25. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Týmový výkon proti Hradci slavil úspěch!

17., sobota 25. 10. 2008
Benátky n.J. - Hr.Králové BEN - HKR
Hokejisté Benátek nad Jizerou po sérii tří porážek konečně ochutnali pocit vítězství! Po urputném boji porazili nejtěsnějším skóre Hradec Králové 1:0. O výsledku rozhodla jediná branka, kterou zaznamenal v 17. minutě při přesilové hře Michal Havel. Hosté sice měli po celý zápas opticky více ze hry, ale nedokázali překonat výborného gólmana domácích Michala Fikrta. Pochválit však zaslouží celé mužstvo, které se dokázalo semknout a mnohým škarohlídům předvedlo, jak se hraje o prvoligové body. Hradec zejména v poslední třetině domácí tlačil, ale pozorná obrana v čele s gólmanem dokázala odolat. Benátečtí hrozili z ojedinělých brejků, ale bohužel žádný se jim nepodařilo dotáhnout do zdárného konce. Za nezměrnou bojovnost a si však vítězství plně zasloužili.
Benátky n.J.: Fikrt (Stejskal) - Drábek, Hrach, Mocek, Cunik, Ton, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil, Jech, Bárta, O. Hruška, Procházka, Weiss, Kopic, Kadeřábek, Rapač, Dušek
Hr.Králové: Luňák (Koutský) - Zukal, Karlíček, Lesák, Hendrich, Pazdera, Flašar, Vojta, Táborský - Nedorost, Roubík, Kadlec, J. Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip, Moskal, Luštinec, Úlehla
Branka a nahrávky: 17. Havel (Procházka, Mocek). Rozhodčí: Petružálek - Rozlílek, Štofa. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 375. Střely na branku: 39:27.

Fotogalerie

Komentář

Do utkání vstoupili rozhodně lépe Hradečtí, kteří dobrých pět úvodních minut nepustili domácí hráče ze své obranné třetiny. V těchto okamžicích se však nenaplnil obvyklý scénář z minulých domácích zápasů, kdy Benátky obyčejně brzo prohrávaly a pak se jen marně snažily dotahovat. Nejen v úvodu, ale po celý zápas dnes Hradečtí naráželi na pozorného Fikrta v domácí brance, ale zároveň i na soustředěnou defenzívu Benátek, podpořenou patřičnou bojovností a obětavostí. Ve druhé polovině úvodní třetiny se rozehráli také domácí a rázem bylo horko i před Filipem Luňákem. V 10. minutě se dvakrát zastřeloval Michal Bárta, v 13. a 15. minutě Luňák likvidoval nebezpečné střely Davida Mocka a Michala Havla. O minutu později byl vyloučen hradecký bek JakubVojta a v této přesilovce konečně udeřilo - nejprve pálil Mocek, Luňák vyrazil, puk za jeho záda nedošermoval ani Stanislav Procházka, při třetí dorážce se puk zastavil na hranici brankoviště vedle pravé tyčky, odkud ho z prakticky nulového úhlu bekhendem dorazil do sítě Michal Havel – 1:0! Jen málo chybělo, aby o chvíli později zvýšil domácí vedení Stanislav Procházka, ale těsně minul levou tyčku Luňákovy branky. V těchto fázích zápasu byly Benátky rozhodně lepší a také Luňák dokazoval, že je kvalitním gólmanem.

Ve druhé třetině Hradečtí přitlačili na pilu a stále častěji byli hosty v domácí obranné třetině. Domácí brankář se vytáhl zejména proti Roubíkovi, který se ho snažil položit, ale Fikrt hradeckého forvarda výborně vybruslil a nedovolil mu kloudně zakončit. Ve 27. minutě pomohla Benáteckým i paní Fortuna, protože sám na Fikrta ujížděl Martin Koudelka, trefil však přesně spojnici břevna a tyče!!! A podobně se vedlo Hradeckým i o pět minut později, kdy po přihrávce před branku Fikrta se puk otřel o brusli Jiřího Kudrny a zastavil se o špičku betonu domácího gólmana! Po dalších šancích Jana Hrušky a Patrika Moskala kontrovaly Benátky únikem dvojice Weiss – Jech, avšak druhý z této dvojice před Luňákem minul. Těsně před druhou sirénou ještě David Nedorost uháněl sám na Fikrta, po ne tak zdařilém blafáku ale minul branku!

Poslední třetina nabídla očekávaný scénář. Domácí hráči nehodlali promarnit drahocenný a perně vybojovaný náskok a soustředili se na celoplošnou aktivní obrannou hru. Všichni hráči si zodpovědně plnili své úkoly a zároveň číhali na případnou nepozornost Hradeckých. Ti naopak mocně útočili a k tomu se jim naskytly hned tři přesilovky! Zejména vyloučení Stanislava Procházky bylo velmi přísné, ale Hradec k benátecké spokojenosti více kombinoval, než střílel, a všechny další skrumáže dokázala domácí obrana v čele s Fikrtem likvidovat. Šance Benátek by se daly spočítat na prstech jedné ruky, ve 47. minutě Luňáka málem vytrestal zrádný odraz od mantinelu, ale Stanislav Procházka netrefil poloodkrytou branku. A potom až v úplném závěru dnes aktivní Ctibor Jech ujížděl sám na Luňáka, ale mezírku mezi jeho betony netrefil! Hradečtí ještě zkusili minutovou hru bez brankáře, ale dnes jim nebylo souzeno skórovat, a tak si Benátky mohly po šedesáti minutách tuhého boje zaslouženě připsat veledůležité tři body. Domácí dnes předvedli, s jakou hrou se dá vyhrávat v první lize – základem je poctivá práce celého mužstva, a pokud se přidají nadstandardní výkony jednotlivců, může tým myslet na vyšší příčky než ty současné.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.