8. 11. 2008 | Mirek Ondra

Benátky ztratily vítězství nad Duklou v poslední třetině

21., sobota 8. 11. 2008
Benátky n.J. - Dukla BEN - JIH
Benátky zaskočily soupeře z Vysočiny už v šesté minutě brankou Antonína Duška. Před první přestávkou navýšil rozdíl benátecký Michal Havel. Na jihlavský gól Hradeckého dokázal ve druhém dějství odpovědět Jan Víšek. Ve třetí třetině se jihlavské Dukle povedlo třemi brankami zápas otočit a odvézt si všechny body. Za hosty se postupně trefili Bakus, Man a Hodek.
Benátky n.J.: Fikrt - Drábek, Cunik, Hrach, Derner, Lukáč, Pavlů, Kajínek - Havel, Musil, Jech, Bárta, Hruška, Procházka, Vantuch, Skořepa, Víšek, Nevyhoštěný, Kopic, Dušek
Dukla: Řehoř - Staněk, Štrach, Ficenc, Lukačovič, Kašpar, Novák, Posmyk - Hradecký, Bakus, Hodek, Hanzal, Dolníček, Rytnauer, Suk, Mareš, Man, Krupka, Balán, Pšurný
Branky a nahrávky: 6. Dušek (Vantuch, Drábek), 15. Havel (Procházka, Musil), 25. Víšek (Cunik) - 22. Hradecký, 43. Bakus (Rytnauer, Hodek), 48. Man (Pšurný, Balán), 55. Hodek (Mareš, Ficenc). Rozhodčí: Hribik - Padevět, T. Prchal. Vyloučení: 7:8 navíc O. Posmyk 5+DKU (JIH). Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 511. Průběh utkání: 2:0 / 2:1 - 3:1 / 3:4.

Fotogalerie

Komentář

Benátky vstoupily do zápasu aktivně a v polovině sedmé minuty dokázaly využít vyloučení jihlavského Hanzala. Řehoř neudržel puk ve výstroji a následně se v trmě vrmě před brankou nejlépe orientoval Antonín Dušek.

Domácí dokázali ubránit oslabení, ve vyložené šance minul Dolníček. Nováček prvoligové soutěže zvýšil na rozdíl dvou branek v patnácté minutě. Stanislav Procházka naznačil z levého kruhu střelu, vyslal však prudkou přihrávku na Michala Havla, který jen nastavil hůl a překonal na opačnou stranu branky sjíždějícího Řehoře.

V osmnácté minutě jel sám na brankáře Lukáš Krupka, jenž v Benátkách před dvěma lety hájil domácí barvy, Fikrt však jeho pokus vychytal.

Necelou minutu před koncem došlo k tvrdému střetu mezi domácím Dernerem a hrubě faulujícím Ondřejem Posmykem. Pro dukelského juniora skončil jeho první zápas v jihlavském "A" týmu trestem pěti minut plus do konce utkání, pro Dernera pak zraněním, které mu nedovolilo pokračovat.

Domácí nastoupili do druhé třetiny s dvoubrankovým náskokem a vyhlídkou necelých čtyř minut přesilové hry. Byli to ale paradoxně oni, kteří inkasovali. Po špatné nahrávce při založení útoku ukořistil puk Tomáš Hradecký a překonal Fikrta v domácí brance.

Klid na domácí hokejky vnesl gól na 3:1. Po skončené dvojnásobné výhodě, využil přesilovku 5 na 4 Jan Víšek. Benátecký forvard schoval svou jedovku za hráče a Řehoř viděl puk až na poslední chvíli. Asistenci si připsal Matěj Cunik.

V polovině utkání hrozil hostující Hanzal, jeho první vyloženou situaci řešil na poslední chvíli zablokováním hole Procházka, podruhé jeho projektyl jen těsně míjel levou tyč Fikrtovy branky.

Dvě minuty před druhou sirénou rozzvonil tyč jihlavské branky dělovkou Václav Drábek.

Ve druhé minutě závěrečné části zavelel k obratu svým třináctým gólem v sezóně Oldřich Bakus, když se v přesilové hře nejlépe orientoval v mele před Fikrtem. V čase 47:22 bylo srovnáno. Tři vteřiny po vypršeném trestu Václava Drábka prošla za záda Fikrta střela Jiřího Mana.

Zajímavá hokejová kulišárna byla k vidění v polovině třetí třetiny. Benátecký Hruška odjel střídat a na druhém konci hráčské lavice naskočil Dušek, čímž získal rozhodující náskok před posledním jihlavským hráčem. Následoval samostatný nájezd na brankáře Řehoře, z kterého vyšel vítězně golman Dukly.

V 55. minutě strhli definitivně vedení na svou stranu ve třetí třetině jasně lepé hrající hosté. Vítěznou branku si připsal Daniel Hodek.

Benátky zkusily ke konci záapasu hru bez brankáře, ke kýženému efektu však nevedla. Zkaženou poslední třetinou se připravily o vítězství nad legendární Duklou.

Hosté si odvezli všechny tři body a v tabulce se posunuli na osmé místo. Benátky se po plném bodovém zisku Kadaně propadly na předposlední místo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!