17. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Benátečtí na zkušený Chomutov nestačili

3., středa 17. 9. 2008
Benátky n.J. - Chomutov BEN - CHM
Ve středu 17. září se na benáteckém ledě představil soupeř z nejtěžší kategorie a aspirant na postup do extraligy - Chomutov. Severočeši nenechali nikoho na pochybách, kdo že je v zápase favoritem a zvítězili rozdílem třídy 8:1. V 6. minutě byl již výsledek 3:0 pro hosty a Nedvídek se poroučel z branky, zápas se dohrál v poklidném tempu a Chomutovští si s chutí zastříleli.
Benátky n.J.: Nedvídek (6. Hanousek) - Drábek, Gajda, Hrach, Pavlů, Schnábel, M. Tondr, Kajínek - Kudrna, Skořepa, Havel, Špaček, Nevyhoštěný, Vantuch, Jech, Bárta, Dušek, Kadeřábek, Rapač, Weiss, Hruška
Chomutov: Lundell (41. Cikánek) - Chmelíř, Révay, Pulpán, Toivonen, Ťupa, Bombic, Trefný, Všetečka - Gombár, Skořepa, Míka, Hlinka, Mikšovic, Jíra, Hašek, Charousek, Jeslínek, Tauš, Domin, Fábry
Branky a nahrávky: 45. Bárta - 1. Toivonen (Jíra, Mikšovic), 4. Mikšovic (Jíra), 6. Pulpán (Mikšovic, Hlinka), 17. Jeslínek (Mikšovic, Hašek), 33. Hašek (Jeslínek, Ťupa), 38. Tauš (Fábry, Domin), 54. Charousek (Jeslínek, Hašek), 54. Tauš (Domin, Fábry) . Rozhodčí: Pešina - T. Prchal, Špringl. Vyloučení: 10:11 + navíc Jech (BEN) a Hlinka (CHM) 10 minut OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 610.

Fotogalerie

Komentář

Ještě než začalo samotné prvoligové utkání, nastoupil na led úspěšný český deblkanoista a rodák z nedalekého Brandýsa nad Labem, aby řekl fanouškům několik slov a protože nyní parťák Jaroslava Volfa v Benátkách žije, obdržel od klubu čestný dres se svým jménem.

Utkání začalo pro domácí jako ze zlého snu a pro Chomutov naopak jako z říše snů. Časomíra ukrojila totiž teprve 44 vteřin a po rychlém kombinace Jíry s Mikšovicem natáhl na modré čáře nový bek v modrém dresu, finský zadák Marko Toivonen a ostrou ranou nedal Nedvídkovi sebemenší šanci - 0:1. Ve 4. minutě zůstal před brankou trestuhodně volný Stanislav Mikšovic a měl dost času a prostoru na to, aby trefil přesně k tyči - 0:2. Branková smršť chomutovského týmu neustávala a třetí gól na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 5:37 se puk dostal mezi kruhy k produktivnímu obránci Lukáši Pulpánovi, který neotálel a chladnokrevně prostřelil Nedvídka - 0:3. Michal Nedvídek se po tomto gólu rezignoval a přepustil své místo v brankovišti Janu Hanouskovi. Nového muže v brankovišti přivítal Miro Hlinka, ale Hanousek se dobře uvedl. Po návratu z trestné lavice pak vyzkoušel pozornost Lundella na druhé straně Kajínek, zkušený finský gólman však ukázal své kvality. V 17. minutě přišel pro domácí další tvrdý úder. Na modré čáře si do nájezdu najel Michal Jeslínek, proháčkoval se mezi beky a tváří v tvář Hanouskovi skóroval mezi jeho betony - 0:4. Ke konci třetiny ještě po Schnábelově přiťuknutí pálil Kadeřábek, ale na tomto stavu již nic nezměnil.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení té první. Hosté tlačili a domácí se zmohli jen na rychlé protiútoky. Rozhodčí Pešina pak Benáteckým nabídl 80 vteřin trvající dvojnásobnou přesilovku, ale chomutovská obrana v čele s výborným Lundellem se zaskočit nenechala. Finský gólman se vyznamenal především při šanci Josefa Skořepy. Ve 33. minutě se znovu prosadili hostující střelci. Rychlou předávku puku nezaregistroval brankář Hanousek a Jaroslav Hašek ho nachytal dezorientovaného v nedbalkách a snadno vsítil již pátý gól - 0:5. Benátečtí se sice snažili, ale veškeré pokusy s ledovým klidem krotil pozorný Lundell. Kalich smůly si před koncem třetiny vypily Benátky až do dna. Ve 38. minutě totiž nahazoval Zdeněk Tauš a vracející se obránce Michal Pavlů si omylem puk srazil do vlastní branky, Hanousek na změnu směru puku již nestihl zareagovat - 0:6.

Do třetí třetiny nastoupil do branky Chomutova náhradní brankár Lukáš Cikánek, který v létě přišel z Kladna. Nový muž v brankovišti hostí nezačal zrovna šťastně. Ve snaze rozehrát totiž trefil forčekujícího Michala Bártu, který pak už měl zcela snadnou pozici a alespoň snížil - 1:6. Exkluzivní šanci s vidinou branky měl poté kapitán Josef Skořepa. Uháněl sám na Cikánka, jenž si ale blafák do forhendu pohlídal. Na začátku 54. minuty se posedmé radovali hosté. Kajínek upadl po souboji u zadního mantinelu a z přihrávky zpoza branky těžil najíždějící Jiří Charousek - 1:7. Neuplynulo ani dvacet vteřin a Jan Hanousek ze své sítě lovil další puk. Zdeněk Tauš využil ukázkové akce na jeden dotek a nejhezčí akcí zápasů zvýraznil domácí debakl - 1:8. Závěr zápasu okořenila ještě hromadná bitka, do které se zapojilo hned několik hráčů obou celků. Na výsledku to již nic nezměnilo a domácí utrpěli s postupovým aspirantem debakl. Uznejme, že Chomutovští byli jasně lepší a vyhráli rozdílem třídy.

Další zápas sehrají Benátky již v sobotu, a to na ledě podkrkonošského Vrchlabí.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.