17. 8. 2019 | Věra Novotná

Daniel Špaček: Bylo důležité, že jsme se za stavu 1:3 vrátili do hry!


Ve čtvrtek 15. srpna sehrálo benátecké mužstvo čtvrtý zápas přípravy na nadcházející ročník Chance ligy. Na ledě u řeky Jizery znovu přivítali zahraniční celek, tentokrát přijel ze sousedního Německa tým EHC Lausitzer Füchse. Němečtí hokejisté se dostali do hry především díky prostřední části, po které vedli o jednu branku a poté svůj náskok ještě navýšili. Ve třetí třetině však zaúřadoval Daniel Špaček, který gólem v poslední minutě poslal zápas do nastavení…

Pojďme ale od začátku. Čtvrtý duel, čtvrtý zahraniční soupeř. Ačkoliv benátečtí hokejisté změřili síly se čtyřmi různými národnostmi, styl a hra se dle ústřední postavy třetí třetiny - Dana Špačka - příliš nelišila. ”Myslím, že se soupeř moc od ostatních nelišil. Přijel opět dobře bruslící tým se spoustou šikovných hráčů na puku,” připustil Špaček, který kvitoval předsezonní přípravu. ”Přípravu máme kvalitní, dobré tréninky ve skvělém zázemí. Myslím, že podmínky k trénování, máme jedny z nejlepších, potvrdil názor většiny hokejových expertů.

Duel s německým soupeřem se však, i přes první gól Benátek, nevyvíjel dobře. Ve druhé třetině pustili domácí svého soka ke dvěma brankám, a jednobrankový náskok poté Němci ještě navýšili. ”Hlavní pozitivum bych viděl právě v tom, že jsme se za stavu 1:3 dokázali znovu, díky naší aktivitě, vrátit do hry. Škoda, že jsme nezvládli prodloužení, přiznal. ”Rozhodla naše ztráta puku, soupeř poté sehrál pěknou akci v přečíslení,” připomněl rozuzlení nastaveného času.

Dan Špaček byl v minulých ročnících velkým tahounem. Radil mladým, a sám se staral o bodovou produktivitu. Uplynulou sezonu zakončil jakožto nejlépe bodující hráč s 27 body (9+18). V duelu s německým soupeřem si připsal dvě velmi důležité branky. Nejprve dokázal dostat své mužstvo na dostřel jedné branky, v poslední minutě základní hrací doby poté poslal utkání do prodloužení.

”Na první gól jsem dostal dobrou nahrávku od Vojty Jiruše, dokázal jsem se pak natlačit před branku a procpat puk za gólmana. Druhou branku založil geniální přihrávkou Radek Duda, mě stačilo trefit prázdnou branku,” popsal obě klíčové situace, díky kterým měli Benátečtí šanci bojovat o vítězství v nastavení.

Vzhledem k ovládnutí týmových bodových statistik nás zajímalo, zda má Dan svůj osobní bodový cíl i do letošní sezony. ”Nejsem typ hráče, co by si dával za cíl dělat co nejvíce bodů. Budu maximálně spokojený, pokud se nám bude dařit jako týmu, řekl zkušený útočník.

I letos bude Špaček patřit jisté ke klíčovým hráčům a po boku svých dalších velmi zkušených spoluhráčů, jako je Ladislav Bittner a Petr Kolmann, bude radit mladým nadějím s jejich hrou. ”Role nás “starých” je, abychom mladým pomáhali a šli jim příkladem. Jsme pravou rukou trenérů. Když je potřeba, poradíme jim ohledně taktiky nebo na co se více zaměřit při tréninku.


Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!