20. 10. 2008 | Roman Zajíček, Roman Zajíček, Tomáš Nejedlo

Houževnaté Benátky dlouho vzdorovaly Kometě

15., pondělí 20. 10. 2008
Kometa - Benátky n.J. KOM - BEN
Další prvoligový zápas sehráli hokejisté Benátek na horkém ledě brněnské Komety. Domácí do zápasu vstupovali v roli jasného favorita a po bezbrankové první třetiny všem ukázali, kdo že je na ledě vlastně pánem. Čtyři vstřelené góly a výsledek 4:0 hovoří za vše. Benátky se sice snažily, ale pozorného Hyláka nepřekonaly. Od většího přídělu Středočechy uchránil brankář Jiří Stejskal, který chytal výborně. Další zápas mají hokejisté Benátek na programu již ve středu, kdy budou zajíždět na led nováčka z Chrudimi.
Kometa: Hylák - Kántor, Houdek, Zubíček, Mikel, Protivný, Lhotský, Morava, David - Černý, Švagrovský, Brabenec - Sedlák, Klimt, Kýhos - Vondráček, Barus, Mikšan - Haluza, Kostourek, Roháč
Benátky n.J.: Stejskal - Drábek, Kájínek, Hrach, Gajda, Tondr, Ton, Müller - Kudrna, Dušek, Hruška - Havel, Musil, Bárta - Procházka, Skořepa, Rapáč - Jech, Kopic, Weiss - Kadeřábek
Branky a nahrávky: 25. Kostourek (David), 40. Morava (Haluza, Kostourek), 47. Barus (Brabenec, Vondráček), 55. Lhotský (Vondráček, Mikšan). Rozhodčí: Pešina - Ritich, Skopal. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4620. Střely na branku: 37:31. Průběh utkání: 2:0, 4:0.

Komentář

Kometa nastoupila v základní sestavě již s novou posilou v útoku Ivanem Roháčem a duel začala jak je v Rondu zvykem, aktivněji. Ovšem, zda někdo čekal nějaký velký brankostroj z předchozích kol, byl na omylu. Hosté působili houževnatým dojmem a rozhodně se v Rondu silnějšího soupeře nezalekli. Konkrétně šlo o slibné šance Drábka nebo Musila, ale Hylák v této sezóně působí jistým dojmem a nepřipustil nějakou změnu skóre. To mohl změnit domácí Černý, který spolu s Brabencem ujížděli ve dvojici na Stejskala, ten však kotouč vyrazil na boční tyč. Do další příležitosti se dostal po střele nebo spíše nahození Kántora syn trenéra Vladimír Kýhos, opět Stejskal předvedl svůj um po ukázkové teči.

Celkově moc šancí vidět nebylo, hodně se bojovalo o každý kousek ledu. Mírně byli aktivnější domácí, kteří půl minuty před koncem dostali možnost hrát proti třem mužům z Benátek, do výraznější šance se nedostali. A tak si brněnští hokejisté přenesli tuto početní výhodu do druhé části hry. Ta první skončila bez branek 0:0.

Druhá část hry byla o poznání více koukatelná. Hned v úvodu se prezentoval dvojnásobnou šancí Švagrovský, jenže Stejskal předváděl parádní zákroky. Tlak brněnských hokejistů v pokračující přesilovce narůstal, pumelice Kántora, šikovná teč Mikšana, případně Klimtův souboj tváří v tvář ex-brankáři Liberce, nezamířil mezi jeho tyče. Výborně chytající Stejskal ovšem kapituloval po své hrubce. Lehké nahození Milana Kostourka mu propadlo mezi betony a Kometa se, nutno říci, zaslouženě dostala do vedení - 1:0. Domácí pokračovali v solidním tempu, jenže to postupně upadalo i častým kouskováním hry pro různé technické přestupky.

Toto ospalé tempo vyhovovalo spíše hostům, kteří se sem tam dostávali do brejků a pološancí. Například Gajda se řítil sám na Hyláka, ale perfektně v poslední moment zasáhl obránce Kántor a pomohl domácímu brankáři k úspěšnému zákroku. Kájínkovy a ani Drábkovy střely od modré nemohly výborného a jistého Hyláka překvapit. A tak Kometa z ničeho nic udeřila podruhé. Kostourek nahodil do ohně, kde puk protečoval za Stejskala útočník Haluza a do sítě kotouč dorazil v pravý čas všudy přítomný Marián Morava - 2:0. Benátky se ve druhé třetině snažily, měly i šance, leč vše zůstalo na kvalitách Hyláka. Zkušená Kometa dvakrát dokázala překonat Stejskala a měla více klidu do poslední dvacetiminutovky.

Poslední třetina byla v jasné režii domácích. Benátkám opět nelze upřít snahu, jenže vždy dokázala narazit na pevnou hráz jménem Hylák, který pochytal několik slibných šancí. Nejvíce si musel zachytat již za rozhodnutého stavu, kdy hosté hráli pět na tři, avšak Procházka a ani Tondr nenašli dnes recept jak Hyláka překonat. To domácí věděli jak na Stejskala. O třetí branku a celkové uklidnění se postaral po krásném pasu Brabence kapitán Miroslav Barus , který dokázal chladnokrevně zakončit pod víko bezmocného Stejskala - 3:0. A aby toho nebylo málo, po souhře Vondráčka s Mikšanem se trefil mezi betony Alexandr Lhotský - 4:0.

Brněnští dohrávali utkání vyloženě pro necelých pětitisícovek diváků a zítřejší oslavenec Zubíček vyslal několik ostrých ran, ale už nedokázal uspět a rozveselit diváky popáté. Domácí Kometa si tímto vítězstvím připisuje další tři zasloužené body. Ve středu pokračuje čtvrtá domácí epizoda, tentokrát s Kadaní.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (Kometa) : „Benátky byly z posledních tří soupeřů nejlepší, přijely s dobrou taktikou, těžko jsme se prosazovali přes jejich dobře zorganizovanou obranu. Ale myslím si, že jsme měli hru ve své moci a byla otázka času, kdy se nám podaří vstřelit branku.“

Petr Haken (Benátky) : „Před takovým publikem se hraje dobře i hostům. Myslím, že jsme nepodali špatný výkon, ale Kometa je silným a zkušeným mužstvem a nám se nepodařilo překonat jak obranu tak výborného Hyláka.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.