30. 9. 2006 | Mirek Ondra

Ve středočeském derby úspěšnější Benátečtí

6., sobota 30. 9. 2006
Benátky n.J. - Kolín BEN - KOL
Benátky o svém vítězství nad kolínskými kozly rozhodly především ve druhé třetině, kdy byly jednoznačně lepším týmem. Skvěle se uvedla i nová posila domácích Petr Štrach. Bývalý hráč Mladé Boleslavi si připsal svůj první gól ve svém novém působišti.
Benátky n.J.: Barek - Vrzal, Klouček, Pešek, Ton, Kaulfus, Holý, Štrach, Gajda - Jakeš, Skořepa, Kučera, Kadeřábek J., Mařík, Kocman, Oulík, Šebor, Mácha, Kadeřábek T., Kounovský, Krupka
Kolín: Malý - Nedbal, Halamka, Florián, Vantura, From, Morkes, Červa - Kubišta, Adamec, Skokan, Malý J., Nekvasil, Řípa, Luštinec, Pomichálek, Čtvrtečka, Kubát, Šebesta
Branky a nahrávky: 10. Gajda (Kocman), 25. Kocman (Vrzal), 28. Skořepa (Vrzal, Jakeš), 42. Štrach (Jakeš), 45. Kounovský (Oulík, Klouček) - 12. Nekvasil (Kubišta, Adamec), 54. Skokan (Kubišta, Adamec). Rozhodčí: Hribík - R.Prchal, T.Prchal. Vyloučení: 10:9. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 150.

Komentář

Na sobotní utkání dorazila i hrstka fanoušků hostí. Vždyť se jedná po Nymburku o geograficky nejbližšího soupeře 2. ligy skupiny Střed. Nakonec to byli ale právě oni, kdo ze zápasu odcházel smutnější. Přesto na svého trenéra jistě nezanevřou. Za složení kvalitního týmu především z kolínských srdcařů a odchovanců určitě zaslouží uznání.

První třetina přinesla vyrovnaný výkon obou mančaftů. Hrál se hokej na velmi dobré úrovni. Bohužel pro hosty se v deváté minutě provinil proti pravidlům Jan Kubišta. Z trestu neubyla ani polovina a v čase 9:05 rozvlnil poprvé síť za Malého zády Milan Gajda. Na gól mu nahrával Martin Kocman. Kozli tento gól evidentě nesrazil do kolen. Ba naopak. V polovině 12. minuty, proměnil výhodu přesilové hry po přihrávkách Kubišty a Adamce Karel Nekvasil. Více přesných zásahů v první části hry už brankáři nepřipustili.

Ve druhém dějství se lámal chleba. Benátky naprosto diktovaly tempo hry a svého soupeře jen zřídka kdy pouštěly do svého obranného pásma. Tuto převahu dokázal v přesilové hře přetavit v gólový zápis Martin Kocman, nejlepší hráč utkání i dosavadního průběhu ligy. Prosadil se v čase 24:05 po přihrávce obránce Vrzala. Tento bek byl i u dalšího úspěchu. Na světelné tabuli svítil čas 27:39, když přesně zamířil Josef Skořepa. Asistenci si spolu se zmiňovaným Vrzalem připsal i Jiří Jakeš. Dalším gólovým úspěchům zabránil spolehlivý gólman v brance kozlů Tomáš Malý.

Do třetí třetiny vlétly Benátky opět ve velkém stylu. Uběhla pouze minuta a jedna, když se trefila nová akvizice v benáteckém dresu Petr Štrach. Tento velmi dobře jevící se obránce přestoupil z Mladé Boleslavi. Na jeho premiérový gól mu nahrával Jiří Jakeš. Pátý gól domácích na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 44:40 si ho po nahrávkách Davida Oulíka a Tomáše Kloučka připsal oblíbenec domácích fanoušků Petr Kounovský. Kolín ale ani za stavu 5:1 pro domácí nesložil zbraně a ukázal že se umí poprat o každý střelecký úspěch. V 54. minutě, když domácí Lukáš Krupka odpykával na trestné lavici svůj trest za hrubost, to předvedl Lukáš Skokan. Asistovali mu opět ex-benátecký Jan Kubišta a Václav Adamec. Hosté si dvě minuty před koncem vzali oddechový čas, kde spřádali plány na zdramatizování utkání. Jejich závěrečné snažení bylo ale neúspěšné.

Benátky si připsaly další zasloužené tři body. Ve středu je však čeká další ze soupeřů z kategorie nejsilnějších. V Chrudimi budou bojovat i proti nejednomu ostřílenému borci s extraligovými zkušenostmi.

Ohlasy trenérů

Aleš Vladyka (trenér Benátek): "Myslím si, že v dnešním zápase jsme byli jasně lepším týmem. Byla jen otázka času, kdy se nám povede proměňovat šance. V první třetině to nebylo zase tolik slavné, ale od druhé třetiny už jsme jasně dominovali tomu zápasu a byla otázka času, kdy nám to tam začne padat. Nám se dneska hodně povedly přesilovky, hodně jsme se jim věnovali a věřím tomu, že to tak bude i dál."

Zvukový záznam ohlasu

Bohumil Prachař (trenér Kolína): "Já zápas viděl vcelku vyrovnaně a rozhodlo o něm 10 minut druhé třetiny, kde jsme se zbytečně nechali vyloučit a dostali jsme dva góly a těžko se to s Benátkama, které jsou opravdu dobré mužstvo, obrací. Myslím, že nás nepřehrály ani v první třetině ani ve třetí, ale udělali jsme pár zbytečných chyb a oni to potrestali."

Zvukový záznam ohlasu

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.