16. 2. 2009 | Tomáš Nejedlo

Benátky vracejí sérii do Ústí!

ČF4, pondělí 16. 2. 2009
Benátky n.J. - Ústí n.L. BEN - UNL
Ještě není rozhodnuto, benátečtí srdcaři tentokrát svůj tradičně bojovný výkon okořenili i čtyřmi brankami do ústecké sítě a vracejí tak celou sérii opět na sever Čech. Slovan tentokrát nezvládl první třetinu, kterou prohrál 0:3, a pak již jako by jeho hráčům chyběla vůle po vítězství. Tu naopak nepostrádali domácí borci, a proto se dnes dočkali zasloužené výhry. Ve čtvrtek nečeká Ústecké žádná selanka, ale tradičně houževnatý soupeř od Jizery. Nutno ještě závěrem podotknout, že všechny čtyři branky do ústecké sítě padly v přesilových hrách.
Benátky n.J.: Stejskal (20. - 21. Micka) - Kolmann, Kolafa, Hrach, Pavlů, M. Tondr, M. Pabiška - Konečný, Urban, Kopic, Kadeřábek, Skořepa, Weiss, Hruška, Kazatel, L. Tondr, Bárta, Jech, Nevyhoštěný
Ústí n.L.: Salfický (15. Fiala) - Klobouček, Kříž, Bolf, Tůma, Macháček, Novotný, Němeček - Čaloun, Hovorka, Šagát, Dragoun, Sklenička, Heřman, Pazourek, Mikulík, Procházka, Špirko, Novák, Pšurný, Hanzl
Branky a nahrávky: 9. Kopic (Konečný, Pavlů), 10. Kadeřábek (Skořepa, Kolafa), 15. L. Tondr (M. Tondr, Weiss), 39. Hruška (Kolmann, Nevyhoštěný). Rozhodčí: J.Jílek, Lacina - Arazimová, Zavřel. Vyloučení: 13:10. Využití: 4:0! V oslabení: 0:0. Diváci: 1052. Střely na branku: 25:41.

Fotogalerie

Komentář

Pondělní utkání si vynutilo jednu změnou v delegaci rozhodčích. Milana Svobodu, kterého skolila střevní viróza, nahradila Zuzana Arazimová. V benáteckém dresu se po nemoci opět představili Kolafa s Nevyhoštěným, naopak pro teplotu chyběl Kajínek. Do sestavy se rovněž zařadil Ctibor Jech. Sestava ústeckých Lvů zůstala oproti neděli nezměněna.

Samotné utkání začalo hned ve 3. minutě chybou obránce Michala Pavlů, který netísněn nahrál do mezikruží ústeckému Václavu Novákovi, jenž ze tří metrů nepálil tyč domácí klece. Stejskal se jenom stihl ohlédnout. V úvodu Benátečtí přežili dvě oslabení a v 9. minutě udeřili. Všemu předcházely dva fauly hostujících hráčů. Martin Tůma zahrál vysokou holí a v ponechané domácí výhodě ještě Ondřej Kříž narazil protihráče na hrazení. V dvojnásobné přesilovce se do střelecké pozice tlačil Rastislav Konečný, Salfický proti němu vyrazil holí, ale naneštěstí pro něj se puk dostal k Miroslavu Kopicovi, který měl již pozici jednoduchou, trefil prázdnou klec - 1:0. Poté si slabší chvilku vybral zkušený brankář Salfický. Vyhodil totiž svojí holí kotouč za mantinel a Ústí se opět muselo bránit ve třech. V 10. minutě domácí rozjeli přesilovkový kolotoč a Tomáš Kadeřábek zpracoval nahrávku od parťáka Skořepy a nepříliš prudkou střelou mezi betony prostřelil nervózního Salfického - 2:0. To však ještě z domácí strany nebylo vše. O pět minut později vystřelil od modré Martin Tondr, touš se odrazil od zadního mantinelu na hůl jeho bratra Lukáše Tondra a ten z první trefil přesně "pod víko" přesouvajícího se Salfického - 3:0. I tohle byla na velezkušeného gólmana velmi silná káva a při dalším přerušení se nechal vystřídat Radkem Fialou. V 20. minutě došlo k nepřehledné situaci. Jeden z ústeckých hráčů přejel v brankovišti loket Jiřího Stejskala bruslí a ten se musel nechat vystřídat mladíčkem Mickou.

Po přestávce se Jiří Stejskal do branky vrátil a řeznou ránu na ohbí lokte mu musel lékař zašít několika stehy. Hned po zahájení hry musel být benátecký gólman z permanenci při šanci Heřmana. Další přesilovka dostala hosty na koně a Stejskal se vytáhl proti sólu Špirka a jedovaté ráně Kloboučka od modré. Přesně v polovině zápasu se Klobouček snažil opět prosadit. Nyní mnoho nezbývalo. Jeho na vlas přesná střela orazítkovala břevno domácí klece. Ke konci druhé části hry ještě domácí dostali možnost přesilové hry po faulu Mikulíka. V početní výhodě pálil od modré čáry po přiklepnutí od Nevyhoštěného Petr Kolmann a před brankou clonící Ondřej Hruška přizvedl puk vysoko nad Fialu a neposedný kus černé pryže pomalu klesal k ledu, až zapadl za překvapeného Fialu - 4:0. Domácí využili další přesilovou hru a všechny branky v zápase vstřelené se jim podařilo docílit ve výhodě jednoho či dvou hráčů v poli.

Třetí třetina začala velice kontroverzně. Hned po osmi minutách hry byl vyloučen domácí Pavlů, ale hosty jejich nejnebezpečnější zbraň - přesilové hry opět zklamala. Svěřenci koučů Hořavy a Votruby nedokázali v utkání využít ani jednu přesilovku, vyloučených domácích hráčů bylo celkem třináct! Benátky naopak pokračovaly ve své bezstarostné a efektivní hře. Ránu Michala Pavlů tečoval před Fialou Tomáš Urban, ale puk trefil mladého brankáře Slovanu do ramene. Od páté inkasované branky uchránil hosty pohotový Fiala a zejména Mikulík. Petr Weiss střílel z úhlu do branky, Fiala lapačkou srazil kotouč pod sebe a všudypřítomný Mikulík vyhodil puk mířící do sítě z brankové čáry pryč! Hosté začínali být čím dál tím více nervóznější a domácí si zápas s výbornou diváckou kulisou užívali. Brankář Stejskal vychytal v play-off své první čisté konto a mohl si užívat ovace benáteckých fanoušků. Hostujících příznivců dorazilo na ledový stánek u řeky Jizery také velké množství, ale i když je výsledek zřejmě nepotěšil, předvedená hra obou týmů musela u srdce zahřát každého, i nestranného fanouška hokeje. Série bude za stavu 3:1 pro Ústí pokračovat ve čtvrtek na severu Čech.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.