20. 12. 2008 | Jindřich Poledna, Jakub Coufal, Jindřich Poledna, Jakub Coufal, Mirek Ondra

Benátky nedokázaly v Kadani bodovat

35., sobota 20. 12. 2008
Kadaň - Benátky n.J. KAD - BEN
Hokejisté Benátek nad Jizerou nedokázaly v Kadani vstřelit gól a prohrály 0:2. První branku vsítil v desáté minutě Chmelíř, tři vteřiny před koncem pečetil výhru Severočechů do prázdné branky Polanský. Benátky si mohou napravit reputaci již v pondělí, kdy v posledním mistrovském zápase letošního roku hostí Rebel Havlíčkův Brod.
Kadaň: Hanuljak (Šterba) - Chmelíř, Višňák, Revay, Mazanec, Mašek, Kloz, Kocek - Valský, Šíp, Balázs, Polanský, Derfler, Gombár, Rudovský, Zika, Freiberg, Pražák, Rybecký, Chyba, Kadlec
Benátky n.J.: Stejskal (Nedvídek) - Derner, Pavlů, Cunik, Kolmann, Kajínek, Gajda, Urban, Plodek, Víšek, Dušek, Skořepa, Kopic, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Procházka, Jech, Tondr
Branky a nahrávky: 10. Chmelíř (Šíp, Balázs), 60. Polanský (Gombár). Rozhodčí: Hrubý - Hynčica, Mašek. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 42:30.

Komentář

V 1. třetině vyrovnaná hra a jediná branka

Brankáři obou týmů měli hned od začátku klání dostatek práce. Na konci 1. minuty se prezentoval šikovným nahozením na Hanuljaka Procházka, který trefil od modré čáry rameno kadaňského strážce. Na druhé straně se útočnými choutkami prezentovala rovněž Kadaň. Další minuty patřily několika nebezpečným výpadům hokejistů Benátek, na což domácí reagovali zajímavou kombinací v útočném pásmu zakončenou tvrdou dělovkou Révaye.
Když se schylovalo k uplynutí poloviny třetiny, převzali útočnou taktovku po delší odmlce domácí. Nejprve nebezpečně pálil Višňák, poté ujížděli černožlutí ve 2 na 1. Ze zvýšené aktivity Kadaně se urodila později dvojnásobná početní výhoda, která trvala více než minutu. V čase 9:14 zakončili domácí pevně svírající kolotoč přihrávek. Po přihrávkách Šípa s Balázsem prostřelil pod vyrážečkou Stejskala z mezikruží Chmelíř1:0.
Benátky se snažily rychle zapomenout na inkasovanou branku a rychle se hrnuly zpět do útočného pásma. V 14. minutě během přesilové hry nebylo daleko ke srovnání stavu, když Víšek minul z těžkého úhlu odkrytou klec. Po delší době bez výraznějších šancí se do tlaku dostali domácí. V 19. minutě měl po velké chybě obránce Benátek dostatek prostoru Zika, avšak Stejskal dokázal vystihnout směr střely. Do kabin se odcházelo za stavu 1:0.

