12. 10. 2015 | Tomáš Nejedlo

Motor trestal benátecké chyby a u Jizery zaslouženě vyhrál

13., pondělí 12. 10. 2015
Benátky n.J. - Č. Budějovice BEN - CBU
Pondělí 12. října patřilo mimo jiného také prvoligovému hokeji. V rámci 13. kola WSM ligy se v Benátkách představily České Budějovice a konala se tak repríza loňského čtvrtfinále play off. Po bezbrankové první třetině hostující celek v prostřední části hry dokonale třikrát potrestal benátecké chyby a bylo prakticky rozhodnuto. Po Černochově snížení na počátku třetí periody však veškeré naděje Benátek utnul čtvrtou brankou Motoru Žálčík a bylo definitivně rozhodnuto o tom, že Jihočeši si u Jizery připíší zaslouženou tříbodovou výhru. V příštím kole Benátky míří do Prostějova a v sobotu v domácím prostředí budou hostit v zajímavém souboji pražskou Slavii.

Utkání bylo dne 29. října kontumováno výsledkem 5:0 ve prospěch HC Benátky nad Jizerou. Více zde!

Benátky n.J.: Lukáš (Sejpal) – Říha, Čermák, Čakajík, Havlín, Pabiška, Kalina, Jandejsek, Sobotka – Valský, Volf, Vlach – Ordoš, Plodek, Miškovský – Huňa, Černoch, Matějček – Havlas, Král, Zachar.
Č. Budějovice: Bláha (Gába) – Kříž, Mucha, Kolmann, Suchánek, Žovinec, Zíb, Semrád – Babka, Pajič, Kuchejda – Heřman, Straka, Nouza – Švihálek, Rob, Žálčík – Přibyl, Prokeš, Guman.
Branky a nahrávky: 43. Černoch (Jandejsek) – 22. Pajič (Kuchejda, Babka), 27. Heřman (Rob, Nouza), 40. Rob (Švihálek), 51. Žálčík. Rozhodčí: Petružálek - Čížek, D. Štětina. Vyloučení: 3:5 + navíc Sobotka (BEN) 10 minut OT + 20 minut OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Střely na branku: 32:38.

Komentář

V úvodu utkání dala o sobě vědět dvojice dvou libereckých hráčů Vlach a Valský. Oba si vyměnili kotouč a Jaroslav Vlach před odkrytou brankou těsně minul kotouč. Motor o sobě dal poprvé vědět ve vlastním oslabení, kdy se k puku dostal Kuchejda, avšak zblízka na Lukáše nevyzrál. V polovině první třetiny dostali domácí možnost zkrácené dvojnásobné přesilovky, avšak nedokázali v ní vážněji ohrozit budějovickou branku. V 15. minutě mohl jít Motor do vedení, při domácích v tu chvíli stálo štěstí. Kuchejdova střela byla tečována Pabiškou do Lukášova protipohybu. Další šanci nabídl Motoru obránce Říha, který chyboval v rohu hrací plochy, avšak úplně volný Žálčík nastřelil Lukášův pravý beton.

Vstup do druhé třetiny vyšel českobudějovickému týmu na výbornou. Benátečtí propadli na vlastní modré čáře, Motor se dostal do protiútoku a po rychlé kombinaci hostující tábor slavil. Na konci této akce byl zakončující Rok Pajič - 0:1. Za dalších pět minut už Jihočeši slavili další gólový úspěch. A byla to akce téměř jako přes kopírák. Rychlá výměna puku z hokejky na hokejku a Martin Heřman propálil roztaženého Lukáše - 0:2. Druhá třetina patřila Českým Budějovicím. V přesilové hře při vyloučení Jandejska od modré čáry pálil Suchánek a za zády Lukáše cinklo břevno. Do druhé pauzy se skóre měnilo ještě jednou. Další nedůslednost v benátecké defenzivě Motor chladnokrevně trestal. Tvrdou ranou pod břevno a mimo dosah Lukáše se prosadil Luboš Rob - 0:3.

V samém úvodu třetí části hry mohlo být už definitivně rozhodnuto. Po akci Straky však v dobré pozici úspěšně nezakončil Heřman, podobně se nevedlo ani Žovincovi se Švihálkem, a tak přišel na druhé straně trest v podobě benáteckého snížení. Bláha hledal puk ve změti těl a po střele Jiřího Černocha ho nalezl až ve své síti - 1:3. Definitivní rozhodnutí přinesla 51. minuta, když Havlínovu nepřesnou přihrávku vystihl Lukáš Žálčík, zjevil se sám před benáteckou brankou a chladnokrevně překonal bezmocného Lukáše - 1:4. Další chyba v zadních řadách domácích stála Benátky naději o zdramatizování výsledku a Motor tak v poklidu dovedl duel k vítězné tříbodové tečce.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Prohráli jsme, ale po celý zápas jsme byli týmem, který tasil zoubky. Vyloženě rozhodly naše individuální chyby. Po nich jsme dostali branky. Byli jsme nepříjemným soupeřem pro favorita soutěže.

Radek Bělohlav (České Budějovice): Benátečtí mají mladý tým, udělali chyby. Využili jsme jejich prvních dvou chyb. Věděli jsme, že domácí budou dobře bruslit, létat po ledě. Dnešní zápas byl o první či druhé chybě. Po dvou třetinách jsme vedli 3:0, v tu chvíli se zápas dá zvládnout.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.