3. 2. 2018 | Věra Novotná

Nedvěd i Jágr bodovali, o svém vítězství rozhodli Rytíři v poslední třetině

46., sobota 3. 2. 2018
Benátky n.J. - Kladno BEN - KLA

Obrovsky napínavé utkání plné hokejové akce nabídlo 46. kolo WSM ligy, v němž benátečtí hráči vyzvali v liberecké aréně Kladno. Před zraky televizních kamer a 7.500 diváků, kteří sledovali v akci Jaromíra Jágra a Petra Nedvěda, musela o vítězi rozhodnout až poslední dvacetiminutovka, kde si vedení vzali zpět Kladenští, kteří během čtyř minut překonali Žajdlíka celkem pětkrát. V konečném součtu tak Benátečtí padli 2:7.

Benátky n.J.: Žajdlík – T. Hanousek, Husa, Jandejsek, Kunst, Niko, Mirochnikov – Teplý, Nedvěd (C), Chrtek – Hrníčko, Bittner (A), Psota – Šír, Hrabík, Wiencek – R. Veselý, Nezbeda, Bělohorský – Jeník.
Kladno: Cikánek – Havlín, P. Hořava (A), F. Matula, Kehar, Štindl, Zelingr, Svedlund – Jágr, Machač, Kubík (C) – D. Tůma, Kurjanov, J. Kloz – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – Zikmund, T. Kaut, Redlich.
Branky a nahrávky: 25. Nedvěd (Psota), 38. Husa (T. Hanousek, Nedvěd) – 14. Kubík (Jágr, Kehar), 16. Štindl (Kubík, Jágr), 51. Kubík (Machač, Jágr), 52. J. Kloz (Tůma, Štindl), 53. J. Strnad (Machač), 54. Zikmund (Kubík), 55. J. Kloz (Kurjanov, Štindl). Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Zídek, Doležal. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 7500 (vyprodáno). Střely na branku: 17:43. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 2:2, 2:7. Stadion: Home Credit Arena, Liberec

Komentář

Před vyprodanou arénou odstartovalo dlouho očekávané 46. kolo, které znamenalo návrat Jaromíra Jágra na česká kluziště. Také v benátecké sestavě se ale objevilo známé jméno. Petr Nedvěd nastoupil totiž po boku Michala Teplého a Ondřeje Chrtka. Úvodní buly vyhráli Kladenští, avšak do první velké šance se dostali hráči Benátek. Nejprve mohl otevřít skóre Kryštof Hrabík, jenž ztroskotal na Kopřivově betonu a úspěšný nebyl ani Petr Nedvěd se svou střelou zápěstím. V polovině třetiny se dostal ke slovu Jaromír Jágr, jehož pokus ale skončil v moci Žajdlíka. O úvodní gól hostí se mohl postarat i ex-benátecký Tomáš Havlín, jehož zakončení v přečíslení úspěchem neskončilo. Ve 14. minutě se ale již Rytíři Radovali. Po Keharově nahození, které Jaromír Jágr tečoval, se puk dostal k Adamu Kubíkovi, jenž překonal Žajdlíka forhendovou kličkou. O dvě minuty později byli Jágr a Kubík znovu u vstřelené branky, tentokrát v roli asistentů. Zakončení si totiž vzal na starost Petr Štindl, jenž Kubíkovu střelu šikovně tečoval. Odpovědět mohli Benátečtí poté, co Psota obral slavnou osmašedesátku o kotouč a přistrčil jej Ladislavu Bittnerovi. Jeho střelu z voleje ale Kopřiva lapil. Také na konci třetiny byli Kladenští blízko gólu. Jaromír Jágr se ale k přesilovkové teči vedoucí ke gólu nedostal včas.

I ve druhé třetině poznal Matěj Žajdlík tvrdost střely Jaromíra Jágra, jenž z kruhu pro vhazování švihl svou dlouhou hokejkou, rameno benáteckého brankáře ale bylo pohotové. Ke gólovému slovu se tam mohli dostat Benátečtí, konkrétně dvojice Psota-Nedvěd. Právě Matěj psota přenechal puk uvnitř kruhu Petru Nedvědovi, jenž uklidil kotouč ke vzdálenější tyči. Stejné duo mělo o chvíli později zálusk i na vyrovnávací branku, tentokrát ale Nedvěd Psotovy nabídky nevyužil. Na druhé straně ukázal své individuální schopnosti Jágr, jemuž v poslední chvíli odebral kotouč Jakub Husa. Následovala nevyrovnaná pasáž hry, diváky ze sedadel zdvihl až Hanousek, který si výborně počkal na najíždějícího Pekra, který přepadl přes záda benáteckého beka. Následně se ke slovu dostali benátečtí obránci, konkrétně Jakub Husa, jenž od modré čáry vyslal projektil, který lehce brnknul o Přikrylovu lapačku, která jej ale nedokázala dostatečně vychýlit ze směru. Po čtyřiceti minutách byl tedy stav vyrovnaný. Třetí třetina nemohla být napínavější.

Začátek třetí třetiny byl ještě vyrovnanou partií. Na straně Benátek se hnal za vedoucí brankou Veselý, jehož střelu tečovali kladenští obránci do ochranné sítě. Žajdlík se musel naproti tomu rychle přesunout proti střele Zelingra. Následující čtyři minuty ale byly pro hráče Benátek nad Jizerou jak ze zlého snu. Právě čtyři minuty stačili Rytířům k tomu, aby si dokráčeli pro pohodlný a rozhodující náskok pěti branek. Vše začal Jaromír Jágr, jenž na sebe navázal hned tři benátecké hráče a Adam Kubík měl tak v mezikruží spoustu volného prostoru ke střele, která Žajdlíkovi prolétla kolem výstroje. Při následné signalizované výhodě se k dorážce dostal Jan Kloz, jenž procpal kotouč pod roztaženým benáteckým gólmanem. Domácí měli šanci dostat se do kontaktu v přesilové hře, avšak namísto toho dvakrát inkasovali. Nejprve po chybě na modré čáře pádili Machač se Strnadem sami na Žajdlíka, benátecký gólman si na zakončení od Jakuba Strnada ještě sáhl, kotouč ale zastavit nedokázal. Z dalšího samostatného úniku vzešel gól Ladislava Zikmunda, který poslal puk do růžku benátecké branky. Kladenští se dostali do velké pohody a tři body kontrolovali do konce zápasu. Poslední gólovou tečku přidal Jan Kloz, jenž nebyl v mezikruží dostatečně hlídaný a neměl tak větší problém poslat puk za přesouvajícího se Žajdlíka.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Souhlasím, že to byl velký zážitek vidět tyto legendy světového a českého hokeje na ledě. My jsme měli tu čest být u toho a jsme šťastní, že kluci takový zápas mohli absolvovat. Jsou to mladí kluci, kteří sbírají zkušenosti. Doufám, že si z toho vezmou jen to nejlepší a budou na sobě pracovat, aby jednou i oni mohli hrát takové zápasy.

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Pro hráče obou mužstev byl velký zážitek vidět obě legendy na ledě. Ještě ke všemu bylo vyprodáno, takže si myslím, že to splnilo svůj účel. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že jsme vyhráli.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.