31. 10. 2008 | Tomáš Nejedlo

Nováček dlouho sahal po výhře, nakonec ale prohrál

19., pátek 31. 10. 2008
Benátky n.J. - Vrchlabí BEN - VRC
V rámci předehrávky 19. kola první hokejové ligy přivítal nováček soutěže Benátky na svém ledě celek Vrchlabí. Domácí se do svého soka pustili se vší vervou a již ve 2. minutě se ujali vedení. Přesnou střelou se prezentoval zkušený Stanislav Procházka. Celé dvě třetiny vydržel stav 1:0 pro Středočechy a až ve 43. minutě hosté z velkého tlaku vyrovnali. Přesně zacílil Ladislav Gengel a o minutu později brankář Stejskal nedosáhl na dělovku kapitána Aleše Vály od modré a hosté z Vrchlabí rázem vedli. Tento stav vydržel až do konce řádné hrací doby. Benátky v závěrečných minutách sice vyvinuli nápor, ale jejich převaha byla spíše platonická, a proto mohli hosté se svou početnou enklávou fanoušků slavit již patnáctou letošní prvoligovou výhru.
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Kolmann, Hrach, Mocek, Lukáč, Pavlů, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil, Jech, Bárta, Hruška, Procházka, Weiss, Skořepa, Kadeřábek, Nevyhoštěný, Rapač, Dušek
Vrchlabí: Štůrala (Ševčík) - Vála, Matějíček, Chaloupka, Galvas, Chatrnúch, Bendík, Jaroměřský, Wagenhoffer - Gengel, Beck, Kříž, Látal, Fiedler, Konečný, Rusnák, Andres, Mikšovský, Divíšek
Branky a nahrávky: 2. Procházka (Pavlů , Rapač) - 43. Gengel (Divíšek, Beck), 44. Vála (Kříž). Rozhodčí: Souček - Štofa, Zavřel. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 526. Střely na branku: 28:36.

Fotogalerie

Komentář

S novou posilou v sestavě a s přáním přerušit vítěznou sérii soupeře z Podkrkonoší nastoupili hokejisté Benátek předehrávce 19. kola 1. hokejové ligy. Zbrusu novým hráče v kádru trenéra Hakena je slovenský obránce Jozef Lukáč, který přichází na střídavý start z týmu Mladé Boleslavi. Perličkou však je, že Lukáč dosud nastupoval v dresu dnešního benáteckého soupeře Vrchlabí a v benátecké premiéře se tak postavil proti svému ještě nedávnému zaměstnavateli.

Na svého soupeře benátečtí hráči vlétli doslova jako vítr a od úvodního buly se usadili v pásmu hostí. Musil nejprve ještě neuspěl, ale poté našel Rapač v prostoru kruhů zcela volného Stanislava Procházku, který tvrdou ranou propálil Štůralu mezi nohy a outsider vedl - 1:0. V první pětiminutovce ještě hostujícího gólmana zaměstnaly pokusy exvrchlabských hráčů Jecha a Bárty, stav se však neměnil. V 10. minutě o sobě dali vedět i hráči v modrých dresech. Obránce Bendík si vybruslil až do prostoru na střelu, ale jen o chlup minul tyčku benátecké klece. První třetina se hrála v rukavičkách, k vidění bylo pouze po jednom vyloučení na každé straně. Více ze hry však přeci jen měli hosté, ale Jiří Stejskal byl velmi pozorný. Zůstalo tedy jen u jedné vstřelené branky.

Do druhé třetiny nastoupili hosté s přáním co nejrychleji srovnat skóre a jejich větší pohyb a aktivita také negativně působila na domácí hráče. Nejprve Musil, po něm Pavlů a Rapač si odpykávali dvouminutové tresty a před domácí brankou se děly velké věci. Gólman Stejskal odolával všemi možnými způsoby a především střely od modré s clonou vrchlabských hráčů byly velice nebezpečné. Při některých situacích pomohlo bývalému brankáři Kadaně i štěstí. Za všechno jmenujme čistou gólovou šanci Kříže, jehož střela sice prošla mezi Stejskalovými betony, ale zároveň o několik decimetrů minula i pravou tyčku domácí klece. Ve třetí zmíněné přesilovce vytáhl Stejskal ze své škatulky parádní zákrok. To totiž Křížovu střelu po předchozím průniku. Rána někdejšího vsetínského forvarda mířila přesně pod víko. Kýženou první branku svého týmu nevstřelil ani Bronislav Andres, před kterým se sice odkryla, ale mladý vrchlabský útočník nabídnutou možnost zahodil.

Třetí část zápasu začali hosté velice aktivně. Na ledě působili jako lvi vypuštění z klece. Ve 43. minutě přinesla aktivita své sladké ovoce. Na všem má největší zásluhu Jan Divíšek, jenž se neukvapil a podržel touš na své holi, aby ho v ten nejsprávnější moment přesně na zlaté podnose nahrál Ladislavu Gengelovi, který do odkryté branky vyrovnal - 1:1. Vrchlabí bylo však stále hladové a neuplynula ani minuta a "Krakonoši" slavili podruhé. Na modré čáře napřáhl kapitán týmu Aleš Vála a projektil mířený z jeho hole zaplul přesně k tyči domácí klece - 1:2. Z následných minut jmenujme střelu Lukáče od modré, který sice nebyla bůhvíjak nebezpečná, ale brankář Štůrala si tento pokus mířící vedle branky málem hřbetem vyrážečky srazil do vlastní klece. Nestalo se tak, kus černé pryže přistál na vrchní síťce hostující branky. Závěrečných osm minut patřilo zcela jasně domácímu celku, ale Vrchlabí hrálo zkušeně a chytře. Když už Benátky odvolaly gólmana, tak měl největší šanci posledních minut na své holi Nevyhoštěný, ke kterému se kotouč dostal po zrádném odrazu od mantinelu, ale loňský vrchlabský hráč vyrovnat nedokázal.

Vrchlabí tak bylo v zápase šťastnějším celkem a taktická vyzrálost slavila úspěch. Rozdíl jedenácti příček v tabulce nebyl vůbec patrný, ba co víc. Benátky hrály s Vrchlabím zcela vyrovnanou partii. Soupeř se tak minimálně do soboty bude vyhřívat na samém vrcholu tabulky. Benátky tak musí zabojovat a pokusit se zabodovat ve středu v Havířově!

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.