2. 2. 2016 | Martina Nová

K řece Jizeře zavítá litoměřický Stadion, nastoupí Jan Hlaváč?

Základní část se blíží ke svému závěru a boj o play-off finišuje. Benátčané díky čtyřem výhrám v řadě silně stáhli ztrátu na desáté místo, na které mají momentálně ztrátu osm bodů, a zbývá ještě odehrát šest kol. Deváté Litoměřice mají ještě o tři body více a k přímému postupu jsou vzdáleny šest bodů. Poslední vzájemné střetnutí vyznělo lépe pro Benátky, které v Litoměřicích vyhrály 3:1 a vítězstvím po sérii čtyř proher. Stadion v předešlém utkání ligy překvapivě pokořil kladenské Rytíře 3:1. V benáteckém dresu by poprvé mohl nastoupit někdejší reprezentant Jan Hlaváč, proto si nenechte tuto bitvu ve středu 3. 2. ujít a sledujte ji z benáteckého zimáku od 17:30, případně prostřednictvím online komentáře.

Nejtrestanější tým WSM ligy

Litoměřice bojují o předkolo play-off i případnou jistotu vyřazovacích bojů. Nicméně velkou slabostí Stadionu je v letošní sezóně obranná činnost. Jsou čtvrtým týmem s nejvyšším počtem obdržených branek, přestože svým soupeřům nedovolí příliš střel na bránu v průměru. Velikým kamenem úrazu jsou vyloučení. Litoměřičtí jsou nejtrestanějšími v lize s 960 minutami a úspěšnost oslabení je pod 82%.

Litoměřice to venku umí

Venku se Stadionu celkem daří, nasbíral z 23 zápasů 32 bodů a jedenáctkrát zvítězil. Navíc na venkovních kluzištích mají úžasné přesilovky, úspěšnost 24,27%. Navíc své dva góly v početní nevýhodě vstřelili hráči Litoměřic právě v cizím prostředí. Dokázali porazit jak jihlavskou Duklu na jejím ledě, tak i vedoucí celek z Kladna. Stadion zvítězil i v letošním duelu v Benátkách, konkrétně 3:2 po samostatných nájezdech.

Poslední vzájemné utkání – 22. 12. 2015, 34. kolo WSM ligy 2015/16

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou 1:3

Branky a nahrávky: 54. Nedvídek (Kalla, Pavlas) - 24. Ďurač (Pletka, Pabiška), 46. Říha (Pletka), 60. Ďurač (Říha).

Sestava Litoměřic: Pavelka (Michajlov) – Plášil, Šulc, Málek, Pavlas, Bílek, Čáp, Piegl – Kalla, Doležal, Švagrovský – Ondráček, Nedvídek, Rousek – Kopta, Troliga, Valášek – Krátoška, Miškář, Racek.

Sestava Benátek n. J.:Růžička (Hosnedl) – Havlín, Říha, Pabiška, Kalina, Ulrych, Kajínek, Čermák – Pletka, Plodek, Ďurač – Dlouhý, Volf, Havlas – Král, Kuťák, Havel – Svoboda.

Poslední utkání obou týmů – 30. 1. 2016, 46. kolo WSM ligy 2015/16

AZ Havířov - HC Benátky nad Jizerou 1:2sn

Branky a nahrávky: 9. Kanko (Lenďák. Okál) – 58. Pletka (Jonák), rozh. náj. Pletka.

Sestava Benátek n. J.: Lukáš (Vacek) – Piskáček, Plutnar, Kajínek, Říha, Ulrych, Kalina, Kurka – Pletka, Černoch, Jonák – Víšek "C", Hrníčko, Rys – Špaček "A", Volf, Dlouhý – Ordoš, Havlas, Ďurač.

HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno 3:1

Branky a nahrávky: 1. Doležal (Bílek, Toman), 34. Přeučil (Kopta), 36. Kopta (Berger, Šulc) - 38. Lukáč (Nash, Kindl).

Sestava Litoměřic: Pavelka (Michajlov) – D. Bílek, Toman, Pavlas, Mikliš, Piegl, Šulc, Chmel – Kalla, Doležal, Švagrovský – Horna, Nedvídek, Beránek – Kopta, Berger, Přeučil – Krátoška, Valášek, Brandejský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!