3. 12. 2008 | Ladislav Vácha, Ladislav Vácha, Tomáš Nejedlo

Benátky vrací Rebelu porážku a berou na Vysočině všechny body!

29., středa 3. 12. 2008
Havl.Brod - Benátky n.J. HBR - BEN
Povedené utkání sehráli benátečtí hokejisté v rámci 29. kola prvoligové soutěže. Svěřenci kouče Čermáka byli hosty v Havlíčkově Brodě, kde je v podobě domácího celku nečekalo lehké sousto. I s novou posilou z Poruby, Tomášem Urbanem v Kotlině hráči od Jizery po velmi dobrém výkonu získali veledůležité tři body. Obrovitý Urban si dokonce ve své premiéře připsal kuriózní branku, trefil se přímo z buly! Benátky tak opustily poslední příčku a posunuly se na 14. pozici!
Havl.Brod: Suchan (Neruda) - Vyhlídal, Šulc, Jebavý, Pavlík, A. Jelínek, Špelda, Soldán - Hadrava, Endál, Kubeš, Křišťan, Vojtěch Němec, Dušátko, Holec, Stromko, Třetina, Varga, Zohorna, Ondráček, Svoboda
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, Kajínek, Lukáč, Pavlů, Cuník, Kolmann, Gajda - Procházka, Dušek, Vantuch, Kopic, Urban, Weiss, Špaček, Bárta, Klimenta, Jech, Havel, Hruška
Branky a nahrávky: 27. Třetina (Vyhlídal, Pavlík) - 18. Bárta (Klimenta, Špaček), 24. Dušek (Cunik), 27. Urban, 47. Procházka (Dušek, Vantuch). Rozhodčí: Jebavý - M.Jílek, Jindra. Vyloučení: 5:9 + navíc Třetina (HBR) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1050. Střely na branku: 33:30.

Komentář

V 1. třetině se nehrál zrovna pohledný hokej a k vidění bylo jenom minimum gólových šancí a střeleckých pokusů. Už ve 3. minutě zápasu měli k dispozici domácí Rebelové přesilovou hru 5 na 4, ale nenaložili s ní vůbec dobře a gólmana Stejskala téměř vůbec neprověřili. V 7. minutě pálil od modré čáry Miroslav Holec, ale Stejskal byl na místě a se střelou si poradil. O čtyři minuty později nabral rychlost Vladislav Kubeš a svou přihrávkou před bránu hostů hledal připraveného Tomáše Svobodu, ale puku se zmocnil soupeřův obránce. Ve 13. minutě předvedly velmi pohlednou akci Benátky, když se třemi přihrávkami dostali od své brány až do útočného pásma. Michal Havel si ale s přízemní střelou na brankáře Suchana nepřišel a stav byl i po této kombinaci bezbrankový. Po chvíli šel na trestnou lavici benátecký Matěj Cunik, ale kdo čekal velký nápor havlíčkobrodských hokejistů, tak musel být zklamán. Přesilovku hráli také Benátky a narozdíl od Rebelů ji dokázali přetavit ve vedoucí gól. V 17. minutě se po velké chybě domácího hráče dostal k zakončení Michal Bárta a poslal hosty do vedení – 0:1. Do kabin tak šli spokojeněji hosté, kteří vedli 1:0.

Do 2. třetiny nevstoupili Rebelové vůbec dobře a kvůli své herní pasivitě inkasovali druhý gól. Ve 24. minutě se do střelecké listiny zapsal Antonín Dušek, který navýšil benátecké vedení – 0:2. Při přesilové hře se ocitl sám v bezprostřední blízkosti před Stejskalovou bránou Miroslav Třetina, ale brankář Benátek byl nadvakrát úspěšný. Ve 27. minutě se přímo z buly trefil novic Tomáš Urban a po jeho přesném zásahu to nevypadalo pro domácí vůbec dobře – 0:3. Za 41 sekund však snížil Miroslav Třetina a vrátil svůj tým zpět do zápasu – 1:3. Vstřelená branka vlila domácím hokejistům novou energii do žil a ve 29. minutě to mohl gólově vyjádřit po přihrávce Tomáše Svobody Radim Křišťan, ale téměř úplně odkrytou bránu nepochopitelně netrefil! Ve 33. minutě seděl na trestné lavici Tomáš Urban a Rebelové drželi svého soupeře pod velkým tlakem, který ale nezměnili ve druhý gól. V čase 27:22 šel na trestnou lavici Petr Kolmann, ale ani v této přesilovce se diváci v Kotlině radovat z dalšího gólu nemohli. Rebelové museli ve 3. třetině dohánět dvougólové manko.

V úvodu 3. třetiny ujel benáteckým obráncům Michael Vyhlídal, ale nenašel skulinku mezi Stejskalovými betony. Rebelové se snažili hrát aktivně, což se jim poměrně dařilo. Ve 47. minutě ale zaznamenal čtvrtý zásah Benátek Stanislav Procházka – 1:4. Za dvě minuty se dostali domácí hráči do situace 2 na 1, kterou ale ke zdárnému konci nedovedli. S nabídnutou přesilovkou naložili brodští hráči mizerně. Hra v početní převaze postrádala nápad a překvapivou střelu. Benátky už žádná drama nepřipustily a naprosto zaslouženě si odvážely tři body za výhru 4:1.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (Havlíčkův Brod)
"My jsme se na zápas samozřejmě připravovali a věděli jsme, že Benátky hrají v poslední době dobře. Čekali jsme, že k nám přijedou se silnou sestavou, což se nám potvrdilo. My jsme si asi mysleli, že se Benátky porazí samy a to se nám nevyplatilo. Probudili jsme se až za stavu 0:3 a to už bylo samozřejmě pozdě. Dali jsme gól na 3:1 a v dobré pětiminutovce ve 2. třetině jsme ještě mohli dát kontaktní gól. To se nám už bohužel nepovedlo. Ve 3. třetině Benátky změnily styl hry a zápas měly pod kontrolou. Nikam se nehrnuly, my jsme samozřejmě museli. Z toho jsme udělali chybu, dostali gól na 4:1 a bylo po zápase. Dnes jsme si ani nezasloužili bodovat. Přistoupili jsme k tomu zápasu celkem vlažně a nevyplatilo se nám to. Možná protože jsme v posledních 4 zápasech bodovali, ale my jsme tým, který by si neměl dovolit podcenit soupeře, protože například Benátky jsou poslední."

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou)
"Mně se zápas hodnotí dobře, protože jsme vyhráli venku po dlouhé době. Dařilo se nám plnit taktické úkoly, které jsme si před utkáním stanovili. Důležité bylo, že jsme dali první branku a poté jsme přidali další. Věděli jsme, že hrajeme na horké půdě. Havlíčkův brod hraje rychlý hokej do brejků. Jsem rád, že jsme dnes zvítězili."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.