6. 12. 2008 | Mirek Ondra

Benátky podlehly favorizované Kometě

30., sobota 6. 12. 2008
Benátky n.J. - Kometa BEN - KOM
Hokejisté Komety Brno porazili v posledním kole základní části Benátky 6:1. Domácí od tým od Jizery po bezbrankové první třetině dvakrát inkasoval v oslabení v úvodu druhého dějství. Benátky zásluhou Josefa Skořepy snížily, ale pak už padaly branky jen z holí brněnských hokejistů. A tak se zrodila pro domácí krutá porážka, která až tolik neodpovídala obrazu hry.
Benátky n.J.: Stejskal (41. Nedvídek) - Drábek, Kajínek, Gajda, Cunik, Lukáč, Pavlů, Kolmann - Procházka, Dušek, Vantuch, Kopic, Skořepa, Weiss, M. Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Jech, Plodek, Urban, Rapač
Kometa: Hylák - Zubíček, Protivný, Houdek, Křetinský, Lhotský, Kántor, Morava, David - Klimt, Padělek, Sedlák, Brabenec, Švagrovský, Černý, Mikšan, Liščák, Vondráček, Polodna, Kostourek, Kýhos
Branky a nahrávky: 34. Skořepa (Cunik, Lukáč) - 21. Kántor (Švagrovský, Houdek), 23. Mikšan (Lhotský, Sedlák), 40. Polodna (Vondráček, Padělek), 49. Kýhos (Polodna), 52. Klimt (Brabenec, Švagrovský), 60. Mikšan (Vondráček, Kántor) . Rozhodčí: Hrubý - Beneš, Štofa . Vyloučení: 8:9, navíc Procházka (BNJ) 10 minut OT. Využití: 1:3. Diváci: 830. Střely na branku: 33:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.

Fotogalerie

Komentář

První třetina přinesla ne příliš pohledný hokej, ve kterém se bojovalo o každý metr ledové plochy. Do první vyložené šance se dostali ve čtrté minutě hosté, když střelu od modré šikovně tečoval Brabenec, Stejskal se štěstím vyrazil betonem.

O deset minut později se podobný kousek povedl Urbanovi, když tečoval tvrdou střela Kajínka. Hylákovi prošel puk mezi betony, mezi tři tyče už ale nemířil.

Před první sirénou mohli jít do vedení domácí. Vantuch vložil do střely svou hůl, puk vylétl nahoru, ale padáčkem se snesl až za brněnskou branku.

Pár vteřin před koncem první třetiny se nechal zbytečně za seknutí po Hylákově lapačce vyloučit Petr Weiss. Navíc hned v úvodních sekundách druhé části vyhodil z vlastního pásma touš mimo hřiště Kajínek a Benátky šly do tří.

Toho Kometa beze zbytku využila. Robert Kántor napřáhnul od modré a jeho střela skončila za Stejskalovými zády - 0:1. Na rozdíl dvou branek zvýšil dvě vteřiny před vypršením Kajínkova trestu David Mikšan, když tečoval Lhotského střelu.

Benátky ale zápas nevzdávaly a ujaly se iniciativy. Nicméně produktivita byla v sobotním zápase pro domácí cizím slovem. Nejprve Petr Weiss nezužitkoval svůj samostatný únik, posléze sám proti Hylákovi neuspěl Marek Pabiška.

Samostatný nájezd ve hře si vyzkoušel i extraligou protřelý Ivan Padělek, Stejskalovy betony byly ale proti navýšení brněnského vedení.

V čase 33:37 vypálil od modré Matěj Cunik, Hylák pouze vyrazil a nekrytý Josef Skořepa rozvlnil síť za jeho zády.

Před koncem druhé části hry musel Stejskal nadvakrát likvidovat šanci Komety. Nejprve blafák Kostourka a poté i dorážku Moravy. Nakonec benátecký golman přeci jen kapituloval. Sedmnáct vteřin před odchodem do kabin jej překonal Petr Polodna.

Do třetí třetiny se mezi tři benátecké tyče postavil místo Stejskala Nedvídek a mohl sledovat, jak jeho protějšek hned v úvodu chytil střelu Vantucha.

V šesté minutě třetí třetiny byl vyloučen Milan Kostourek, hosté však oslabení zvládli výtečně a chvíli po jeho skončení dokázali překonat Nedvídka. Petr Polodna našel zpoza branky zadovkou Vladimíra Kýhose, který prostřelil benáteckého brankáře.

V čase 51:12 zužitkoval přesilovou hru u tyčky číhající Tomáš Klimt a o vítězi bylo již v podstatě rozhodnuto. Výsledkovou definitivu zajistil 40 vteřin před koncem z rychlého protiútoku David Mikšan.

Utkání bylo první dvě třetiny vyrovnané a domácí pohořeli na neproměňování šancí. Z tohoto pohledu je pro domácí prohra 1:6 poněkud krutá. V poslední části již hosté kontrolovali nabyté vedení a předváděli, proč právě oni vévodí první lize.

Kometa zůstala na čele, Benátky se po prohře propadly na 15. místo.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!