20. 11. 2021 | Ondřej Nejedlo

Benátky stáhly dvoubrankové manko, v prodloužení ale padly

22., sobota 20. 11. 2021
Benátky n.J. - Sokolov BEN - SOK
Velmi zajímavé utkání s hořkou tečkou na závěr mají za sebou benátečtí hokejisté. Ti před svými fanoušky hostili houževnatý Sokolov, který se u Jizery představil ve velmi dobrém světle. Přesto domácí hráči brzy vedli po přesilovkové trefě Dlouhého. Hostům ale taktéž pomohly početní výhody, dokonce dvojnásobné, k získanému vedení. V poslední minutě druhé třetiny zvyšoval na 3:1 pro západočeský tým Jiskra. Po zlepšeném výkonu ve třetí třetině dosáhli benátečtí hráči na bod, který má, po průběhu zápasu, svoji váhu. V prodloužení domácí nevyužili několik šancí a po špatném střídání na druhé straně trestal Tomi, který přisoudil druhý bonusový bod svěřencům trenéra Štrby.
Benátky n.J.: Král – Štibingr, Aubrecht, Kunst, Šedivý, Bukač, Hampl, Žůrek – Šír, Dušek, Daniel Špaček – Pabiška, Čederle, Jiruš – Dlouhý, Jansa, Wiencek – Křepelka, Kalaj, Čermák.
Sokolov: Beran – Novák, Klejna, Strejček, Pohl, Weinhold, Rulík, Vodička – Tomi, Jiskra, Jurčík – Kružík, Kverka, Přibyl – Šmerha, Rohan, Šik – Křemen, Hašek, Kuťák.
Branky a nahrávky: 3. Dlouhý (Dušek, Pabiška), 44. Čederle (Šír, Jansa), 50. Dlouhý (Wiencek, Štibingr) - 5. Kuťák (Šmerha, Pohl), 15. Pohl (Šmerha, Přibyl), 40. Jiskra (Novák), 64. Tomi (Šmerha, Pohl). Rozhodčí: Jaroš, Zavřel - Hnát, Maštalíř. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 201. Střely na branku: 30:38.

Komentář

Hosté vlétli do zápasu jako uragán a před Králem bylo hned v úvodní minutě horko. Kružík ale z nadějné pozice netrefil. Chvíli poté se nechal vyloučit Kverka a benátečtí hráči trestali. Po perfektní souhře Pabišky, Duška a zakončujícího Adama Dlouhého se napnula síťka za Beranovými zády. Sokolovská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Chvíli po sobě totiž odešli na trestnou lavici dva benátečtí obránci Hampl se Šedivým. Šmerhovu prudkou střelu ještě dokázal Král vyrazit, na dorážku Filipa Kuťáka už byl ale krátký.

S domácími inkasovaný gól nezamával. Vrátit vedení jim mohl Wiencek, který ale trefil tyčku. K brance nevedla ani Duškova přesilovková střela z kruhu, proti níž se činil Beran. Ve 13. minutě byl nejprve vyloučen Jiruš, chvíli po něm jej následoval Aubrecht a hosté měli k dispozici další dvojnásobnou přesilovku. I po ní mohli zvednout ruce nad hlavu. Šmerha si ještě vylámal zuby na Královi. Osmnáct vteřin poté ale právě tento hbitý exslávistický útočník nabil Janu Pohlovi, který zhodnotil tuto početní výhodu. I když i nadále byl k vidění kvalitní, vyrovnaný hokej, branka do první sirény již nepadla.

Od úvodu druhé třetiny byl hostů plný led. Ti zle zatápěli Královi, který se měl ve své brance co otáčet. Mladý benátecký brankář musel čelit Strejčkovým střelám od modré čáry. Rohan poté před brankou těsně nedosáhl na puk. Benátečtí poté přestáli i další oslabení. Chvíli poté mohl zvýšit Křemen, který ale bekhendem minul. Poté měli benátečtí hráči k dispozici tři po sobě jdoucí přesilové hry, Berana ale z klidu příliš nevyvedli.

Když už to vypadalo, že ve druhé třetině branka nepadne. Čtyřiačtyřicet vteřin před jejím koncem zastavil Štibingrovo nahození zkušený Novák, který vybídl Víta Jiskru, ten se efektně i efektivně uvolnil a našel místečko přesně u vzdálenější tyčky.

Před domácími hráči stál v závěrečné periodě těžký, avšak ne neřešitelný úkol. Cestu k němu jim maličko usnadnil hostující útočník Hašek, který vyhodil puk za mantinel a musel na trestnou lavici. Přesilovou hru využil Sebastian Čederle, kterého přesnou přihrávkou našel Šír a domácí nejlepší střelec zamířil pod Beranovu vyrážečku.

Na domácích hráčích bylo rázem vidět, jak velký psychický vliv na ně měl kontaktní gól a hosté měli obrovské problémy. Ve velké šanci ale neproměnil Jansa, na druhé straně vychytal Kverku Král. Ve 49. minutě se proháčkoval před Berana kapitán Pabiška, leč úspěšnější byl hostující brankář.

Zasloužené vyrovnání přišlo o dvacet vteřin později. Šír vyhrál buly na napřaženého Štibingra, jeho střelu sklepl Wiencek pro Adama Dlouhého a ten podruhé v zápase zamířil přesně. Rázem mohl sokolovskému týmu vrátit vedení Kverka, jemuž ale v Benátkách nebylo přáno a Král znovu čaroval.

Hosté poté měli k dispozici přesilovou hru. Obětaví domácí, ale výraznější příležitost Štrbovým svěřencům nedovolili. Následně Rulík zbytečně fauloval Pabišku, pro kterého zápas skončil, avšak ani Benátkám se početní výhoda nepovedla. V závěrečné půlminutovce nejprve Strejček orazítkoval boční tyčku. Současně se sirénou pak střela téhož hráče zamířila těsně vedle tyčky.

V následném prodloužení Beran nejprve vychytal Špačka, poté špičkou betonu také Šíra. Po dvou a půl minutách hry si na hostujícím brankáři vylámal zuby také Dušek. Minutu a sedm vteřin před koncem prodloužení domácí špatně střídali, čehož využil Vojtěch Tomi, který uháněl sám na Krále, jehož zmátl rychlou kličkou a zasunul mu puk za beton.

Ohlasy trenérů

Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): V první třetině jsme soupeře pustili dvakrát do dvojnásobné přesilovky a ten nabídnutou šanci neodmítnul. Nám se povedlo ve třetí třetině vyrovnat a sahali jsme i po vítězství za tři body. Naše produktivita ale není dobrá. V prodloužení jsme špatně střídali, a to nás stálo bod navíc.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Byl to takový zvláštní zápas. První třetina byla bláznivá, využili jsme v ní dvě přesilové hry. Ve druhé třetině jsme hráli výborně. Před tou závěrečnou jsme si něco řekli, bohužel jsme soupeře dostali zbytečně na koně. Domácí poté vyrovnali. Nicméně naši kluci ukázali sílu, protože inkasovat dvě branky, aniž by nás soupeř nějakým způsobem zatlačil, je těžké. Jsem rád, že naši hráči zápas zvládli a v prodloužení jsme získali druhý bod. Klukům patří velký dík.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!