26. 11. 2008 | Mgr. Vladimír Pašek, Mgr. Vladimír Pašek, Tomáš Nejedlo

Olomoucké přesilovky rozhodly zápas

27., středa 26. 11. 2008
Olomouc - Benátky n.J. OLO - BEN
Další z nepříliš povedených zápasů sehráli v rámci 27. kola první ligy Benátečtí na ledě olomoucké Mory. Hosté šli již ve 4. minutě z první střely v zápase zásluhou Drábka do vedení. Domácí ale výsledek díky třem využitým přesilovkám otočili až na 4:1. Na začátku třetí části ještě Středočeši dali dvěma slepenými brankami zápasu nový náboj, ale zkušení domácí již svůj těsný jednobrankový náskok uhlídali. Zkušený brankář Kameš se měl v závěru co ohánět, aby uchránil domácí od vyrovnání. Nakonec to s pomocí obrany zvládl a hosté tak odjížděli domů bohužel s prázdnou. Šanci na nápravu budou mít Benátky již v sobotu. Na domácím ledě totiž budou hostit Most.
Olomouc: Kameš (Žigárdy) - Ministr, Smejkal, Luňák, Čuřík, Brančík, Řípa, Davídek, Ondrušek, Zbořil, Janáček, Kříž, Sakrajda, Nedbálek, Ostrčil, Bartoň, Štach, Žajgla, Mikel
Benátky n.J.: Stejskal (Micka) - Drábek, Kajínek, Lukáč, Pavlů, Tondr, Kolmann, Hrach, Procházka, Dušek, Vantuch, Kopic, Skořepa, Weiss, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Hruška, Havel, Jech
Branky a nahrávky: 9. Mikel (Ministr, Smejkal), 21. Davídek, 37. Ministr (Brančík, Smejkal), 38. Smejkal (Ministr, Řípa) - 4. Drábek (Vantuch , Dušek), 45. Nevyhoštěný (Drábek), 47. Drábek (Kopic, Dušek). Rozhodčí: Kočí - Machálek, Škach. Vyloučení: 4:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 666. Střely na branku: 48:31.

Komentář

Mora začala náporem, jenže soustředění na útok znamenalo okénko v obraně. Hned ve 4. minutě jej hosté využili a první akce Benátek, první střela na Kameše skončila v bráně. Po kombinaci Duška s Vantuchem nakonec vzal zodpovědnost za střelu na svá bedra kapitán Václav Drábek - 0:1. O dvě minuty později šli hosté navíc do první přesilovky, když hákováním zmařil na poslední chvíli nájezd Benátek ve dvou na jednoho beka Mikel. Početní výhoda nepřinesla žádnou výraznou šanci a Kameš zahřál lapačku jen po nahození Skořepy. V 9. minutě si nedovoleně počínal hostující Tondr. Olomouc se ani nestačila srovnat v přesilovkovém pětiúhelníku, když pohotovou ranou překvapil Stejskala Ministr, jehož střelu usměrnil mezi betony Jan Mikel - 1:1. V minutě dvanácté zahákoval Čuříka Drábek a Mora mohla Stejskalovi zatápět v další přesilovce. Gólman Benátek však předvedl vydařenou sérii zákroků i přesto, že proti Řípovi a Smejkalovi zasahoval bez hole. Mora mohla v přesilovkové aktivitě pokračovat v 16. minutě, kdy si Čuřík aktivním pohybem řekl o sekeru ze strany Pabišky. Domácí sice odehráli početní výhodu před Stejskalem, ovšem bez střeleckého zakončení. V závěru třetiny si ještě Stejskal připsal dobrý zákrok po rychlém výpadu Ministra z levého křídla.

