky dělal potřebný servis, mu tak věnuje malou vzpomínku do hokejového nebe! Čest jeho památce!


21.05.2024

Výroční zpráva 2023

Výroční zpráva HC Benátky nad Jizerou 2023