10. 9. 2008 | Tomáš Nejedlo

Nevídaným obratem ve druhé třetině vybojovaly Benátky premiérové tři body!

1., středa 10. 9. 2008
Benátky n.J. - Chrudim BEN - CHR
Ve středečním podvečeru se na benáteckém zimním stadionu uskutečnilo historicky první prvoligové utkání místního hokejového klubu. V souboji nováčků se u řeky Jizery představila Chrudim. Po bezbrankové první části se Východočeši dokonce ujali vedení, ale Benátky spustily nevídaný uragán, což bylo moc i na brankáře Růžičku, který se nechal po třetí brance raději vystřídat. Chrudimští se na obrat již nezmohli, a tak body premiérové body nového prvoligového ročníku zůstaly v Benátkách.
Benátky n.J.: Nedvídek (Hanousek) - Drábek, Gajda, Hrach, Pavlů, Schnábel, Moravec, Kajínek - Kudrna, Skořepa, Havel, Špaček, Podkonický, Vantuch, Jech, Bárta, Dušek, Kadeřábek, Rapáč, Weiss, Hruška
Chrudim: Růžička (32. Šrámek) - Toužimský, Kolář, Vyskočil, Kuncl, Suchý, Šafařík, Daňo, Fejgl - Stavenský, Semorád, Šeda, Martinec, Král, Žák, Zadina, Beránek, Pospíšil, Zohorna, Bělohlávek, Bláha
Branky a nahrávky: 30. Havel (Hruška), 32. Rapač (Pavlů), 32. Moravec (Podkonický), 40. Rapač (Kadeřábek, Drábek), 60. Kudrna (Nedvídek) - 24. Žák (Semorád), 46. Semorád (Žák, Kuncl) . Rozhodčí: Lacina - Podrazil, Žídek. Vyloučení: 12:10 + navíc Jech (BEN) 5 minut + OK. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 550.

Fotogalerie

Komentář

Všichni diváci, kteří byli zvědaví na benáteckou prvoligovou premiérů a přišli do ochozů zimního stadionu, mohli na soupisce domácích spatřit hned několik zajímavých jmen. Poprvé se v benáteckých barvách totiž představili liberečtí nadějní mladíci Dušek se Špačkem, dále pak zkušený mladoboleslavský obránce Václav Drábek nebo také extraligou protřelý Jiří Moravcem z Liberce. Největším překvapením byla přítomnost dvou hráčů se zkušenostmi z kanadsko-americké NHL, a to konkrétně Andreje Podkonického a Roberta Schnábela. Všichni jmenovaní vrchovatou mírou přispěli k premiérovým třem bodům v první lize!

Úvod zápasu začal velkou šancí benáteckého Tomáše Kadeřábka, který si však vylámal zuby na strážci hostující svatyně Růžičkovi. Poté se domácí po dvou slepených faulech dostali do tří, ale výhodnou a dlouhou přesilovku 5 na 3 Východočeši nevyužili. Poté se situace obrátila a výhodu dvou mužů v poli navíc měli k dispozici domácí hráči. I oni však téměř dvě minuty trvající přesilovku v gól přetavit nedokázali. Již ve standardním počtu hráčů na hrací ploše se po pravé straně proháčkoval agilní Špaček, předložil přihrávku před branku najíždějícímu Andreji Podkonickému, ale i tentokrát vyšel ze souboje s benáteckým útočníkem lépe gólman Růžička. Ani další dvojnásobná přesilovka Chrudimi na bezbrankové remíze nic nezměnila, a proto oba týmy odcházely do šaten smírně.

Začátek druhé třetiny již přinesl první změnu stavu. V přesilové hře se po asistenci Jana Semoráda trefil přesně pod Nedvídkovu vyrážečku Zdeněk Žák a načal gólový účet utkání - 0:1. Rozhodčí Lacina nasadil v utkání přísný metr a po dalším vyloučení, tentokrát na straně hostí, bylo vyrovnáno. Ondřej Hruška zavezl puk za branku, nezištně přihrál najíždějícímu Michalu Havlovi, pro kterého již nebyl problém pokořit Růžičku - 1:1. Remízový stav dlouho nevydržel. Při hře 4 na 4 upláchl Richard Rapač, tváří v tvář Růžičkovi nejprve zakončoval do brankáře a vyražený puk téměř z brankové čáry uklidil ke vzdálenější tyči - 2:1. Brankostroj Benátek se k radosti domácích fandů nezastavoval. Ve 32. minutě však trochu pomohl i brankář Růžička. Jiří Moravec totiž nahazoval téměř od červené čáry a Růžičkovi propadla tato lehká střela mezi rukou a tělem a zastavila ji až síťka v brance - 3:1. To bylo na chrudimského brankáře moc a odjel na střídačku. Jeho místo zaujala nová gólmanská posila - Lukáš Šrámek (naposledy Nový Jičín - 2.liga). Ani novému muži v brance čisté konto příliš dlouho nevydrželo. V přesilovce totiž brilantní a milimetrovou přihrávku Tomáše Kadeřábka přetavil ve čtvrtý gól Richard Rapač. Šrámek si nepohlídal mezírku mezi betony - 4:1.

Třetí perioda odstartovala nevyužitým samostatným únikem Michala Havla, jehož vychytal Šrámek. Benátecké to mohlo později mrzet. V další přesilové hře zůstal před brankou nepokryt Jan Semorád a snížil na rozdíl dvou branek - 4:2. Benátky pak ještě promarnily dvě dobré šance, na druhé straně nepovolila kompaktní obrana Chrudimským dostat se na dostřel Nedvídkovy klece a utkání spělo ke svému konci. Jiskřička naděje ještě hostům svitla a 56. minutě, kdy Jech nevybíravě poslal k zemi jednoho z chrudimských hráčů a dostal větší pětiminutový trest. Hosté ke konci ještě odvolali Šrámka z branky, ale Michal Nedvídek chytil kotouč, přihrál jej Jiřímu Kudrnovi, který přes celé kluziště trefil přesně prázdnou klec a dal razítko první benátecké výhře - 5:2. Chrudimští se již na nic nezmohli a v nováčkovském souboji zaslouženě vyšli jako vítězové hráči domácích Benátek. Hráči od řeky Jizery sehrají další zápas již v sobotu na ledě HC VCES Hradec Králové.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!