Druhé dějství zahájili domácí veleúspěšně, už po půlminutce se po vyhraném buly dostal kotouč k Martinu Davídkovi, který se mohl ptát Stejskala:"Kam ho chceš?". Nakonec našel olomoucký forvard místo mezi betony hostujícího gólmana - 2:1. Olomouc se dostala do tlaku, který vyústil ve faul Hrušky. V přesilovce nejprve trefil horní tyč brány hostí Řípa, pak se hosté dopustili chyby technické a na led naskočili s větším počtem hráčů. Krátkou přesilovku proti třem ale Mora nezužitkovala, navíc se po pár momentech provinil nedovoleně Sakrajda a vyrovnal počet hráčů na ledě. Ve 4 proti 4 byli aktivnější domácí, ve zkrácené přesilovce o sobě dali vědět hosté tvrdou ranou Bárty. V polovině utkání se mezi vyloučené zařadil Skořepa, který musel podrážet při rychlém olomouckém výpadu. Brančíkova formace předvedla minutu a půl tuhého zámku se šesti střeleckými pokusy. Ty ale s bravurou a nakonec i se štěstím pokryl Stejskal. Gólman Benátek měl nadále plné rukavice práce, zejména když řešil střelu Smejkala, který pálil z první po nádherném pasu Brančíka přes celou šíři pásma. Hosté se dopředu dívali jen sporadicky, povětšinou jen za kotoučem, který směřoval na zakázané uvolnění. Další chyba Benátek pak přišla ve 35. minutě, když Vantuch poslal k ledu pronikajícího olomouckého hráče a následně i Drábek na mantinel nedovoleně Sakrajdu. Výhodu dvou mužů v poli po jednodotekové kombinaci Smejkala a Brančíka velmi pohodlně do poloprázdné brány proměnil Milan Ministr - 3:1. Trestání prohřešků Benátek ale nebyl konec a olomoučtí využili i pokračování výhody, když si tentokráte na pas Ministra najel Filip Smejkal - 4:1. V závěru třetiny si ještě Smejkal mohl připsat další zářez do pažby, v cestě úspěchu stála ale Stejskalova pravá tyč.

Vlažné tempo signalizovalo úvod poslední třetiny. Ve 44. minutě mohli hosté hru rozproudit v přesilovce, když nuceně odpočíval Žajgla. A to se Benátkám podařilo. Závar před Kamešem nakonec připravil pohodlnou parketu pro Michala Nevyhoštěného - 4:2. Hosté byli na koni a za necelé dvě minuty donutili Olomouc k vybrání oddechového času. Kopic vybojoval totiž kotouč za Kamešem, zpoza brány nahrál na najetého Václava Drábka, který ranou z první trefil horní růžek olomoucké svatyně - 4:3. Mora se vzpamatovala a začala se opět tlačit dopředu. K zakončení se dostávali jen beci, Mikel se Štachem ale pálili vedle. Deset minut před koncem se domácí přeci jen vzpamatovali a přebrali opět iniciativu. Hosté se stáhli zpět do obranné ulity v naději otevřeného okénka v obraně Olomouce a možnosti rychlého brejku. V 54. minutě se odehrály dva zlomové momenty, nejprve si Pabiška neporadil s nabídnutou šancí na vyrovnání, poté Vantuch oslabil hosty podražením Řípy v úniku. Následnou přesilovku Olomouce ještě na 23 vteřin vylepšil svým držením Weiss. Jenže hrozili hosté, Skořepa nejprve napálil beton Kameše a následně si vynutil faul Kříže. Mora pak prožila horké chvilky a jen díky nepřesnosti hostujících střelců držela jednobrankový náskok. Necelé dvě minuty před třetí sirénou si hosté vybrali svůj oddechový čas a odvolali Stejskala. Obrovské drama se pak odehrálo před Kamešem a Mora s notnou dávkou štěstí uhájila svůj náskok.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (HC Olomouc): „Jsme spokojení s body i s předvedenou hrou v prvních 40 minutách. Proměnili jsme přesilovky i další šance, pak nám utekl úvod poslední třetiny. Soupeř začal lépe bruslit, zvýšil pohyb, přišel náš hloupý faul a soupeř využil přesilovku a dostal se na koně. Posledních deset minut i úplný závěr pak kluci zvládli dobře, dotáhli zápas do vítězného konce. Je škoda těch dvou slepených gólů, i my i hráči bychom už potřebovali nějaké klidné vítězství, abychom nemuseli jezdit po každém zápase na bypass.“

Vladimír Čermák (HC Benátky nad Jizerou): „Dvě třetiny byl zápas jasně pod kontrolou domácích. Ti si vybudovali náskok, který jsme se snažili v posledním dějství dohnat, podařilo se nám dát na 4:3 a dostat se znovu do zápasu. Bohužel, v závěru nám chybělo štěstí, abychom jsme dali vyrovnávací branku, i když šance jsme měli. Soupeř byl ale dvě třetiny jasně lepším týmem. Nevím, zda se na nás projevila únava z cesty, nebo hráči podcenili rozbruslení, dvě třetiny byly z naší strany opravdu ostudné. Zlepšení přišlo až ve třetině třetí, z mého pohledu si myslím, že hru ovlivnil i rozhodčí, poměr vyloučených byl 10:3. Možná jsme těch deset faulů udělali, olomoučtí ale určitě faulovali vícekrát, kdyby jim bylo odpískáno šest nebo osm faulů, pak by byl poměr odpovídající.“

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.