Kadaň měla navrch, ale branky nepadaly

V úvodu prostřední části dohrávali domácí přesilovku z předešlé části, avšak největší šanci si po propadu Chmelíře vytvořily Benátky. Na opačné straně se později objevila podobná situace. Modrobílí v obraně propadli, na Stejskala mířilo hned duo útočníků. Zika místo přihrávky zvolil střelu, která přeletěla horní tyč. Kadaň vycítila šanci a dlouho kombinovala ve svém útočném pásmu. Vrcholem akce byla rána, kterou se prezentoval na modré číhající Révay.
V 28. minutě málem zaskočil Hanuljaka Havlů, když vystřelil nenápadně od modré. Ochránci svatyně prolétl puk skrze lapačku a pokračoval ve své cestě k rohu kluziště v těsné blízkosti brankové čáry. Zmíněný střelec si vlastní štěstí zkusil i v půlce zápasu. Ani bekhendová klička nevedla ke kýženému úspěchu.
Během 32. minuty se nacházely Benátky v obležení černožlutých. Ve střelecké disciplíně si velmi aktivně počínal Višňák, ale žádný z vyslaných projektilů se neuchytil. Na začátku 34. minuty se puk ocitl v klidové poloze metr před Stejskalem. Zika se sice natahoval, ale na kotouč nedosáhl. Kadaň v této fázi hýřila velikou chutí do zápasu, což dokázala například pozdější Gombárova střela švihem. Zmíněný útočník se snažil prosadit i v 36. minutě. Po buly se protlačil k puku, avšak nastřelil pouze dobře připraveného Stejskala.
V 39. minutě byli blízko k brance opět domácí. Balázs převzal puk v půli kluziště a dostal se s ním přímo před Stejskala. I během dalších výpadů měl brankář hostů plné ruce práce. Vysvobozením mu byla siréna, která hráče poslala do šaten za stavu 1:0.

Hosté se o šanci na body připravili svou nedisciplinovaností

Začátek závěrečné dvacetiminutovky byl doprovázen množstvím nepřesností na obou stranách. O vzrušení se postarali pouze dva domácí útočníci, kteří si v nedlouhé době po sobě na vlastní kůži vyzkoušeli pocity puku, který se dostane do branky. Hra začala s rostoucím časem viditelně přitvrzovat. K vidění byly často ostré souboje u hrazení.
V 48. minutě Kadaň tlačila soupeře do úzkých během přesilovky, která byla pár okamžiků i dvojnásobnou, ale po chvíli se naopak proměnila ve hru 4 proti 4. Oba celky se snažily kombinovat, ale nervozita jim svazovala ruce silným lanem. Po návratů všech hříšníků ujeli černožlutí v přečíslení, které skončilo hokejkou v Balázsově obličeji. Za tvrdý zákrok vyfasoval Bárta 4 minuty. Kadaň se usídlila v útočném pásmu takřka natrvalo, ale dlouhé a svižné kombinace vždy vyřešil Stejskal s bravurou.
Když se hrálo opět v plném počtu, zbývalo hostům k vyrovnání 5 minut. Útočná snaha se jim rozhodně upřít nedala, přesto Hanuljak příliš starostí neměl. Přesně 2 minuty před koncem se hosté sešli k poslední poradě, jak dobýt soupeřovu svatyni. Stejskal seděl na střídačce a domácí nebezpečně ujížděli směrem k opuštěné kleci. Šance na zvrat zhatil zatáhnutím za záchrannou brzdu Skořepa. Kadaň si ve zbytku hry pohlídala vedení a dokonce v čase 59:57 navýšila na konečných 2:0. Do prázdné branky pečetil stav utkání po přihrávce Gombára Polanský.

Ohlasy trenérů

Vladimír Čermák (HC Benátky)
"Utkání pro nás samozřejmě skončilo špatným výsledkem, ale myslím si, že to bylo vyrovnané utkání. Domácí byli šťastnější v koncovce. Dostali jsme branku ve 3 a ve zbytku zápasu jsme se snažili dobývat soupeřovu obranu. Věděli jsme, že Hanuljak je skvělý brankář, že laciné góly nedostává. Rozhodně jsme si moc gólových šancí nevypracovali. Bylo to těžké a vyrovnané utkání. Snažili jsme se to dohnat v závěru, ale v poslední třetině jsme měli moc vyloučení. Nechci to házet na rozhodčího, ale na některé zákroky byl až moc přísný. Branku jsme prostě nedali a proto neodvážíme ani žádný bod."

Milan Černý (SK Kadaň)
"Dneska to byl těžký zápas, víceméně šestibodový. Soupeř má kvalitní hráče. Aby zápas měl větší lehkost a výsledek byl dřív jasný, tak bychom museli proměnit množství šancí, které jsme měli. Dnes jsme nevyužili řadu nájezdů, proto jsme se strachovali až do konce. Určitě je dobré, že jsme dokázali zápas vyhrát s nulou, čehož si vážíme."

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!