3. 1. 2009 | Michal Luňák, Michal Luňák, Mirek Ondra

Benátky si vezou z Hradce všechny body

37., sobota 3. 1. 2009
Hr.Králové - Benátky n.J. HKR - BEN
V prvním zápase roku 2009 slavili benátečtí hokejisté úspěch. Na ledě Hradce Králové si připsali cennou výhru 4:3. Hosté skórovali v první i poslední minutě, přičemž museli zápas otáčet. Vítěznou trefu si připsal 53 vteřin před koncem Antonín Dušek. Za Benátky před ním skórovali Skořepa, Kolmann a Nevyhoštěný. Hokejisté od Jizery jsou nyní dva body od příčky zaručující neúčast v play-outu.
Hr.Králové: Koutský - Táborský, Filip Lukáš, Burián, Hendrich, Zápotočný, Vojta, Pazdera, Zukal - Fořt, Kubišta, Kadlec, Hruška, Koudelka, Volráb, Suchý, Filip Martin, Moskal, Luštinec, Ulehla, Jindřich.
Benátky n.J.: Stejskal - Hrach, Kájínek, Lukáč, Pavlů, Cuník, Kolmann - Kopic, Skořepa, Weiss, Pabiška, Bárta, Nevyhoštěný, Víšek, Kazatel, Konečný, Procházka, Vantuch, Dušek.
Branky a nahrávky: 13. Moskal, 18. Volráb (Hruška, Koudelka), 54. Kubišta (Táborský, Fořt) - 1. Skořepa (Lukáč), 24. Konečný (Kolmann), 28. Nevyhoštěný (Pavlů, Bárta), 60. Dušek (Vantuch, Procházka). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Koliba. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1541. Střely na branku: 33:46. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

Komentář

Hradec bez svého nemocného kapitána Jaroslava Roubíka vstoupil do utkání katastrofálně. Již po 44 sekundách šly Benátky do vedení. Střelu Jozefa Lukáče ještě Koutský zastavil, ale na dorážku úplně volného Josefa Skořepy již byl krátký 0:1. Tato branka hosty dostatečně uklidnila a hrálo se především před hradeckou brankou. Střela Michala Nevyhoštěného jen těsně minula levou tyč Koutského svatyně. Hradec se k první nebezpečím vyhlížející akci dostal v 8. minutě. To staronová akvizice Jan Kubišta objel Stejskalovu klec, ale nedokázal zasunout kotouč do odkryté branky. Brankově se domácí prosadili ve 13. minutě. To ve hře 4 na 4 využil chybu Benátek ve středním pásmu navrátilec do sestavy Patrik Moskal a s pomocí tyčky překonal Stejskala 1:1. Prakticky hned za okamžik mohl poslat hosty do vedení Marek Pabiška, ale jeho střela skončila na tyčce hradecké branky. Tato situace mohla Benátky mrzet zejména v 18. minutě. To se po kombinaci druhé domácí řady dostal kotouč k Danielu Volrábovi a ten nezaváhal. Přesnou střelou poslal Hradec do vedení 2:1. Tento stav svítil na kostce ČEZ stadionu i po odehraných dvaceti minutách.

Do druhé třetiny vstoupily Benátky aktivně a pomohla jim k tomu i přesilová hra po faulu Lukáše Filipa. Tu sice hostě ještě nevyužili, ale ve 24. minutě již vyrovnáno bylo. To Michal Nevyhoštěný zesměšnil bránícího Aleše Pazderu a kotouč se dostal k Rastislavu Konečnému a ten neměl problém dorazit kotouč do prázdné branky 2:2. Pro tohoto hráče to byla první branka po přesunu z Vrchlabí. Chvíli po brance mohly Benátky jít do vedení, ale brejk 2 na 1 Weiss nevyřešil dobře. Hradec o sobě dal vědět v minutě 27. To Martin Koudelka přiťukl kotouč Danielu Volrábovi a jeho střela těsně minula Stejskalovu branku. Prakticky z proti útoku předvedl hokejovou parádu hostující obránce Michal Pavlů. Nikým neatakován projel až k hradecké brance a předložil na zlatém podnose kotouč Michalu Nevyhoštěnému. Ten tento opožděný vánoční dárek neodmítl a poslal hosty do vedení 2:3. Po této brance byl stále častěji slyšet pískot nespokojeného domácí publika. To mohl ve 34. minutě zahřát Patrik Fořt, který jel sám na Stejskala. V zakončení však volil tradičně střelu mezi nohy a tradičně to byla volba neúspěšná. Štěstí chybělo domácím na konci druhého dějství. To se povedená střela Martina Koudelky zastavila na horní tyčce branky Jiřího Stejskala. Po druhé třetině tak byly k vítězství blíže Benátky.

Třetí třetina začala obrovskou šancí druhé hradecké řady. Nahozený puk nepochopitelně neudržel brankář Stejskal a ten se dostal k Janu Hruškovi. Ten viděl před prázdnou brankou dobře postaveného Daniela Volrába. Hradecký střelec neváhal a vystřelil z první. Puk však v brance neskončil díky tygřímu skoku obránce Michala Pavlů. Tato situace odstartovala nejpovedenější pasáž domácích, kteří toužili po vyrovnání. Blízko k němu měla dvojice Jiří Kadlec - Jan Hruška, ale ani jeden nedokázal Stejskala překonat. To se podařilo až v 54. minutě Janu Kubištovi. Ten se v přesilové hře prodral k dorážce pokusu Patrika Fořta a vyrovnal na 3:3. Po vyrovnávací brance se ani jedno mužstvo nestáhlo do obrany jak by se dalo vzhledem k odehranému času očekávat. Domácí i hosté chtěli vstřelit vítěznou branku a diváci se konečně dočkali trochu pohledné hry. Poslat Hradec do vedení mohl Patrik Moskal. Jeho dobře ukrytou střelu však našel Stejskal ve své lapačce. Na druhé straně se k zakončení dral Antonín Dušek, ale když už přešel přes Jakuba Vojtu tak neměl sil k zakončení. Do konce třetí třetiny chyběla jedna minuta a všichni přítomní již mysleli na prodloužení. Nikoli však řada Lukáše Vantucha. Ta zamkla třetí hradeckou řadu před vlastní brankou a v signalizované výhodě si vyjel před branku Antonín Dušek a pod klečícím Koutským prošel puk za brankovou čáru 3:4. I když do konce utkání zbývalo pouze 53 sekund Hradec zbraně nesložil a alespoň jednu velkou šanci k vyrovnání si připravil. V té však výborný Jiří Stejskal hradeckého štírka Patrika Fořta vychytal a Benátky si tak připsaly pro ně důležité tři body. Hradec doma prohrál již třetí utkání v řadě a hráči tak hodně hazardují s přízní svých fanoušků, kterých si na ČEZ stadion našlo cestu 1541.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.